Dolar 32,5098
%0.22
Euro 34,9631
%0.64
Altın 2.436,940
%-0.07
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Özel'den Ak Parti'ye; Hodri meydan

CHP'li Özel'den Ak Parti'ye; Hodri meydan

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti'nin seçim vaatlerinin CHP'nin vaatlerinin kopyası olduğunu öne sürdü. AK Parti'ye çağrı yapan Özel, "Eğer samimiyseniz, eğer sözünüzün arkasındaysanız, gelin seçimi beklemeyelim. Meclis'i toplayalım. Biz 1550 diyoruz, siz de 1330 dediniz. Ortalama 1400 yapıp geçelim, hodri meydan" dedi.

  • Ege Postası
  • 06.10.2015 - 16:52
CHP Manisa İl Gençlik Kolları, Şehzadeler İlçesi Manolya Meydanı'nda bir araya geldi. AK Parti'nin seçim bildirgesinde yer alan asgari ücretin 1300 TL olması vaadini değerlendirdi. Açıklamaya; CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu partililer katıldı. Açıklamada gençlerin taşıdığı 'Kanunsa Kanun Topla Meclisi 1 Saatte Çıkaralım', 'Sebastiyan Git Söyle Beni Taklit Etmesin Yorulur' ve 'Yaparız Biz Çatlayın Siz' yazılı dövizler dikkati çekti. 

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, işçinin asgari ücretle geçinemediğini belirterek, "İşçiye simit veya çayı çok gördünüz. Asgari ücreti 1500'e çıkaracağız dendiğinde CHP'ye güldüler. Bunun için kanun teklifi verildi. Ancak AKP tarafından reddedildi. Şimdi ise CHP'nin seçim bildirgesini kopyalayıp halka kendi seçim bildirgeleri gibi sunuyorlar" dedi.



'ÖNCE MHP VE HDP ŞİMDİ DE AK PARTİ'
AK Parti'nin seçim vaatlerinin CHP'nin seçim vaatleri olduğunu öne süren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, "Diğer partilerin de bildirgelerini açıklamasıyla; tarih tekerrürden ibarettir. Bir kez daha geçen seçimlerdeki bir gerçeği yaşıyoruz. Bir kez daha görüyoruz ki Türkiye'de artık Cumhuriyet Halk Partisi siyasetin gündemini belirlemektedir. Geçen seçimlerde başlayan bir süreci memnuniyetle takip ediyoruz. O da şudur: Cumhuriyet Halk Partisi'nin takipçileri hızla artmaktadır. Geçen seçimde MHP ve HDP ekonomik vaatlerimiz takip ve taklit ederken, bu seçimde bu kervana Adalet ve Kalkınma Partisi de katılmış; önce CHP'nin söylediklerini sosyal medya deyimiyle beğenmiş arkasından da takipçileri ile paylaşmıştır" dedi. 


AK PARTİ'YE HODRİ MEYDAN
AK Parti'ye çağrı yapan CHP'li Özel, "Eğer samimiyseniz, eğer sözünüzün arkasındaysanız, eğer 13 yıldır yapmadıklarınızı bugün yapacaksanız gelin seçimi beklemeyelim. Gelin hemen meclisi toplayalım. Asgari ücreti biz diyelim 1500; siz diyorsunuz 1300. Ortalama 1400 yapıp geçelim, hodri meydan" dedi. 

AK Parti'nin seçim vaatlerini değerlendirmeyi sürdüren Özel, "Biz iki maaş ikramiye dedik. Siz diyorsunuz ki '100 lira emekliye maaş başı vererek yılda 1200 lira artış sağlayacağız'. Gelin hep beraber meclise gidelim. Hiç değilse bir maaş ikramiyeyi gelecek hükümete bırakmadan şimdiki meclisten derhal geçirelim. Kalanını da iktidar olan yapsın; hodri meydan. Mademki taşeron işçiye kadro diyorsunuz. Gelin meclisi toplayalım; 15 dakikada bütün taşeron işçilere kadro verelim hodri meydan. Mademki çiftçiyle ilgili paket açıklıyorsunuz hiç değilse şimdi tarım harcamaları başlamadan önce gübreden, ilaçtan KDV'yi kaldırıp, mazottan ÖTV ve KDV'yi kaldıralım hodri meydan" diye konuştu.


'KAYNAK TARTIŞMASI YOK, SAMİMİYET TARTIŞMASI VAR'

Seçimde kaynak tartışmasının yapılmadığını söyleyen Özel, "Bu seçimde kaynak tartışması yok. Çünkü 'Kaynak yok' diyenler, kaynağın olduğuna ikna oldular. Şu anda aynı vaatlerde bulunuyorlar. Bu seçimde samimiyet tartışması var. 7 Haziran'dan önce ne dediysek 7 Haziran'dan sonra aynı şeyi söyledik. Söylemeye devam ediyoruz. 13 yıldır iktidarda olup taşerona bırak kadro vermeyi; taşeronu artıranlar, mazotu 4 lira yapanlar, asgari ücreti 900 lirada 1000 lirada tutanlar, bugün gelinen noktada emekliyi süründürenler, bu sözlerini tutamazlar. Ama 'Tutacağız' diyorlarsa 1 Kasım'dan sonrasını bekleyemez kimse. Çünkü 13 yıldır yapmayan seçimden sonrada yapmaz. Gelin 1 Kasım'dan önce yapalım. Seçimi kim kazanırsa kazansın seçimi şimdiden emekli kazansın, işçi kazansın, memur kazansın, esnaf kazansın, taşeron işçi kazansın. Hodri meydan diyoruz. Gönlümüz açık, elimiz açık, tutun elimizi Türkiye kazansın" dedi.

'ÜLKEYİ YÖNETMEYE HAZIRIZ'
Ülkeyi yönetmeye hazır olduklarını kaydeden Özel, "Hepinizi Cumhuriyet Halk Partisinin şu tavrını görmeye davet ediyoruz. Birincisi; 7 Haziran'dan önce ne dediysek bugünde aynısını söylüyoruz. Tutarlılık içindeyiz. Kimseyle itişip kakışmıyoruz. Kimseyle koalisyon kurmayız demiyoruz. Ülkeyi yönetmeye hazırız. Önce partimizin menfaatleri değil, önce Türkiye diyoruz. Önce Türkiye için Manisa'yı ve Türkiye'yi; Cumhuriyet Halk Partisi'nde birleşmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

'SOKAKTAKİ YANGINI CHP SÖNDÜRÜR'
CHP Manisa İl Gençlik Kolları'nın Manolya Meydanı'nda yaptığı açıklamaya katılan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Karaköy Pazarı'nda esnaf ve vatandaşlarla buluştu. CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı'na atanan Devrim Bali ve yönetimi de Özel'e eşlik etti. Esnafın ve vatandaşın derdini dinleyen Özel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Vatandaşın cebinde de pazarcının tezgahında da yangın var. Pazardaki yangını da, sokaktaki yangını da ancak CHP söndürebilir. Vatandaş yarım filelerle evine dönüyor. Pazaryerleri adeta yangın yeri gibi. Ancak bu yangını kimse başlatanların söndürmesini beklemesin. Pazarı yakanlar, bu yangını söndüremez. Bu yangını ancak CHP ile söndürülebilir. Biz sadece mutfaktaki yangını değil, ülkedeki yangını da söndüreceğiz. 7 Haziran sonrası ekonomideki kötüye gidiş, iyiden iyiye hızlandı. Fiyatlar pahalandı, mutfaktaki yangın büyüdü. Kirli bir el düğmeye bastı ve ülke de yangın yerine döndü. Artık herkes biliyor ki mutfaktaki yangını da sokaktaki yangını da CHP söndürür." 
(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.