Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den teşkilatlara: Sakın bu vekilleri kaptırmayın!

AK Parti’den teşkilatlara: Sakın bu vekilleri kaptırmayın!

AK Partiyi, 1 Kasım’da oyu düşecek olursa geçen seçimde kıl payı kazandığı vekilleri kaybedeceği korkusu sardı. Kıl payı kazanılan vekillerin listesini çıkaran ve bunların sayısını on sekiz olarak belirleyen AKP, teşkilatlarına şu talimatı verdi: Son sıradaki vekilleri diğer partilere kaptırmayın.

  • Ege Postası
  • 06.10.2015 - 13:04
Tek başına iktidar olacak milletvekili çoğunluğunu sağlayamadığı için 7 Haziran seçiminin sonuçlarını beğenmeyen ve 1 Kasım’da tekrar seçim isteyen AK Parti’de işler tersine döndü. Kıl payı kaybedilen milletvekillerini tekrar kazanarak tek başına iktidar olmayı planlayan  AK Parti, oyların düşmesi üzerine kıl payı kazandığı vekilleri korumanın derdine düştü.
Bu çerçevede, bin ila 15 bin oyla kazanılan vekillerin tek tek listesi çıkarıldı. Ve bu liste teşkilatlara gönderilerek, “Sakın diğer partilere son sıradaki vekili kaptırmayın” uyarısı yapıldı. AK Parti yönetimi, 7 Haziran’da 18 milletvekilini kıl payı kazandığını belirledi. AK Parti bu illerde, küçük bir oy kaybına uğrarsa, milletvekili sayısı bir anda 258’den 240’a düşecek. AK Parti’deki korkunun ayrıntıları şöyle:

“EVDEKİ BULGURDAN OLUNACAK” ENDİŞESİ
1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala AK Parti’yi “Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olma” korkusu sardı. 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma şansını kaybeden AK Parti, PKK ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların ve ölümlerin artması ile birlikte HDP’nin baraj altında kalacağına inandı. Ancak anket şirketlerinden gelen oylar, HDP’nin oylarını koruduğunu gösterdi. Bu durum üzerine MHP’ye yönelik operasyonlarla MHP tabanından iki üç puan oy alınmasına yönelik strateji hayata geçirildi. Son gelen anket sonuçları da, MHP’den çok büyük bir kopuşun yaşanmadığını gösterdi. AK Parti bu kez kıl payı kaybettiği vekillerin peşine düştü. 81 il üzerinde yapılan çalışmada, 16 ildeki 16 vekilin kıl payı denecek oylarla, CHP, MHP ve HDP’ye geçtiği saptandı. Teşkilatlara da bu illerde seçmenler üzerinde yoğun çalışma yapılması istendi.

HESAPLAR YİNE TUTMADI
Teşkilatlar, kıl payı kaybedilen 16 milletvekilini AK Parti’ye kazandırmak için çalışmalarını sürdürürken, yine anket şirketlerinden gelen sonuçlar endişelerin daha da artmasına yol açtı. AK Parti son çare olarak, savunmaya geçilmesini kararlaştırdı. Ve kıl payı kazanılan milletvekilleri ile ilgili bir çalışma yaptırdı. Çalışma sonucunda, 7 Haziran’da AK Parti’nin, 18 ilde 18 milletvekilini bin ile 16 bin arasında bir oyla kazandığı görüldü. Liste teşkilatlara dağıtılarak, söz konusu sandalyelerin kaybedilmemesi için yoğun çaba harcanması istendi. Şimdi teşkilat, kıl payı kazanılan milletvekilleri korumanın yollarını arıyor.

HANGİ İLLER VAR
AKP’nin korumaya çalıştığı kıl payı kazanılan 18 il şöyle: Adıyaman, Amasya, Ankara ikinci bölge, Ardahan, Çankırı, Çorum, Düzce, Erzurum, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Konya, Malatya, Muş, Niğde ve Rize. Söz konusu illerde AKP’nin kaybedeceği küçük oylarla, MHP 12, CHP 5, HDP’de 1 milletvekili kazancak. Örneğin Amasya’da 680 oy kaybı ile AKP’den MHP’ye 1 milletvekili değişimi olacak. Yine Düzce’de 8 bin 202 oy değişimi ile bir milletvekili AKP’den CHP’ye geçecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.