Dolar 32,2214
%0.06
Euro 35,0226
%0.04
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de İzmir'de kadın adaylara sandık tüyosu

CHP'de İzmir'de kadın adaylara sandık tüyosu

CHP İzmir’de 2015 yolunda milletvekilliği için kadınlar arasında tatlı bir rekabet yaşanacak. Kadın aday adayları önseçimden çıkmak için sandıkta erkeklerin arasından sıyrılmaya çalışacak. Partinin en son yaptığı 1999’daki önseçimde İzmir’de sandıktan çıkmayı başaran Türkan Miçooğulları ve Canan Arıtman, partinin kadın adaylarına sandıktan çıkmanın tüyosunu verdiler. 1999'da sandıktan çıkmayı başaran kadınlardan

  • Ege Postası
  • 23.02.2015 - 16:08
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Parti Meclisi’nin İzmir’de hakim denetiminde önseçim kararı alması sonrası aday adayları çalışmalarını hızlandırırken, 2015 yolunda İzmir Örgütü’nde milletvekilliği için kadınlar arasında da tatlı bir rekabet yaşanacak. Kadın aday adayları sandıkta erkeklerin arasından sıyrılmaya çalışacak.

MİÇOĞULLARI VE ARTIMAN’DAN TÜYOLAR
Partinin en son yaptığı 1999’daki önseçimde İzmir’de sandıktan çıkmayı başaran Türkan Miçooğulları ve Canan Arıtman, partinin kadın adaylarına sandıktan çıkmanın püf noktalarını verdiler.

EMEK VEREN ŞANSLI
Narlıdere’de kurucu ilçe başkanı olduğunu yıllarca kurultay delegeliği yaptığının altını çizen Miçooğulları, sandıktan çıkmanın en büyük sırrının ‘Emek’ olduğunu ifade etti. Kadın aday adaylarının önseçime giderken bütün üyelere ulaşmaya çalışmalarının önemine dikkat çeken Miçoğulları, “ Kolay bir iş değil ama yapmaya çalışsınlar. Örgütle kucaklaşsınlar. Onlara parti politikalarına, geçmişe ve geleceğine sahip çıkabileceklerini anlatsınlar” dedi.

GENÇLER ÖNE ÇIKSIN
99’da birinci bölgeden 7’inci sırada sandıktan çıkmayı başaran Miçooğlulları, “ Siyasette üstüme düşenleri yapmaya çalışıyorum ama artık gençlerin daha çok öne çıkmasını istiyorum.Siyaset meslek değil” Bu yüzden 2015'te adaya dayı değilim" dedi.


HER KONUYU BİLMENİZ GEREK
CHP'de İzmir'de yapılan son  önseçimde ikinci bölgeden ikinci sırada çıkmayı başaran Arıtman, o dönem en büyük avantajının belediye meclis üyeliğinden gelmesi olduğunu söyledi. Kendisini 99 sürecinde “Cesur bir kadındım” diye nitelendiren Arıtman, “ Partililere  hep güven verdim. Güvenin karşılığında sandıktan çıkmayı başardım. Çok ders çalıştım. Partilinin karşısına çıktığınızda dolu olmanız, her konuyu bilmeniz gerek. Ben doktorum sadece tıptan anlarım olmaz. Deli gibi ekonomi, diş politika çalıştım. Ülkemin tüm sorunlarını öğrenmeye çalıştım. Her şeyden önce samimi oldum. Kadınlar sandık oyunlarını bilmez. O yüzden iyi çalışmaları gerek. İlkeli olun partili farkı görecektir” dedi.

KARAR VERMEDİM
Artıman, 2015 yolunda önseçime girip girmeyeceğine karar vermediğini belirtti, “ 1 Mart’a kadar süreç var. Aday adayı olup olmayacağıma önümüzdeki günlerde karar veririm” dedi.

KİMLER ADAY ADAYI
Mevcut milletvekili Hülya Güven, PM Üyesi Elfin Tataroğlu, İl eski sekreteri Sevda Kılıç, Büyükşehir Belediye Şirketi Grand Plaza eski personel müdürü Ebru Okay, İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, PM eski üyeleri Nazik Işık, Berrin Gürçay Dilekçi, YDK üyesi Sumru Karaer, Büyükşehir eski bürokratı Selma Nalbantoğlu, Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, yerel seçimlerde Konak Belediye Başkan aday adayı olan avukat Nilay Kökkılıç , Karşıyaka Belediyesi eski meclis üyesi Sevgi Molva milletvekilliği için çalışmalara başladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.