Dolar 32,2796
%-0.62
Euro 34,6452
%-0.46
Altın 2.410,470
%-0.51
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Tekin: Gezi protestoları devam edecek

CHP'li Tekin: Gezi protestoları devam edecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gitsinler ormanda yaşasınlar" sözüne "Bir ülkenin başbakanı, 76 milyon insanı temsil edecek başbakan 7 tane hayatını kaybeden gencecik...

  • Ege Postası
  • 19.09.2013 - 14:55
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gitsinler ormanda yaşasınlar" sözüne "Bir ülkenin başbakanı, 76 milyon insanı temsil edecek başbakan 7 tane hayatını kaybeden gencecik insan için başınız sağ olsun demiyorsa bu ülkede yaşadığımıza hepimizin utanması gerekiyor." sözleriyle yanıt verdi.

CHP Hatay il binasında yanında CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz ve Mevlüt Dudu ile Hatay ve Adana CHP il başkanlarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen Gürsel Tekin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Tekin, Başbakan Erdoğan'ı BM, NATO ve benzer kuruluşlara baskı yapmakla suçladı. Tekin şöyle konuştu "G-20'de Başbakan burada bir koalisyon oluşur ve bende bunun bir parçası olurum demişti. Hatta oluşabilecek her koalisyona varım demişti. Savaş yerine sürecin diplomatik yollarla çözülmesi doğru bir karardı. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin NATO’ya, BM’ye hatta daha ileriye giderek bazı ülkelere Suriye konusundaki bu şiddetli baskısını anlamakta zorluk çekiyoruz. Yani bize bunu net şekilde anlatabilirlerse, evet bizde nedendir, hangi gerekçedendir, Türkiye’nin hangi milli menfaatleri vardır, onları görmek zorundayız. Ama gördüğümüz kadarıyla hiçbir milli menfaatimiz burada söz konusu değildir. Konu CHP olunca aydınlar, yazarlar, medya yeri yerinden oynatıyor. Ama hiç kimse 9 Mayıs’ta Sayın Başbakan'ın Sisi ile birlikte 1 buçuk saat konuşmasını yazamadı. Yani yıllar geçmedi, 3 Haziran’da darbe oluyor, 9 Mayıs'ta Dolmabahçe köşkünde Sayın Başbakan Sisi ile 1 buçuk saat görüşme yapıyor. Hiç gördünüz mü gazetelerde,' Bizde fotoğrafları mevcut, CHP ne diyorsa doğrudur. Çıksın açıklasınlar, şimdi siz bugün darbeci dediğiniz bir adamla 1 buçuk saat görüşme yapıyorsunuz, onlara ana muhalefet yetkilileri bir davet alıyor, bu daveti şiddetle eleştireceksiniz. Kimse de size Sisi ile Dolmabahçe Sarayı'nda görüştünüz demeyecek. Ben soruyorum ve ümit ediyorum size cevap verecektir."

    "OLİMPİYATLARI BAŞBAKAN ERDOĞAN YÜZÜNDEN KAYBETTİK"

    Olimpiyatların Başbakan Erdoğan yüzünden kaybedildiğini de iddia eden Tekin; “Sayın Başbakan olimpiyatlar niçin bize verilmedi bunun sebebi Gezi Parkı'dır demişti, olimpiyatların verilmemesinin tek sebebi var, Sayın Erdoğan’ın kendisidir, AKP’nin savaş çığırtkanlığıdır." dedi.

    "REYHANLI PATLAMALARI MUHALİFLER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ OLABİLİR"

    Suriye'de yaşanan savaşın arka planının çözümlenmesi gerekliliğine işaret eden Tekin, "Reyhanlı’da 53 yurttaşımız hayatını kaybetti, bunu sorgulamadığımız sürece bu savaşın arka planını çözmemiz çok zor olabilir. Ortada çok ciddi belgeler var. MİT’in belgesi var. CIA’nın belgesi var. Jandarma istihbaratın belgesi var. Bütün bu belgelere baktığımızda bu patlayan araçlar nereden çıktı Rakka’dan, Rakka kimin kontrolünde. Bugün iktidarın desteklemiş olduğu terör örgütlerinin kontrolünde olan bir yer. Amerika ile Türkiye ilişkilerinin bozulma noktasının da tam bu nokta olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bunu da soruyoruz. Ne konuştunu? Obama önünüze hangi belgeleri koydu'” şeklinde konuştu.

    Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemleri ve eylemciler hakkında "Gitsinler ormanda yaşasınlar" sözlerini de eleştiren Tekin "Bu başlı başına bir eylem demektir." dedi.

    Gezi Parkı protestolarını 'hak arama eylemleri' olarak nitelendiren Tekin Türkiye’nin her tarafında hak arama eylemleri devam ettiğini ve edeceğini söyledi. Eylemler kapsamında çok ağır bedellerin ödendiğinin altını çizen Tekin, "Çünkü bu konuda çok ağır bedeller ödendi. 7 gencimizi kaybettik. 13 çocuğumuzun da gözünü kaybettik. Bunları hiçbir şey olmamış gibi kabul etmemiz düşünülebilir m? Yani eylemler niçin oluyorun ötesinde eylemlere sebep olan nedenleri konuşabilirsek, herhalde bu eylemleri sonuçlandırmış oluruz. Daha dün Başbakan, doğaya, ağaca sahip çıkan insanlara, 'Gitsin ormanda yaşasın' bu başlı başına bir eylem demektir. Bunlar kabul edilebilir mi. Bir ülkenin başbakanı, 76 milyon insanı temsil edecek başbakan 7 tane hayatını kaybeden gencecik insan için başınız sağ olsun demiyorsa bu ülkede yaşadığımıza hepimizin utanması gerekiyor. Gezi parkı bir hak arama eylemidir. Gezi parkı bir vicdandır, demokrasidir, özgürlüktür, buna iktidarda alışacaktır. Alışmak zorunda. Aksi takdirde ceberut baskıcı anlayışla bunu sonuçlandıramayacaklarını kendileri bilsin. Bütün otoriter yapıları görüyorsunuz. Patır patır dökülüyor. Bir gün bunlarda dökülecektir, merak etmeyin” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.