Dolar 32,4522
%-0.11
Euro 34,7352
%-0.68
Altın 2.436,040
%-0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de itirazlar değerlendiriliyor

CHP'de itirazlar değerlendiriliyor

İZMİR'de 136 bin 969 CHP üyesi, 15 Ağustos- 6 Eylül tarihleri arasında delege seçimi için sandığa gidecek. Askı süresinin ardından itirazlar başladı. İtirazların karara bağlanmasıyla sandık kurulacak. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, "İl yönetimi olarak herkese eşit mesafedeyiz" dedi. Serter: Herkese eşit mesafedeyiz!

  • Ege Postası
  • 03.08.2015 - 09:15
Erken seçim tartışmalarının odağında kongre takvimi işleyen CHP'de, üye listelerinin askı süresi sona erdi. Üyeler, "Var mısın yok musun" kontrolünü yaptı, listede adı olmayanlar ya da adresi farklı olanlar itirazda bulundu. Şimdi sıra itirazların karara bağlanmasında. İlçe başkanlıklarından sonuç alamayanlar il başkanlığına itiraz edecek. Son sözü Genel Merkez söyleyecek. İtiraz sürecinden sonra sandık kurulacak. İzmir'de 15 Ağustos- 8 Eylül tarihleri arasında 30 ilçenin her mahallesinde kurulacak sandıklarda toplam 136 bin 969 üye oy kullanacak. Seçim, üye katılımının yüksek olmasını sağlamak için hafta sonları yapılacak. İlçe başkanlıkları, mahallelerde seçimi hangi tarihte, nerede ve saat kaçta yapacaklarını önceden bildirecek. Delege seçimlerinin hangi ilçe ve il yöneticisinin gözetiminde olacağı da önceden ilan edilecek. Her ilçeden en fazla 400 delege seçilecek. Bu delegeler, ilçe kongresinde ilçe başkanı ve yönetimi seçilirken oy kullanacak. 

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, delege seçimlerinde her mahallede en az iki liste çıkmasını beklediklerini belirterek, "Rekabetin yüksek olduğu bir seçim olacak. İl yönetimi olarak herkese eşit mesafedeyiz. Keşke imkan olsa da isteyen her partili delege seçilse. Seçimlerin adil, şeffaf, demokratik olması için her önlemi alıyoruz" dedi. (Elif DEMİRCİ-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.