Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batur: İmamoğlu bu kez daha fazla oy alır

Batur: İmamoğlu bu kez daha fazla oy alır

TV 35 ekranlarında yayınlanan Haber 15’e konuk olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilk bir ayını değerlendirdi. Batur, İstanbul seçimlerine ilişkin ise "İmamoğlu kendisini İstanbul'a sevdirdi. Bu kez daha fazla oy alır" dedi. Batur'dan flaş İstanbul ve İmamoğlu değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 07.05.2019 - 09:22

EGEPOSTASI-Rozetini çıkardığını ve kendisine oy veren veya vermeyen tüm Konaklıların belediye başkanı olacağını belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Rozetimizi bir tarafa bıraktık. Tüm vatandaşlara eşit hizmet götürülmesi ve eşit muamele yapılması noktasında olduk. CHP’lilik bilinci altında, örgütümüzle, CHP ilçe örgütüyle birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

İMAMOĞLU BU KEZ DAHA FAZLA OY ALIR

İstanbul’da seçimlerin yenilenmesinde Ekrem İmamoğlu’nun yine kazanacağını vurgulayan Başkan Batur, “İstanbul rahat değil, piyasa rahat değil. İstanbul zaten Ekrem İmamoğlu diye karar vermiş. İmamoğlu demiş. Bir daha seçim olursa, bu sefer İmamoğlu bu kez daha fazla oy alır. Buna bütün kalbimle inanıyorum. İstanbulluların kalbine girmiş durumda. Hatta daha önce ona oy vermeyenler bile ona oy verir, verecek. İmamoğlu bu işi hak etti. İstanbullu onu sevdi. Sevdi İstanbullu İmamoğlu’nu. Sevdirdi kendini” değerlendirmesinde bulundu.

MUHTARLARIN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’taki 111 mahallenin muhtarlarıyla da bir araya geldiğini kaydederek, iletilen taleplerin aynı zamanda yol haritaları olacağını söyledi. Başkan Batur, “Bunun dışında çalışıyoruz. 111 mahalle muhtarımız var. Muhtarlarımızla bir araya geldik. Onlarla bir araya gelip mahallelerindeki sıkıntıları alma noktasında çalışma yaptık. Yaklaşık 4 saat sürdü. Muhtarların beklentisi çok. Yapılacak çalışma çok. Bunların hepsi yol haritası olacak. Ona göre bir program yapacağız” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

ROZETİMİZİ BİR TARAFA BIRAKTIK

Rozetimizi bir tarafa bıraktık. Tüm vatandaşlara eşit hizmet götürülmesi ve eşit muamele yapılması noktasında olduk. CHP’lilik bilinci altında, örgütümüzle, CHP ilçe örgütüyle birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz.

36 GÜNDÜR YSK KILICI VAR

Şu anda yapılan doğru işler değil. Hemen hemen 36 gün geçti. 36 gündür İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı mazbata aldı ama belli değil. YSK kılıcı hala duruyor. Demokrasinin ülkemizde geldiği nokta. Mazbatası verilen, halkın teveccühünü kazanan, İstanbul’da seçimi kazanan sayın İmamoğlu’nun bir an önce YSK kılıcından kurtulması gerekiyor. YSK İstanbul’u konuşmaya başladı.

İSTANBULLU İMAMOĞLU’NU SEVDİ

Hukuksal karar alırsa bir sıkıntı olmaz. Ama siyasal bir karar alınırsa. Her türlü itiraz yapıldı, geçersiz oylar sayıldı, 17 ilçe yeniden sayıldı. Sağdan sayıldı İmamoğlu, soldan sayıldı İmamoğlu, aşağıdan sayıldı İmamoğlu, yukarıdan sayıldı yine İmamoğlu. Yani İstanbul halkı Ekrem İmamoğlu dedi. Demokrasiyi ve sonucu özümsenmesi lazım. İstanbulluların kararına saygı duyulması lazım. Ancak ülkemizde ne yazık ki YSK kararları tartışılıyor. YSK’nın baskı altında olduğu bir durumu yaşıyoruz. Çoktan karar verilmesi lazımdı. Ama bence İmamoğlu’na bu süreç yaradı. Her gün kamuoyunda, her gün yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oluyor. Mazbatasını aldı. Ama hizmetleri yerine getirmesi için YSK kararının bir an önce açıklanması gerekiyor.

BİR DAHA SEÇİM OLURSA İMAMOĞLU DAHA FAZLA OY ALIR

İstanbul rahat değil, piyasa rahat değil. Bugün bugün olmasa yarın bu durumun hukuki bir karara bağlanması gerekiyor. İstanbul zaten Ekrem İmamoğlu diye karar vermiş. İmamoğlu demiş. Bir daha seçim olursa, bu sefer İmamoğlu bu kez daha fazla oy alır. Buna bütün kalbimle inanıyorum. İstanbulluların kalbine girmiş durumda. Hatta daha önce ona oy vermeyenler bile ona oy verir, verecek. İmamoğlu bu işi hak etti. İstanbullu onu sevdi. Sevdi İstanbullu İmamoğlu’nu. Sevdirdi kendini. Yapacağı çalışmalarını, projelerini anlattı. Bu işin hukuki kararının bir an önce verilmesi lazım.

NARLIDERE’DE DE KONAK’TA DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ANLAYIŞIMIZ AYNI

Geçmişten bu yana Narlıdere’de ben 20 senede, yaklaşık 10 defa toplu sözleşme yaptım. İlk defa memurlarla sözleşme yapan belediye başkanıyım. Kimsenin aklına gelmeyen, cesaret edemediği bir noktada memur sendikalarıyla da oturup toplu iş sözleşmesi yaptık. Hatta o konuda yargılandık bile. Emekçinin, işçinin hakkını verme noktasında, belediyenin bütçesini zorlamayacak şekilde. Çünkü halkın vergileri belediye bütçesi. Ancak emekçilerin hakkı önemli. Toplu iş sözleşme dönemlerinde grev kağıdını belediyemize astırmadık. Olanakları zorlayarak emekçi arkadaşlarımızın haklarını teslim ettiğimize inanıyorum. Konak Belediyesi’nde de aynı anlayışı sürdüreceğiz. Çalışanlarımızla birlikte kutladık 1 Mayıs’ı. Emekçinin bayramında başkan olarak birlikte, omuz omuza alanlardaydık.

TÜM SENDİKALAR KIDEM TAZMİNATININ FONA DEVRİNE KARŞI

Emekçilerin en büyük sorunu yerel yönetimlerle değil merkezi hükümetin kıdem tazminatı ile ilgili aldığı son kararlar. Bir fonda toplanması ve bu fonda birikmesi, geçmişteki tazminatlarla bu fonun harekete geçirilmesi sözkonusu. İşçi sendikaları buna şiddetle karşı biliyorsunuz. Şimdiye kadar olan  birikimlerinin yeni bir fon aracılığıyla değerlendirilecek olması işçilerimizi rahatsız ediyor. İş barışını olumsuz etkiliyor. Güney Kore modeli ortaya atıldı bu konuda. Bunun da ülkenin gerçekleriyle alakası yok. Türkiye’de özellikle emekçilerin bu hakkının yenmesi üzücü. Emekçilerin yanındayız. Yapacakları her türlü çalışmada belediye başkanları olarak destek veririz. Emekçiler bu fona kurban edilecek noktada olmamalı. Çünkü işçinin, emekçinin alın terinin birikimidir kıdem tazminatı. Onun için bunun geri alınması noktasında çeşitli çalışmalar yapılacaktır. Her düşüncedeki sendikaların ortak noktası haline geldi kıdem tazminatı. Bütün sağ, sol sendikacılar karşı bu duruma. İyi bir noktaya geleceğini umuyorum. Sendikalar hukuki girişimlerini de yapacaktır.

TARİHİ BİNAYI ROMAN KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ

Trafik problemi Konak’ın en büyük sorunu. İşçievlerinin oradaki tarihi binayı Roman Kültür Merkezi yapacağız. Tüm projeleri hazır, 15 gün içinde ihaleye çıkacağız. O mahalledeki çocuklarının yetişmesi için katkı koyacağız. Müziğe yönelik yetenekleri var. En azından 50 çocuğu o işten kurtarabilirsek önemli. Madde bağımlılığı komisyonu da kurduk mecliste. Kamu görevlileriyle çalışacak, mahalledeki önderlerle buluşacak, sahada çalışacak bu konuda. Arkadaşlarımız da bu konuda çok hevesli. Çalışacağız. Bir iki çocuğu bile kurtarsak bizim için kardır.

MUHTARLARIMIZIN BEKLENTİSİ BÜYÜK, TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK

Bunun dışında çalışıyoruz. 111 mahalle muhtarımız var. Muhtarlarımızla bir araya geldik. Onlarla bir araya gelip mahallelerindeki sıkıntıları alma noktasında çalışma yaptık. Yaklaşık 4 saat sürdü. Muhtarların beklentisi çok. Yapılacak çalışma çok. Bunların hepsi yol haritası olacak. Ona göre bir program yapacağız.

ÇOK GÜZEL BİR REKREASYON ALANI OLACAK, BELEDİYE OLARAK BİZ İŞLETECEĞİZ

Harika bir yer. Konak Belediyesi’ne daha önce tahsisi yapılması Orman Genel Müdürlüğü tarafından. Kiralanmış orası. Kiracı da orayı perişan etmiş, hiç bakmamış. Orman genel müdürlüğü geri almış. Herkesin ortak noktası, başkanım burayı al yeniden hayata geçirelim diyor. İlk Ankara’ya gidişimde Orman Bakanlığı’na yerin belediyeye tahsisi ile ilgili başvurduk. En kısa sürede halledeceğiz. Tesisleri yapacağız. Vatandaşlar gelecek çocuklarıyla oturacak, çayını içecek. Çok güzel bir rekreasyon alanı. O bölgedeki bütün vatandaşlarımızın akşamları ve gündüz buluşacakları nokta. Belediye olarak biz işleteceğiz. Kimseyi o işe ortak etmem. Şimdiden söylüyorum. Belediye her işten kar edecek diye bir durum yok. Bu iş kısa sürede çözülecek. Projeleri de yeniledik. O alanda ne yapacağımızı biliyoruz.

KONAK’TA KÜLTÜR-SANAT RÜZGARI ESECEK

İzmir Resim ve Heykel Müzesi’nde olacak sergimiz. İlk işgal Konak’ta oldu. İlk kurşunu Hasan Tahsin Konak’ta attı. Milli mücadelenin ilk fişeği oradan atılmış oldu. Yunan İşgalinin son bulduğu nokta da valilik Konağı’na bayrağımızın çekilmesi ile oldu. Bir Milletin Mucizevi yolculuğu adlı  sergimizi 10 Mayıs’ta saat 18.30’da açacağız. Tüm Konaklıları İzmirlileri bekliyoruz.

Önemli bir çalışma da yapacağız. Çanakkale’den İzmir’e, İzmir’den Samsun’a -100 yıl Öncesini Hatırlamak Konak Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde 15 Mayıs Cuma günü, 18.00’de  konferansımız da olacak. Konuşmacılar Prof. Timuçin Faik Erten, Prof. Engin Berber’(in katılacağı güzel bir panelimiz olacak.  17 Mayıs’ta, saat 20.30’da Kuva-i Milliye Destanı var, Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde.

24 Mayıs Cuma günü saat 20.30’da Atatürk’ü anlamak ve anlatmak adlı müzikli gösteri olacak. Çok önemli bu. Konak Belediyesi’nin Yüzüncü yıl etkinliklerinden.  Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde. ADD şubeleri ve Konak Belediyemizin düzenlediği bir etkinlik. Konak Belediye Meclis üyemiz Ulvi Puğ7un kaleme aldığı müzikli bir anlatı. Harika bir sunum olacak. Tüm hemşehrilerimizi o gün, bu güzel etkinliğe katılmaya davet ediyorum.

HEP BERABER KONAK’I GÜZEL BİR NOKTAYA GETİRECEĞİZ.

Bir ay oldu göreve başlayalım. Birlikte Konak anlayışıyla yola çıktık. Hemşehrilerimizle beraber Konak’ın her türlü probleminde, yapacağımız çalışmalarla Konak’ı güzel bir noktaya getireceğiz. Herkes rahat olsun. Tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayını da kutluyorum. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.