Dolar 32,2682
%0.09
Euro 34,7539
%-0.05
Altın 2.405,410
%-0.16
Bist-100 10.283,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Meclisi'nde İstanbul tartışması!

Karşıyaka Meclisi'nde İstanbul tartışması!

Karşıyaka Belediye Meclisinde belediyenin borçları ile YSK tarafından iptal edilen ve 23 Haziran'da yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri tartışması yaşandı. Karşıyaka Meclisinde tartışma

  • Ege Postası
  • 07.05.2019 - 23:54

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan ikinci birleşimi Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yönetiminde gerçekleşti. 2018 yılı bütçe kesin hesabının görüşüldüğü toplantıda 2018 yılı bütçesinin oylanmasında AK Parti ret oyu verirken, önerge oy çokluğu ile kabul edildi. Oturuma belediyenin borçları ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali hakkındaki tartışmalar damga vurdu.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi Murat Aydın, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararına sert eleştirilerde bulundu. Aydın, alınan kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğunu dile getirdi.

Belediye Başkanı CHP’li Cemil Tugay ise, “Burası Karşıyaka Belediye Meclisi ve gündemimiz Karşıyakalıların sorunları olmalı. Biz de buna odaklı çalışıyoruz. Kaç tane Karşıyakalı için İstanbul’da verilen karar bir sorundur, bu konu tartışmaya açılması gereken bir konu mudur diye düşünmeliyiz. Siz de kendi görüşlerinizi açıklayabilirsiniz. Burada üslup önemlidir. Hakaret veya mesnetsiz bir suçlama yoksa meclis, siyasi görüş açıklanacak bir yer değildir diye düşünmüyorum” dedi

Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, “Bizim işimiz bu değil, bunun için burada bulunmuyoruz. Bize belediyenin 250 Milyon TL borcunu nasıl kapatacağımız ile ilgili öneriler getirin” açıklamasında bulundu.

Bunun üzerine açıklama yapan Başkan Tugay, borçlar ile ilgili gidişatın olumlu yönde olduğunu vurgulayarak, “Belediyeyi bir miktar borçla devraldığımız doğru ve bununla ilgili verileri zaten açıkladık. Bunlarla ilgili gidişatımız olumludur. Harcamalarımızda tedbir aldık, gelirlerimizi arttırmak için pek çok yeni yollar yaratıyoruz. Birkaç ay içerisinde somut bir rahatlama göreceğiz. Karşıyaka, İzmir’in de Türkiye’nin de en borçlu belediyesi değil, 2 Bin 600’den fazla çalışanıyla, hizmetleriyle dimdik ayakta duran bir belediye. İsterseniz takip edebilirsiniz, hiçbir personelin ödemesinde gecikme olmayacak. Bu borç yükünü atacağız. Bizim asıl endişemiz, ülkemizdeki ekonomik krizin derinleşmesi” diye konuştu.

AK PARTİLİ BARAN, 4 ENGELLİ İŞÇİ SÜRGÜN EDİLDİ

AK Partili Meclis üyesi Ahmet Uğur Baran, “Karşıyaka Belediyesi’nde 6 kadrolu 4’ü engelli çalışanın sürgün edildiği basına yansıdı. Bu arkadaşlar zamanında aldıkları maaştaki oransal bozukluğun iyileştirilmesi için başvuru yönetime başvuru yapıyorlar. Ardından bir uzlaşı heyeti geliyor ancak olumlu sonuca varılamıyor. Bu arkadaşlarda 30 Mart’ta dava açıyorlar. Davanın açılmasının ardından bu işçilerin görev yerlerinde değişiklik yapılıyor ve gönderildikleri yerler engelli arkadaşların çalışmasına uygun değil. Sizin konuya vakıf olmadığınızı düşünüyorum. Bu konu ile ilgili bilgilendirmek istedim” dedi.

TUGAY: ORTADA ÖYLE BİR ŞEY YOK!

AK Partili Baran’a cevap veren Başkan Tugay, “Bilindiği üzere belediyedeki görevlendirmelerle ilgili bazı tasarruflarda bulunuluyor ancak ortada bu arkadaşların belirttiği şekilde bir durum yok. Engelli arkadaşların böyle bir durumu varsa ilgileniriz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.