Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Balbay'dan AK Partili Ulema'ya jet yanıt: Soyadının hakkını versin!

CHP'li Balbay'dan AK Partili Ulema'ya jet yanıt: Soyadının hakkını versin!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay 29 Temmuz günü CHP’nin çağrısı üzerine toplanan TBMM’de Parlamentonun iyi bir sınav vermediğini söyledi. Balbay, “AKP+MHP fiili komisyonu terörün araştırılmamasını istemiştir” diye konuştu. CHP'li Balbay'dan AK Partili Ulema'ya jet yanıt

  • Ege Postası
  • 30.07.2015 - 14:54
İZMİR- Balbay Meclis’te 3,5 saat süren görüşmelerin ardından yapılan oylamada AKP’nin terör olaylarının araştırılması için komisyon kurulmaması yönünde oy kullandığını, ancak AKP oylarının tek başına yetersiz kaldığını gören MHP’nin AKP’ye omuz verdiğini söyledi. 

"AK Partili Ulema’dan CHP’li Balbay’a sert tepki: Şehitlere sahip çıksın" haberi okumak için tıklayınız...

Balbay şu değerlendirmeyi yaptı:

“CHP Suruç katliamının ardından başlayan terör olaylarının araştırılması için Meclisin toplanmasını istedi. Buna İktidar Partisi de olumlu karşılık verince, biz umudumuz az da olsa AKP’nin de katkısıyla terörün arkasındaki etkenlerin araştırılması için bir komisyon kurulma olasılığının belirdiğini kamuoyuyla paylaşmıştık. Ancak AKP tartışmalı bir şekilde devam eden operasyonların bütün açıklığıyla hedefinin ortaya çıkmasını istemedi. Biz arzu ederdik ki AKP terörle mücadelede topluma güven verilmesi, hukukun dışına çıkmadığının da kanıtlanması için, Meclis’te bir komisyon kurulmasını desteklesin ve toluma güven versin, bu olmamıştır.” Balbay CHP’nin tutumunun da şaşırtıcı olmadığını söyledi ve bu konuda şu görüşleri savundu:

“7 Haziran sonrasındaki tabloya baktığımızda AKP’nin Meclis Başkanlığını elde etmesini MHP sağlamıştır. Devamında MHP’nin RTÜK’te bir üyelik fazla edinmesini AKP sağlamıştır. Son olarak Meclis’te AKP’nin terörle mücadelesindeki başarısızlığının ortaya çıkmasını sağlayacak komisyonun kurulmamasını da MHP sağlamıştır. Yani karşılıklı bir  “Al Gülüm Ver Gülüm” vardır. MHP’nin AKP’ye ilişkin ağır söylemlerinin söylemde kaldığı eyleme geçmediği görülmüştür” dedi.

Balbay CHP’nin teröre karşı duruşunu ise şöyle özetledi:

“Nereden gelirse gelsin hedefi ne olursa olsun kim yaparsa yapsın terörün her türlüsüne HAYIR diyoruz, demeye de devam edeceğiz. Bizi terör eylemlerinin yanındaymış gibi göstermeye kalkanlar yıllardır terörle mücadeleyle terörle mukaveleyi birbirine karıştıranlardır. Terörle mücadele etmek için yöntem karmaşasına giren deyim yerindeyse “çekiçle sinek ezmeye” kalkanlardır.”  

Balbay son olarak Şırnak’ta Şehit edilen 3 Askerimize de Allahtan rahmet dilediğini yakınlarına ve ailelerine sabırlar dilediğini belirterek, “Tüm Ulusumuzun başı sağolsun işte biz Meclisi toplarken terör olaylarının tümüyle araştırılmasını terörle mücadeleye parlamentonun da katılmasını arzu etmiştik” diye konuştu.   

AK PARTİLİ ULEMA’YA YANIT 
                 
Balbay AKP İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’nın kendisine yönelik eleştirilerine de şu karşılığı verdi:

“Ben terörün acısını en çok çekenlerdenim. Ben meslek büyüğüm Uğur Mumcu’yu teröre kurban verdim. Mesai arkadaşım, oda komşum Ahmet Taner Kışlalı’yı teröre kurban verdim. Bütün bunların ardından terörist muamelesi görerek adeta hukuk terörüyle karşı karşıya kaldım. Elbette terörün PKK’dan IŞİD’e, terörün her türlüsüne karşıyım. Ama Devletin de Hükümetlerin de terörle mücadele ediyorum derken, toplumla mücadele etmeye kalkmasını da onaylamıyorum. Sayın Ulema biraz soyadının hakkını versin. Benim bu konularda yaptığım basın toplantısını bir bütün olarak değerlendirsin. Sayın Ulema İzmir’de 24 Temmuz’dan bu yana yapılan operasyonların sonuçlarına da bir göz atsın” diye konuştu.             

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.