Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den kadın aday adaylarına yol haritası

CHP'den kadın aday adaylarına yol haritası

Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye meclis üyeliğine aday adayı olan kadınlar Tarihi İzmir Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen kahvaltıda buluştu. İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen organizasyona CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in mesajları damga vururken, partinin yüzde 33’lük kadın kotasını daha yukarılara çıkartabilmek için ortak mücadele kararı alındı.

  • Ege Postası
  • 17.09.2013 - 12:45
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Pazar günü Narlıdere AKM’de ilçe belediye başkanlığına talip olan aday adayları ile bir araya gelen CHP İl Yönetimi, Kadın Kolları’nın düzenlediği organizasyonla seçim yarışın-da ben de varım diyen kadınlar ile buluştu. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan gerçekleşen kahvaltılı toplantıya İl Başkanı Ali Engin ve İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku’nun yanı sıra, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven,il yöneticileri, ilçe kadın kolları başkanları ve Buca, Çeşme, Menderes, Bayındır, Tire, Ödemiş, Beydağ, Aliağa, Torbalı, Kınık, Bornova, Menemen, Karabağlar, Gaziemir, Kiraz, Bayraklı ile Kemalpaşa’nın belediye meclis üyesi aday adayları katıldı.

ENGİN’DEN AK PARTİ’YE YAYLIM ATEŞİ

İzmir’de belediye meclis üyeliğine aday adayı olan kadınlara seslenen CHP İl Başkanı Ali Engin, kadınların sorumluluğunun fazla olduğunu söyleyerek, “İzmir derken birçok şey akla geliyor. Çağdaşlık, batıya açılma, üretim, refah özgürlük, demokrasi ama en önemli unsurlardan biri İzmir’in kadınları. İzmir’in kadınları cumhuriyet devrimlerine bağlı, sorgulayan, gelişime açık. İzmirli kadın örgütlerimiz öncü durumdalar. Kadınlarımıza getirilen yüzde 33 kotayı hem kadınlarımız hem de partimiz için öneli bir kazanım olarak görüyoruz. Daha çok çaba harcamamız lazım, daha çok pozitif ayrımcılık yapmamız lazım. İzmir olarak, CHP olarak, ısrarla daha çok kadın hakları siyasete katılımı toplumun her aklanına katılımını sağlamak zorundayız. Maalesef AK Parti döneminde kadınlara biçilen rolün sadece 3 çocuktan ibaret. Son dönemlerde siparişle Başbakan bu sayıyı 5’e çıkardı. Üniversiteye giden kadın 25 yaşında mezun olacak. 5 çocuk yaptığını düşünürsek herhalde 10-15 yıldan önce herhangi bir konuma gelmeye ne gelecek zamanı var ne de motivasyonu kalır. AK Parti’nin kadına biçtiği rol bu. Onlara göre kadın çok önemli, ama evde kalmalı. Türkiye’de kadınlara seçme seçilme hakkını veren partinin temsilcileriyiz. Kadınların daha cesur, ısrarcı kavgacı mücadelesi, maraza çıkarıyor olması lazım. Yoksa toplumun her kesiminde olduğu gibi sesimizi duyuramayız. İçimizde idealist paylaşımı bilen kadın liderler çıkarmamız lazım aramızdan” diye konuştu.



“İSTİYORUM DEMEKLE OLMAZ, ÇALIŞMAK LAZIM”

Engin sözlerinin devamında kadın aday adaylarına çağrıda bulunarak, “Her alanda rekabet olduğu gibi kadın ve erkek arasında da rekabet var. Bu rekabetten geri kalmamamız için, okuyup araştırmamız lazım. Yoksa sadece yüzde 33 kadın hakkı vermekle kadınlara hak verilmeyeceğini biliyoruz. Okumalıyız, bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Ben “Belediye başkanı, meclis üyesi olmak istiyorum” demekle olmaz. Kentlerin sorunları çok büyük. Muhabbete, birbirimizi hırpalamaya, kavgaya vaktimiz olmaması lazım. En önemli katkıyı parti kadınlardan görüyor, o yüzden kadınlara minnettarız. Israrcı olup kendinizi geliştirmeniz lazım. İnsan kaynağı güçlü bir kent, rekabet zor. Kendimizi geliştirmeliyiz. Ben CHP’li kadınlara güveniyorum, inanıyorum” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ÖRNEK ALIN”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği yatırımları ve İzmir’e sağladığı katkılara vurgu yapan İl Başkanı Engin, Büyükşehir Davası ile ilgili de hükümete yüklenerek, “Bu güzel iş yapılıyor, bu kadar borçsuz bir belediye, kaynaklarının israf edilmediği, değerlerin yandaşlara peş keş çekilmediği bir yerel yönetim var. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kaynakları doğru kullanıp, doğru yatırımlar yaptı. Buna rağmen, kalkıp sen neden şal dağıttın, neden süt dağıttın, neden Şevval Sam’ı getirdin konser verdin diye mahkemelerde hesap veriyor. Önümüzdeki dönem sizler de belediye başkanı ya da belediye meclis üyesi olacaksınız, bu değerleri koruyacaksınız. Önümüzde yeni bir dönem var. Çok fazla başvurunun olması partimiz için iyi bir şey. İzmir’e, demokrasimize büyük katkı sunacağınıza inanıyorum. Aday olmak en demokratik hakkınız. En geç ekim ayı içerisinde adayların belirlenmesi ile ilgili yöntem de Genel merkez tarafından saptanacak. Önümüzdeki hedef ilçelerin tamamını ve Büyükşehir’i almak. Önemli olan parti programına sadık kalıp, proje üretmek. Aday olamadım, artık bitti dememek lazım. Ben bu partide 25 yıldır hizmet ediyorum. Yeri geldi, milletvekili ya da belediye başkanı olmak istedim olmadı. Ama şimdi il başkanıyım. Ve görevime devam ediyorum. Bizim yönetim anlayışımız, demokrasi anlayışımız krallıktan farklı. Bu katılımla sağlanacak bir rejim. Bu demokrasiyi artık doğru işletmeliyiz. Partiyi kurumsallaştırmamız lazım. Kadınlara daha fazla yer vermeliyiz. CHP aynı zamanda bir okuldur. Seçilmek ya da seçilmemek önemli değil. Önümüzdeki yüzde 33 kotası önemli bir kota. Bu dönemin başarı ve uzlaşı içerisinde tamamlanacağına inanıyorum. Siz kadınlarımıza inanıyoruz ve güveniyoruz. Hepinize başarılar diliyoruz” dedi.

GÜVEN’DEN KOTA ÇAĞRISI

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, “Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun teşviki ile kadın aday adaylarındaki artış bizleri mutlu kıldı ve bu tablonun İzmir’de yaşanması da ayrıca gurur verici. Kadınların eğitimsizliğinin sonucunu ve hükümetin kadınlar eğitilmesin diye yaptıklarını ev ziyaretlerimiz sırasında yakından görüyoruz. Bunlar kadınlara verilmeye çalışılan cezalardır. Biz CHP olarak kadınlarımızın hak ettikleri yere gelmesi için taşın altına elimizi koyuyor ve onları destekliyoruz. Sizler evinizi, çocuklarınız bir kenara koyarak taşın altına elinizi soktunuz ve yaşamak istediğiniz bir ülke yaratmak için çalışıyorsunuz. Yüzde 33’lük bu baraj bir gün kalkacak diye umut ediyoruz. Bunun için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Bizler yolumuza devam edeceğiz, karşımıza çıkan zorluklardan ötürü yılmayacağız. Kadınları eve kapatan bir hükümetimiz var, bunu değiştirmek zorundayız. Neden bir Norveç gibi olmayalım'

“KILIÇDAROĞLU’NUN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMAYACAĞIZ”

Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün kızları, CHP’nin iki ayağı ile iktidara koşmasını istiyoruz, buna hazırız” diyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, sadece İzmir’de değil, tüm Türkiye’de örnek bir başarı çizgisine ulaştıklarını kaydederek, “Biz yola çıkarken, alkışlayan değil alkışlanan olmak istiyoruz demiştik. Kadın Kolları Genel Başkanlığımız “Emeğimiz var, sözümüz de olacak” dedi. 90 yıllık ulu çınar CHP’nin bir filizi olarak gururla şunu belirtmek isterim ki, bu parti kadına seçme ve seçilme hakkını veren ilk partidir. Partimiz tüzüğüne yüzde 33’lük kadın kotası koyan partidir.biz biliyoruz ki, partimiz bu kotayı alt sınır olarak belirledi ve yerel seçimlerden sonra da yerel yönetimde İzmir’e yakışır şekilde temsil oranımız artacaktır. Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadınlara duyduğu güven ve inancın bilincindeyiz. CHP’yi iktidara biz kadınlar taşıyacağız. Bunun için sizlere çok büyük görevler düşüyor. Bugünden tezi yok alanda partimizin önce yerelde 30+1 belediyede iktidarı, ardından genel seçimlerde iktidara yürümek için var gücümüzle çalışmalıyız. Birken iki, ikiyken üç olmalıyız. Birbirimizi kucaklamalıyız. Sizlere çıktığınız bu yolda başarılar dilerim. Hedeflerinizi başaracağına inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.