Dolar 32,4662
%-0.06
Euro 34,8024
%-0.48
Altın 2.440,740
%0.19
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP içinde 'Gezi' çatlağı

CHP içinde 'Gezi' çatlağı

CHP Çiğli Belediye Meclis Üyesi Avukat Süleyman Karadağ’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezi Parkı eylemlerine katılan 24 kişi hakkında şikayetçi olduğunu Facebook'tan duyurması ve açıklamaları geniş yankı buldu.Bir çok partili Karadağ’ın Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin’e ve MYK’dan Çiğli Belediye Başkan adayı olarak çıkan ancak PM’de değişen Aziz Buğa’ya yakın olması nedeniyle bilinçli olarak Kocaoğlu’na zarar verdiğini ileri sürdü.Kocaoğlu’da twitter’dan yaptığı açıklamada “Bizi Gezi gençliği ile karşı karşıya getirmek isteyenlerin önyargılı ve itham edici yaklaşımı düşündürücü"dedi.

  • Ege Postası
  • 25.04.2014 - 10:47
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezi Parkı eylemlerine katılan 24 kişi hakkında şikayetçi olduğunu Facebook sayfasından duyuran CHP Çiğli Belediye Meclis Üyesi Avukat Süleyman Karadağ parti içinde polemiğe neden oldu

Gezi olayları sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve diğer ilçe belediyelerine ait belediye otobüsü, çöp bidonları, trafik levhaları ve sinyalizasyon sistemleri gibi birçok kamu malı zarar görmüştü.İzmir Büyükşehir Belediyesi yasalar gereği kamu davası açarken idare, kamu malına zarar verildiği gerekçesi ile sorumlulardan zararın tanzimini talep etti. Yürürlükteki Türk Ceza Kanunu gereği işleyen süreçte Başkan Kocaoğlu'nun şahsi olarak yargıya giderek davacı olmadığı öğrenilirken, asıl şikayetçi ise resmi kurum statüsündeki Büyükşehir Belediyesi oldu.


"YAZIK" DİYE YAZDI
Yargılanan 24 gencin avukatı CHP Çiğli Beleidye Meclis Üyesi  Süleyman Karadağ Facebook hesabından yaptığı açıklamada; "Gezi direnişine katılan 18 yasından küçük 'çocukların' yargılanmasına az sonra başlanıyor. Bir kısmının avukatı olmaktqn büyük onur duyuyorum. Tek suçları memleketleri için endişe etmek olan bu gençler bugün okullarında olmaları gerekirken ağır ceza mahkemesi önünde hakim karşısına çıkmayı bekliyorlar. Bunun adını da "ileri demokrasi" koymuşlar... An itibariyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Gezi direnişine katılan çocuklardan ŞİKAYETÇİ oldu. Yazık..." ifadelerini kullandı. 

 
KOCAOĞLU CEVAP VERDİ
Karadağ’ın açıklamaları geniş yankı bulurken, haber bir çok  sitede “Kocaoğlu Gezi direnişine katılan gençlerden şikayetçi oldu” başlığıyla verildi. Konunun basına yansıması nedeniyle Kocaoğlu’da  twitter hesabından "Gezi direnişine katılan gençlerden davacı olduğumuz yolundaki haberler kesinlikle doğru değil” açıklamasında bulundu. 


BUĞA VE GÜLTEKİN’E YAKIN
CHP’li meclis üyesi avukat Karadağ’ın konuyu gündeme getirmesi parti içinde farklı yorumlandı.Bir çok partili Karadağ’ın, Kocaoğlu'na son dönemde muhalifliğiyle bilinen CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin’e ve MYK’dan Çiğli Belediye Başkan adayı olarak  çıkmasına rağmen PM’de değişen  Aziz Buğa’ya yakın olması nedeniyle bilinçli olarak Kocaoğlu'nu yıpratmak amacıyla  açıklama yaptığını ileri sürdü.

ONLAR MUHALİF DİYE BÖYLE BİR ŞEY YAPMAM
Ege Postası’na konuşan Karadağ, kendisini savunurken, Büyükşehir Belediyesi avukatlarının kendisini arayarak davadan vazgeçtiği iddiasında bulundu. Karadağ, “ Aziz Kocaoğlu’yla ilgili bir şey demedim.Büyükşehir Belediyesi çocuklardan şikayetçi oldu, yazık dedim.Açıkçası haber olacağını düşünmemiştim. Bundan sonra daha dikkatli olmamız gerektiğini anladım. Söylediklerim yalan değildi.Yapılması gereken bir prosedürse bugün neden vazgeçti Büyükşehir davadan... Beni karalamaya çalışan arkadaşlar bunu dikkate alsın. Hayatım boyunca kimsenin adamı olmadım. Bazı insanlar benim arkadaşım diye desteklenmesi veya onlar  muhalif diye böyle bir şey yapmam. Doğru bildiklerimi yapıyorum. Gezi sürecinde ne  Aziz Buğa’yı tanıyordum ne de Nihat Gültekin’i… Aday adayı olduktan sonra kendilerini tanıdım. Bu konunun onlarla biir ilgisi yok.Gezi’ye katılanlar partinin kimliğinden şuanda daha önde geliyor” dedi.

BELEDİYEDEN FERAGAT
ESHOT’un avukatları 25 Nisan sabahı mahkemeye verdiği dilekçe ile araçlara gelen zararın idareye ödendiğini, ESHOT’un zararı olmadığını belirtti. Avukatlar dilekçeleriyle suça sürüklenen çocuklar hakkında şikayetten vazgeçtiklerini ve açılan kamu davasından feragat ettiklerini Mahkeme’ye bildirdi. 

KOCAOĞLU ZARARI ÖDEDİ KARADAĞ'A GÖNDERME YAPTI
Kocaoğlu öğle saatlerinde konuyla ilgili bir kez daha açıklama yaptı. Kocaoğlu Twitter’dan şu ifadeleri kullandı; “  Bizi Gezi gençliği ile karşı karşıya getirmek isteyenlerin önyargılı ve sorgulamadan itham edici yaklaşımı, gerçekten üzücü ve düşündürücü.Dün basında çıkan haberler üzerine konuyu araştırdım.Başkanlık makamına Gezi davalarından herhangi biriyle ilgili müdahil olma yönünde olur talebi gelmediğini öğrenince dünkü açıklamamı yaptım.Daha sonra, bağlı kurum olan ESHOT’un, Başkanlık oluru almadan (ki yasal olarak gerek yoktur) bu davaya müdahil olduğunu öğrendim.Ve hemen aynı gün (yani bu sabah) dilekçenin geri alınması için mahkemeye başvurulmasını istedim.Bu davada yargılanan çocukların ceza almalarını istemediğimden, ESHOT’un uğramış olduğu zararı da karşıladım.Süreç bundan ibarettir. Bilgim ve olurum dahilinde Gezi olaylarında yargılanan gençlerden davacı olmamız söz konusu değildir.Gezi gençliğine bir zarar gelsin istemeyiz. Çünkü onlar, bize gerçek demokrasiyi öğreten aydınlık geleceğimizdir.Bir arkadaş “Kocaoğlu utanacak” demiş. Hayatım boyunca utanacak, başımı öne eğdirecek bir davranışım olmadı. Hep sözümün arkasında durdum.Tüm Gezi sürecinde olduğu gibi, bu olaydaki tavrımı da hemşerilerimin doğru anlayacağından kuşku duymuyorum”


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.