Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu seçmene seslendi: Futbol kulübü gibi...

Kılıçdaroğlu seçmene seslendi: Futbol kulübü gibi...

Kılıçdaroğlu: Futbol kulübü gibi parti tutmaktan vazgeçelim... Amasya mitinginde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'Futbol kulübü gibi parti tutmaktan vazgeçelim. Hangi parti vatandaşın soyulmasına engel oluyorsa hangi parti adaletten yanaysa o partiye gidin oy verin' dedi.

  • Ege Postası
  • 06.10.2015 - 15:50
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Amasya mitinginde konuştu.
Konuşmasında hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, vatandaşlara seçim vaatlerini anlattı ve CHP'ye oy istedi.

Annelere özellikle seslenen CHP Lideri, ''Bu seçimlerde bütün umudum kadınlarda. Erkekler hava güzelse arkadaşlar kahvede bekliyor okey oynayacağız deyip kaçabilirler izin vermeyin alın eşinizi doğru sandığa götürün oylarını kullansınlar'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Birisinin sevdası; ‘ülke batsın ben başkan olayım’ diyor. Ülke de batmayacak sen de olmayacaksın kardeşim, bu kadar basit” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, partisinin Amasya mitinginde halka hitap etti. 7 Haziran genel seçimlerinde vatandaşın oyunu kullandığını ve “diktatörlüğe izin vermiyorum, oturup uzlaşın, memleketi yönetin” dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ortaya çıkan tabloyu en iyi okuyan partinin CHP olduğunu belirtti. Millet iradesine saygı duyarak koalisyon görüşmelerine başladıklarını ve bütün samimiyetleriyle masaya oturduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Ama sonunda dediler ki, ‘3 aylık seçim hükümeti kuracağız.’ Biz de ‘seçim hükümetinde yokuz’ dedik. ‘Eğer 4 yıllık, yüksek profilli, Türkiye’nin sorunlarını çözmeye yönelik bir hükümet kuracaksanız, biz varız’ dedik çünkü milli irade böyle tecelli etti” diye konuştu.
Davutoğlu’nun ardından teamüllere ve Anayasa’ya göre hükümeti kurma görevinin kendilerine verilmesi gerektiğini ancak böyle olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Sandılar ki biz onlar gibi meydan meydan dolaşıp mağdur edebiyatı yapacağız, yapmayacağız. Biz yetkimizi saraydan değil halktan alacağız” dedi. Vatandaşlardan yetki isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

-“YA GENCECİK ÇOCUKLARIMIZ ŞEHİT OLACAKLAR YA DA TÜRKİYE’DE TERÖR BİTECEK”-
“Bu seçimler normal seçimler değil. Bu seçimlerde ya demokrasiyi, özgürlüğü isteyeceğiz ya bir dikta rejimini isteyeceğiz. Bu seçimlerde ya gencecik çocuklarımız şehit olacaklar ya da Türkiye’de terör bitecek, barış ve huzur gelecek. 13 yıldır iktidardalar, ne zaman sıkışsalar, ‘efendim bizi kandırdılar.’ 24 Ağustos 2012 tarihinde dönemin Başbakanını, Sayın Erdoğan’ı ziyaret ettim. Çözüm süreciyle ilgili attığı adımların yanlış olduğunu, sorunun böyle çözülemeyeceği söyledik, yol haritası verdik. ‘Siz anlamazsınız’ dediler. Çözüyorsan sana kredi açtık, ‘sizin kredinize ihtiyacımız yok’ dediler. O zaman çöz, biz engel mi oldu? Hayır. Çözemediler.

-“400 MİLLETVEKİLİ ÇIKMAYINCA ACIYI, KANI, GÖZYAŞINI ŞANTAJ OLARAK KOYDULAR”-
7 Haziran seçiminde meydan meydan dolaştılar, 400 milletvekili istediler, 400 milletvekili çıkmayınca bu toplumun önüne acıyı, kanı, gözyaşını şantaj olarak koydular. ‘Ya bana 400 milletvekili ver, ya da buna katlanacaksın’ dediler. Bu millet şantaja boyun eğmez, bu millet genlerinde Kuvayı Milliye ruhunu taşır. Bu millet birilerinin önünde asla diz çökmedi, asla diz çökmedi ve çökmeyecek. Sonunda bizim dediğimize gelecekler göreceksiniz.

-“PKK SENİ KANDIRIYORSA SEN BU ÜLKEYİ NASIL YÖNETECEKSİN'”-
Terör esti, Doğu-Güneydoğu’yu silah deposuna çevirmişler, ‘efendim PKK bizi kandırdı.’ Yahu sen hükümetsin, ülkeyi yönetiyorsun, eğer bir terör örgütü seni kandırıyorsa senin başbakanlık koltuğunda işin n? PKK seni kandırıyorsa sen bu ülkeyi nasıl yöneteceksin'
Subayları gözaltına aldılar, bu ülkenin genelkurmay başkanını ‘terörist’ diye hapse attılar. Aradan süre geçti, ‘efendim birisi orduya kumpas kurdu.’ Sen hükümet değil misin, kumpas kurulurken neredeydi? ‘Paralel bizi kandırdı.’ Sen çocuk musu? Kandırılan bir hükümet, kandırıldığını söyleyen bir hükümet Türkiye’yi yönetemez.

-“ESAD BİZİ KANDIRDI’DİYORLAR NE İŞİN VAR O KOLTUKTA'”
Suriye konusunda yanlış yapıyorsunuz, dedik. Sana ne Suriye’nin içişlerinden, kardeşi kardeşe kırdırmak nede? Neden Suriye’ye silah gönderiyorsu? Suriye’de kan kanın bedelleri ne olaca? Dış politika milli olmak zorundadır, karar alınırken bütün siyasi partilerin ortak görüş beyan etmesi lazım. Dış politikada hükümetin bir hatasının faturasını bütün millet çeker, nitekim çekiyor. Onun için ne diyorlar, ‘Esad bizi kandırdı.’ Yahu sen çocuk musun Esad seni kandırsın. Kandırılacaksan senin o koltuklarda ne işin var'

-“FUTBOL KULÜBÜ GİBİ PARTİ TUTMAKTAN VAZGEÇELİM”-
Bu seçimlerde düşünerek sandığa gidin. ‘Efendim bu bizim partimiz, bir daha oy vereceğiz’ anlayışıyla değil. Futbol kulübü gibi parti tutmaktan vazgeçelim. Hangi parti ülkenin çıkarlarını savunuyorsa, hangi parti vatandaşın soyulmasına engel oluyorsa, hangi parti adaletten yanaysa o partiye oy verin. ‘Yeter’ deyin artık yeter. Millet nefes alamıyor.

-“ÜLKE DE BATMAYACAK SEN DE BAŞKAN OLMAYACAKSIN”-
Gittiğim her şehit cenazesinde annelerin söylediği şu, ‘benim oğlum öldü, ben ağlıyorum, aynı acıyı başka anneler yaşamasın, ne olursunuz sorunu çözün.’ Bu sorunu ancak ve ancak CHP çözer. CHP dışında hiçbir parti çözemez çünkü CHP, avukat bürolarında kurulan bir parti değildir. CHP, savaş meydanlarından gelip Kuvayı Milliye ruhuyla bu millete hizmet eden bir partidir. CHP, bu ülkenin kurucu partisidir.
Bu sorunu çözmek için önce samimi ve dürüst olacaksınız, 2; gizli, kişisel ajandanız olmayacak, 3; millete hesabını veremeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz, 4; millete bilgi vereceksiniz. Hiçbir şartı yerine getirmediler. Birisinin sevdası; ‘ülke batsın ben başkan olayım’ diyor. Ülke de batmayacak sen de olmayacaksın kardeşim, bu kadar basit.

-“BİZİ DAHA ÇOK ÖRNEK ALACAKSINIZ”-
Seçim beyannamemizde, ‘asgari ücreti net bin 500 lira yapacağız, taşeron düzenine son vereceğiz, Aile Sigortasını getireceğiz, hiçbir ailenin geliri 750 liranın altında olmayacak’ dedik. Bize itiraz ettiler, ‘parayı, kaynağı nereden bulacaksınız’ diye kıyameti kopardılar. Şimdi onlar yeni seçim beyannamelerini açıkladılar, bizim söylediklerimizi biraz utanarak kendi seçim beyannamelerine koymuşlar. Bizi örnek alıyorlar. Daha çok örnek alacaksınız. CHP, Türkiye’deki bütün siyasi hareketlere örnek olan bir partidir. Bu, bizim seçim bildirgemizin, vaatlerimizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Biz öyle uçuk projeler koymadık ortaya. Biz halkta, vatandaştan, ezilenden, esnaftan, emekliden, işçiden, memurdan yana politika oluşturduk.

-“GERİYE BİR PARTİ KALIYOR, CHP”-
İktidar partisi Türkiye’nin hiçbir sorununu çözmedi. Sadece ceplerini doldurdular, sadece köşeyi döndüler. İkinci parti de sağ olsun her şeye ‘hayır’ diyen parti, ne söylesek ‘hayır’. Koalisyon kuralım, ‘hayır’, sen Başbakan ol, ‘hayır’. Her şeye ‘hayır’ diyorsan niye seçime giriyorsun kardeşim, girme o zaman seçime. Üçüncü parti e o denklem dışı zaten. Geriye bir parti kalıyor, CHP. Türkiye’nin sorunlarına en iyi tespit eden, çözümler üreten, Ortadoğu’ya da Türkiye’de de barışı getirecek olan parti CHP’dir.

-“BURNUMUZUN DİBİNDE SAVAŞ PATLARSA NE OLACAK'”-
Türkiye şu anda çok zor şartlarda. Türkiye Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birisini yaşıyor. Türkiye’yi bu bataktan Ortadoğu batağından çıkarmak zorundayız. Bakın Suriye’de ne oluyo? Amerika bir tarafta, Rusya bir tarafta, Çinliler de geliyor, şimdi onlar da bir tarafta. Burnumuzun dibinde bir savaş patlarsa, bunlar birbirlerine girerse ne olaca? Faturayı kim ödeyece? Peki Suriye’yi bu hale kim getirdi, Allah aşkın? Yazık günah değil mi, Müslüman kanı dökülüyor orada.

Devleti yönetmek bilgi, birikim ister. Hiçbirisi devleti yönetemedi. Devleti yönetmeyi köşeyi dönmek sandılar. Türkiye’nin yarısı kan gölünde sorumlusunu bulamıyoruz. Türkiye çalınıyor, soyuluyor sorumlusunu bulamıyoruz. Ülkenin yeni bir yönetime ihtiyacı var. Ülkeyi yöneten kişinin bağımsız iradesinin olması lazım. Eğer iradeyi başka iradeye ipotek etmişse, o kişi ülkeyi yönetemez. Yani özeti şudur; Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.