Dolar 32,3682
%-0.35
Euro 34,7624
%-0.13
Altın 2.396,220
%-1.09
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili’deki satışlar için AK Parti cephesinden sert tepki

Dikili’deki satışlar için AK Parti cephesinden sert tepki

Dikili Belediyesi’nin 25 taşınmazını satılığa çıkarmasının ardından AK Parti Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci Belediye Başkanı Adil Kırgöz’e tepki geldi. AK Partili Başkan Şekerci taşınmaz satışlarının sayısının artacağını ileri sürerken, “Adil Bey zamanında arazileri sürekli sattığı için önceki dönem belediye başkanı Mustafa Tosun’u eleştiriyordu ne tuhaf ki bugün eleştirdiği eylemi kendisi yapıyor. Sürekli satıyorlar, belediyenin 85 Milyon lira civarında borcu var” dedi. Dikili’deki satışlar için AK Parti cephesinden sert tepki

  • Ege Postası
  • 02.07.2019 - 13:08

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- Dikili Belediyesi’nin 25 adet arsa, zeytinlik, tarla gibi taşınmazlarını satılığa çıkarmasına AK Parti Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci’den çok sert tepki geldi. Başkan Şekerci, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün eski başkan Mustafa Tosun’u Dikili’nin arazilerini sattığı için eleştirdiğini ancak bugün aynı satışları kendisinin yaptığını ifade etti. Başkan Şekerci, belediyenin 25 taşınmaz ile sınırlı kalmayacağını ve çok daha değerli arazileri satılığa çıkaracağını ileri sürdü. 

“BAŞKAN KIRGÖZ, ELEŞTİRDİĞİ EYLEMİ BUGÜN KENDİSİ YAPIYOR”

Satış kararının eski başkan Mustafa Tosun döneminde alındığını ifade eden Başkan Şekerci, “Bu satış kararını eski başkan Mustafa Tosun almıştı. O dönemde belediyede meclis üyesi olan Adil Kırgöz ve yanındaki arkadaşları bu satışa muhalefet etmişler ve ‘Dikili’nin mallarını sürekli satıyorsun, yiyorsun’ sözleriyle eleştirmişlerdi. Ancak bugün ne tuhaf ki Başkan Kırgöz Belediye Başkanı oldu ve muhalefet ettiği bu kararı kendisi uyguluyor aynı yolda ilerliyor. Hatta bu ay içindeki mecliste Başkan Kırgöz birkaç taşınmazı daha satılığa çıkarmak için harekete geçecek ve görüşmeri gerçekleştirek adına yetki isteyecek. Özellikle Çandarlı tarafında denize sıfır bir bölge var çok ciddi bir maliyeti olan taşınmazı da satılığa çıkaracak” diye konuştu. 

“85 MİLYON LİRA BORÇ VAR” 

Belediyenin borcunun açıklanan rakamdan daha fazla olduğunu ileri süren Başkan Şekerci, “Mustafa Tosun’u eleştiriyordu ancak bugün aynı hareketi kendisi yapıyor. Belediyeyi ilk aldıklarında 74 Milyon liralık bir borç açıkladılar bizim hesaplarımıza göre 85 Milyon lira civarında bir borç var” dedi. 

“İŞÇİLER MAAŞINI ALAMADI BİZ DEVREYE GİRDİK

İşçilerin maaşının ödenmediği zaman AK Parti olarak devreye girdiklerini belirten Şekerci, “Seçimlerden önce belediyede çalışan işçiler 5-6 aylık maaşını alamamıştı biz o dönemde AK Parti olarak İller Bankası’nda bazı girişimlerde bulunduk. Genel Başkan Yardımcıları ve İzmir milletvekillerimizin yardımlarıyla Dikili Belediyesi’nde işçilerin maaşını alabilmesi adına gerekli kredinin çıkması için teminat mektubunu onaylattık.  Seçim öncesine yetişmedi ancak seçimden sonra Adil Bey bu parayı aldı 4 Milyon lira civarında bir paraydı ve işçilerin maaşını bu şekilde ödedi. Biz AK Parti olarak iyiye ve güzele dair destek vereceğimizi söyledik hala söylüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.