Dolar 32,3876
%0.09
Euro 34,8213
%0.09
Altın 2.396,570
%-0.01
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Çiğli İlçe eski Başkanı Mertoğlu açlık grevine başladı

CHP Çiğli İlçe eski Başkanı Mertoğlu açlık grevine başladı

Çiğli Belediyesi’nde işten çıkarılan CHP Çiğli İlçe eski Başkanı Zeynel Mertoğlu belediye binası önünde açlık grevine başladı. Mertoğlu işten çıkarılma gerekçelerinin CHP’nin politikalarına ters olduğunu savunurken, “CHP’li yetkililer yaklaşan kongre sürecinden dolayı kör ve sağırı oynuyor kimse kimseyle kötü olmak istemiyor” dedi. Kongre sürecini işaret etti ve CHP’nin yetkililerine seslendi

  • Ege Postası
  • 02.07.2019 - 10:51

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi’nde işçi çıkarmalarının son halkasında işten çıkarılan CHP Çiğli İlçe eski Başkanı Zeynel Mertoğlu işine geri dönebilmek için açlık grevine başladı. Belediye binası önünde basın açıklaması yaparak açlık grevine başladığını duyuran Mertoğlu, 24 saat belediyenin önünde olacağını işine geri dönünceye kadar grevi sürdüreceğini ifade etti. 

“CHP’NİN PARTİ POLİTİKALARINA TERS”

Mertoğlu, Çiğli’de yaşanan işçi çıkarmaların CHP’nin parti politikalarına aykırı olduğunu savunurken,” Bugün direnişin 55. günündeyiz, CHP milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve il başkanı ile görüşmelerimizden olumlu bir sonuç alamadık. Biz işten çıkarılan işçiler artık bu mücadelenin kendi çocuklarımıza götüreceğimiz ekmek parası olmadığını onur mücadelesi olduğunun farkına vardık. Ekmeğiyle oynanan personelin işten çıkarılma gerekçesi CHP’nin parti politikasına aykırıdır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu memurların işten atılma gerekçesi olan güvenlik soruşturmasını yanlış bulduğunu ifade etmiştir. Seçim dönemine CHP’nin kazandığı belediyelerde işten çıkarmaların yaşanmayacağını da dile getirmişti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bu söylemlerine rağmen işten çıkarılmamızı Çiğli kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” diye konuştu. 

“BENİM ADAMIM ONUN ADAMI OLAYI”

Kamoyunun yanlış yönlendirldiğini vurgulayan Mertoğlu, “Kamuoyunda işten çıkarılan işçiler için ‘bankamatik, şebeke ve çete’ söylemlerinin altında ‘ilçe kongrelerinde bana oy vermedin, adaylık döneminde benim yanımda olmadın’ gibi gerçekler yatmaktadır. Çiğli’de yaşananlar benim adamım onun adamı olayıdır. 31 Mart’ta seçilen ve CHP’nin yetkili kurullarına sesleniyoruz, işçi çıkarmaları bir an önce son bulmalıdır, çıkarılan işçiler işlerine geri iade edilmelidir, Çiğli Belediyesi çalışanlarına mobbing yapmaktan vazgeçin, seçim döneminde verdiğiniz sözleri yerine getirin, Çiğli halkını küstürmeyin. Bu taleplerimiz yerine gelene kadar bugünden itibaren açlık grevine başlıyorum” ifadelerini kullandı. 

“KONGRE YAKLAŞIYOR KİMSE KÖTÜ OLMAK İSTEMİYOR”

Çiğli’de yaşanan krizin çözüme kavuşmamasının sebebi olarak CHP’de yaklaşan kongre sürecini işaret eden Mertoğlu, “Parti yetkilileriyle görüştüm. Genel Başkan Yardımcımız Tuncay Özkan, İzmir milletvekilleriyle de görüştüm parti yetkilileri olayın yanlış olduğunu ifade ediyorlar ancak çözüm noktasında kör ve sağırı oynuyor. Yaklaşan kongre sürecinden dolayı kimse kimseyle kötü olmak istemiyor” dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.