Dolar 32,5949
%0.37
Euro 34,7863
%0.16
Altın 2.498,160
%0.55
Bist-100 9.461,00
%-0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Savaşan'dan polikilinik tepkisi

MHP'li Savaşan'dan polikilinik tepkisi

İzmir’de uzun yıllar Uzman Doktorluk ve Başhekimlik görevlerini yürüttükten sonra 7 Haziran Seçimlerinde MHP’den İzmir Milletvekili seçilen Dr. Aslan SAVAŞAN’dan Gaziemir’de bulunan Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Semt Polikliniğinin kapatılma kararına sert tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 31.07.2015 - 16:14
İZMİR - Savaşan yaptığı açıklamada;
Bu kararda vatandaşların lehine bir durum göremiyorum.
“Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak hizmet veren 3. Basamak Gaziemir Polikliniği gerekçe gösterilmeden kapatılarak tedavi imkanları daha az olan Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesine bağlı 2. Sınıf polikliniğe devredilme kararı alınmış. Bu kararda vatandaşların lehine bir durum göremiyorum.” dedi
Hastalar neden daha alt basamak bir polikliniğe mecbur ediliyor'
Savaşan açıklamasının devamında; “Her ay yaklaşık 6 bin hastaya hizmet veren ve Gaziemir’de yaşayan vatandaşların 6 yıldır sağlık hizmeti almasında büyük kolaylık sağlayan poliklinik neden kapatılıyo? Hastalar neden daha alt basamak bir polikliniğe mecbur ediliyor'” diyerek tepkisini gösterdi.
İzmir’deki sağlık hizmetlerine tam hakim olan Milletvekili SAVAŞAN, hekim ve vatandaş gözünden sorunu değerlendirdi; “Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Poliklinikte; ileri tetkik imkanları var, hastanede bulunan uzman hekimlerden randevu alma şansı var, yeri merkezi, ulaşımı kolay. Neden devir yapılıyo? Burada vatandaşın lehine bir durum yok! Sağlık hizmetlerinin kalitesini artıran bir durum yok! Burada amaçlanan nedir'”
Gaziemirli hemşerilerimiz gönlünü rahat tutsun, gereken bütün girişimlerde bulunacağım.
Aslan SAVAŞAN açıklamasının sonunda gerekli girişimlerde bulunacağını dile getirerek; “Sağlıkta insan merkezli, tetkik ve tedavi odaklı olmamız gerekirken bu kararı alanlar bunun tam tersini yapmaktadır. Her alanda olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de geri gidiyoruz. Bu yanlışın düzeltilmesi için gerekenleri yapacağım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.