Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlar CHP iktidarında özgürleşecek!

Kadınlar CHP iktidarında özgürleşecek!

CHP’den İzmir Birinci Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan ve çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP PM eski Üyesi Mehmet Süne, Atatürkçü, laik, devrimci, sosyal demokrat tüm güçlerin CHP’de birleşmesi gerektiğini söyledi. Kadınlar CHP iktidarında

  • Ege Postası
  • 23.02.2015 - 12:26
İZMİR-  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM eski Üyesi ve İzmir Milletvekili Aday Adayı Mehmet Süne, seçim çalışmaları kapsamında partisinin üyeleri ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Vatandaşlarla gerçekleştirdiği buluşmalarda ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirterek herkesi sandığa gidip oyunu kullanmaya çağıran CHP’li Süne, Haziran ayında yapılacak genel seçimlerin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden biri olduğunu bu nedenle herkesin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtti.
 
“Birleşerek İktidara Geleceğiz”
 
AKP’yi iktidardan indirmek için tüm Atatürkçülerin, devrimcilerin, solcuların CHP çatısı altında birleşmesi gerektiğini söyleyen Süne, “Türkiye’nin karalıklardan kurtuluşu CHP’den geçer. Yani reçete CHP’nin iktidarıdır.  İşçinin, memurun, öğrencinin, köylünün, çiftçinin, kadınların, gençlerin, yaşlıların herkesin ama herkesin refah ve huzuru ancak ve ancak CHP iktidarı ile mümkündür. Işık görünmüştür zaten. AKP yolcudur artık tarihin karanlık sayfalarına yolcu. Tüm yüreğimle söylüyorum, ezilen, yoksulluğa mahrum bırakılan halkımız Cumhuriyet döneminde olduğu gibi CHP iktidarında yeniden özgürleşecek, Türkiye, yönünü yeniden  barışa, özgürlüğe ve muasır medeniyet hedefine tekrar çevirecektir” diye konuştu.
 
“CHP İktidarında Kadın-Erkek Eşitliği Fiilen Gerçekleşecek”
 
12 yıllık AKP iktidarı döneminde ülkede kadın karşı işlenen cinayetlerin, baskılarının, tecavüzlerinin ve tacizlerin arttığının altını çizen Bulut, “AKP hükümeti yaşanan acı olaylarda görüldüğü gibi kadını yok saymaktadır. Ülkemizdeki kadına karşı işlenen suçlara ve AKP hükümetine artık  ‘dur’ diyebilmek için CHP iktidarına ihtiyaç var. Maalesef, 12 yıllık AKP iktidarında kadınlarımız daha fazla şiddetle karşı karşıya kalmış, eğitim ve işgücünün dışında bırakılmıştır. CHP iktidarında bu zorba düzene dur denecek, kadın-erkek eşitliğinin toplumun her alanında fiilen gerçekleşmesi sağlanacaktır. Kadınların başımızın tacıdır, kadınlarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Bu nedenle kadınlarımızın daha özgür olduğu, üretimde, eğitimde, sosyal yaşamda daha aktif rol aldığı bir Türkiye için hepimiz el ele verip CHP’nin haziran ayında iktidar olması için çalışmalıyız.” şeklinde konuştu. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.