Dolar 32,2623
%0.02
Euro 34,7010
%-0.03
Altın 2.395,220
%-0.21
Bist-100 10.249,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Oran: Üyelerimizin sol duyusuna güveniyorum

CHP'li Oran: Üyelerimizin sol duyusuna güveniyorum

CHP Parti Meclisince alınan önseçim kararını değerlendiren CHP Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran, "En kötü seçim, en iyi atamadan iyidir" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.02.2015 - 16:55
İZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi, Haziran ayında yapılacak Genel Seçimler için milletvekili adaylarını 29 Mart’ta hakim denetiminde gerçekleştirilecek önseçimle belirleme kararı aldı.
 
CHP Parti Meclisince alınan önseçim kararını değerlendiren CHP Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran, “Sokaklarda her gün akıl almaz cinayetlerin işlendiğini, toplumun her kesimine şiddet eğiliminin hakim olduğunu üzülerek izliyoruz. Bunun son tezahürünü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde faşist sonuçlar doğuracağına inandığımız ‘İç Güvenlik’ yasası görüşmelerinde de gözlemledik. Türkiye’de demokrasinin askıya alındığı bir dönemden geçiyoruz. İç güvenlik yasası ile bir Polis Devletinin temelleri atılmıştır. Kendilerini eleştirecek herkesi baskı altına alarak, saltanatlarını sürdürebileceklerine inanıyorlar. Böyle bir ortamda, bizler, sokaklarda her gün daha fazla demokrasi diye bağırıyorken, Parti Meclisimizin, aldığı önseçim kararının, hem seçmenimizi hem de üyelerimizi heyecanlandıracağına, demokrasiye olan güveni canlandıracağına inanıyorum. Her zaman dile getirdiğim gibi en kötü ön seçim, en iyi atamadan iyidir. Çünkü üyelerimiz, tanıdığı, güvendiği, parti için emek vermiş isimlerin aday gösterilmesini sağlayacakları gibi, daha sonrasında seçtikleri adayın milletvekili olarak mecliste kendisini temsil edebilmesi için de tüm inancıyla çalışacaktır.” dedi.
 
Hükümetin 12 yılda bir Cumhuriyetin nasıl harab edileceğini tüm yönleriyle gösterdiğini belirten Ekrem Oran; “Son olarak Şah Fırat Operasyonu’nda Cumhuriyet tarihimizin ilk toprak kaybına da imza attılar. Derinlikten, devlet kültüründen uzak politikaları “Sıfır Sorun” stratejilerini ülkemizin toprak kaybı noktasına getirmiştir. Artık ülkemizi, geleceğimizi, ulusuna bağlı, tam bağımsız Türkiye için çalışacak o ehil ellere teslm etmek zamanıdır. 29 Mart’ta yapılacak Önseçimler işte bunun için önemlidir. Önseçimler sonucunda halkın kendisini en iyi şekilde temsil edeceğine inandığı adayın Ankara’ya gitmesi sağlanacak. Bu ülkenin demokrasiye bağlılığına inanıyorum. Parti üyelerimizin ‘sol’ duyusuna güveniyorum. 29 Mart’ta yapılacak önseçimlerde, demokrasi kültürünün nasıl işlediğini, Türkiye Cumhuriyeti’ne gönülden bağlı, halkın gerçek temsilcileri

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.