Dolar 32,5865
%0.31
Euro 35,0286
%0.16
Altın 2.454,640
%0.76
Bist-100 9.775,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulaşımdaki kriz bitmek bilmiyor: HDP'den Büyükşehir'e tepki!

Ulaşımdaki kriz bitmek bilmiyor: HDP'den Büyükşehir'e tepki!

Narlıdere'de bir belediye otobüsünün yakılmasıyla sonuçlanan saldırının ardından İzmir'in çeşitli bölgelerini vuran ulaşım kriziyle ilgili tartışmalar giderek atıyor. Dün yargıya taşınan düzenlemeyle ilgili HDP'den tepki ve belediyeye çağrı geldi. Uygulamaya tepki gösteren ve HDP İl Başkanı Cavit Uğur, "Belediye emniyetin baskısına boyun eğdi. Bu uygulama ayrımcılığa yol açmaktadır ve kabul edilemez. Büyükşehir Belediyesi kendisine yakışanı yapmalıdır" dedi. Ulaşımdaki kriz bitmek bilmiyor

  • Ege Postası
  • 01.08.2015 - 12:58
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son günlerde artan terör olayları ve İzmir çapında yaşanan gerginlikler sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narbel'de otobüslerin yakılması nedeniyle uygulamaya koyduğu yeni ulaşım düzenlemesine tepkiler giderek artıyor. Dün Çağdaş Hukukçular Derneği'nin konuyu Cumhuriyet Savcılığı'na taşıyarak belediye ve bürokratları hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla artan krizde belediyeye bir tepki de HDP'den geldi.
 
 
HDP'Lİ VEKİLLER KOCAOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
Bir belediye otobüsünün tamamen kullanılamaz hale geldiği ve toplam üç kişinin tutuklandığı saldırının ardından Karabağlar Cennetçeşme ve Limontepe, Bayraklı Yamanlar, Buca Çamlıkule, Çiğli Güzeltepe, Menemen Asarlık, Narlıdere 2. İnönü gibi bölgelere otobüs seferlerini kaldıran ya da güzergahlarını değiştirerek akşam seferlerine son veren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamasına karşı çıkan HDP'li vekiller İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile krizi çözmek amacıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Aziz Kocaoğlu ile bir toplantı gerçekleştiren HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, halkın mağduriyetine yol açan uygulamadan vazgeçilmesini isterken, temaslar yine sonuç vermedi.  


 
"UYGULAMA AYRIMCILIĞA YOL AÇIYOR"
Kentin belirli kesimlerine yönelik otobüs seferlerinde yaşanan kesintiler sonrasında vatandaşların mağdur olduğu ve çok sayıda şikayet aldıklarını belirten HDP İl Başkanı Cavit Uğur yaptığı açıklamada "Vatandaş geceleri polis kordonu ve tecrit uygulaması nedeniyle evlerine giremediklerini söylüyorlar. Sayın Kocaoğlu otobüslerin yakılması dolayısı ile yeni otobüs bulamadıkları yönünde açıklamada bulunmuş. Biz bu konuyu yakından takip ediyoruz. Halk arasında ayrımcılığa yol açacak bir uygulamadır ve kabul edilemez. Oradaki kamu güvenliğini sağlamak emniyetin, valiliğin, kaymakamlığın uhdesindedir. Oradaki güvenlik sağlanmalı ve hizmet verilmeye devam edilmelidir. Emniyetin baskısı ile böyle bir uygulamaya gidildiğini düşünüyoruz. HDP'ye oy verdiniz, bundan dolayı böyle bir şeye maruz kaldınız mesajı verilmek isteniyor. Bunlar yanlış şeyler, Türkiye bir karanlığa doğru gidiyor. Bu karanlıktan çıkmak gerekiyor. Herkesi yeniden huzur ve güvene çıkacağımız bir zemine davet ediyoruz. Biz de belediyeden bunu bekliyoruz. Ona yakışan tutum da budur. AKP'nin bu kirli tezgahlarına fırsat verilmemelidir" diyerek gelişmelere tepki gösterdi.


 
BELEDİYENİN BAŞKA ARACI YOK MU'
Gerçekleştirdikleri temaslardan olumlu sonuç alamadıklarını da aktaran Uğur, Büyükşehir Belediyesi'ne şu çağrıyı yaptı: "İl Başkanı Uğur Uygulamanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Otobüs seferleri halen normale dönmedi. Vekillerimiz de konuyla ilgili olarak devreye girdi. Can ve mal güvenliği konusunda her türlü tedbir alınmalı ancak, halka hizmet açısından aksaklığa meydan verilmemeli. Araçlar arıza da yapabilirdi, peki belediyenin başka hiçbir aracı yok m? Böyle bir şey söz konusu olabilir mi'"
 
"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMNİYETİN BASKISINA BOYUN EĞDİ"
HDP İl Başkanı Uğur, uygulamanın kabul edilemez olduğunun altını çizerek, kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi ve şunları söyledi: "Bir otobüs yandı diyerekten, özellikle Kürt seçmenlerin yoğunlukta olduğu bölgelerde seferlerin iptal edilmiş olması kabul edilebilir bir uygulamaya değil. Otobüslere güvenlik gerekçesiyle diye yazılar asılmış. Aksine normalleşmek açısından daha titiz bir hizmet götürülmeli. Ama maalesef belediye emniyetin baskısına boyun eğmiş gözüküyor."  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.