Dolar 32,2654
%0.08
Euro 34,7207
%-0.15
Altın 2.401,500
%-0.32
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li başkanlardan ikişer 'seçim' otobüsü; İstanbullular evine!

CHP'li başkanlardan ikişer 'seçim' otobüsü; İstanbullular evine!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edilmesi ve yenilenmesi kararının ardından CHP, "boykot yok seçime gidilecek" kararı aldı. Yenilenen seçim tarihinin 23 Haziran olarak belirlenmesi üzerine CHP'li bir çok belediye seferberlik ilan etti. Sahil ve turistik ilçe belediyeleri "kapalıyız, gelmeyin" mesajı yayınlarken, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve Menemen Ebelediye Başkanı Serdar Aksoy ise İstanbul'a otobüs kaldırma kararı aldı Gümrükçü ve Kılıç'tan ikişer 'seçim' otobüsü

  • Ege Postası
  • 08.05.2019 - 09:12

EGEPOSTASI- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesi ve yenilenmesi kararının yankıları sürüyor. Yenilenecek seçim tarihinin 23 Haziran olarak belirlenmesi CHP'li belediyeleri harekete geçirdi. 

Okulların tatil olması ve yaz mevsimden dolayı bir çok aile tercihlerini Ege ve Akdeniz sahilleri olarak belirlerken, sahil belediyeleri ardı ardına "kapalıyız, gelmeyin" uyarılarında bulundu.

Öte yandan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü kendisine gelen otobüs talebine kayıtsız kalmadı. Gümrükçü, eğitim, iş ya da başka gerekçelerle  İzmir'de bulunan İstanbulluların seçim günü ikametgahlarında olup, oy kullanabilmeleri için Anadolu ve Avrupa yakasına birer otobüs kaldırma kararı aldı.

"İstanbullular Evine" sloganıyla başlatılan hareket sosyal medyadan da duyuruldu.

Bir sosyal medya kullanıcısının "Başkan kaldır bir otobüs de, İstanbul'a Haziran'da biz de gidelim!" mesajını Başkan Gümrükçü; "Bir otobüs Avrupa'ya, bir otobüs Anadolu'ya. İletişim numaranı bana yazar mısın" şeklinde cevapladı. 

Gümrükçü daha sonra bir paylaşım yaparak, "22 Haziran’da tüm İstanbulluları Flamingolarla birlikte sandığa yollamak için biri Anadolu’ya diğeri Avrupa’ya olmak üzere iki İstanbul otobüsü benden." notunu yazdı. 

BUCA'DAN DA İKİ OTOBÜS KALDIRILIYOR

Başkan Gümrükçü'nün otobüs kaldırma kararının ardından Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da seferberlik için iki otobüs tahsis edeceklerini açıkladı.

Kılıç sosyal medya hesabından, "Demokrasi finallerinin tarihi açıklandı...  İstanbul'da ikamet eden tüm öğrenci kardeşlerimize 23 Haziran'da oylarını kullanmaları için biri Anadolu diğeri Avrupa yakası olmak üzere iki otobüs tahsis ediyoruz. #HerşeyÇokGüzelOlacak

22 Haziran Cumartesi
0232 439 10 10 - 1211" mesajını paylaştı.

BAŞKAN AKSOY'DAN DA İKİ OTOBÜS

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy da otobüs kaldırma kararı aldı. 

Aksoy kararını, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bekle Bizi İstanbul! Oyunu İstanbul’da kullanacak olan başta öğrenciler ve İstanbullu vatandaşlarımıza 23 Haziran’da; Bir Otobüs Benden Anadolu’ya
Bir Otobüs Benden Avrupa’ya" yazarak duyurdu.

 

CHP'Lİ GENÇLER DE HAREKETE GEÇTİ

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan da "İzmir'imizde yaşayıp da İstanbul'da oy kullanmaya gitmek isteyip ancak durumu olmayan genç arkadaşlarımızın gidiş-dönüş biletlerini karşılayıp üzerine bir de boyoz hediye edeceğiz. " mesajını paylaştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.