Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kurultay hareketliliği!

CHP İzmir'de kurultay hareketliliği!

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası sancılı bir süreç yaşayan CHP’de kurultay kararının çıkmasının ardından İzmir örgütü de hareketlendi. İlçe başkanları sürece müdahil olmak için İzmir Sanat'ta istişare toplantısı yaptı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,Nevşehir'e gitti.Türkiye genelindeki 81 ilin CHP il başkanları, Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapacaklar. CHP'nin İzmir milletvekilleri ise partide genel başkanlık probleminin olmadığını ifade ettiler.

  • Ege Postası
  • 18.08.2014 - 12:07
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhurbaşkanlığı seçiminden çatı yenilgisiyle ayrılan CHP’de parti içi tartışmaların ardından kurultay kararı çıktı. 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olan kurultay öncesi İzmir örgütünde de hareketlilik yaşanıyor. İlçe başkanları sürece müdahil olmak için istişare toplantılarının startını verirken, vekiller partide genel başkanlık probleminin olmadığını ifade ettiler.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday formülüyle beklediği sonucu alamayan CHP’de parti içi hareketlilik yaşanıyor. Seçim sonuçları partinin  ulusalcı kanadını hareketlendirmiş, aralarında Süheyl Batum, Emine Ülker Tarhan, Nur Serter  ve Birgül Ayman Güler’in olduğu bazı milletvekilleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya davet ederken, kurultay çağrısı yapmıştı. Parti içinde gelen çağrı üzerine  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kurultayımızı toplayacağız, orada kim galip gelirse elimizi kaldıracağız ve yolumuza devam edeceğiz. Bütün hedef 2015 seçimlerinde daha başarılı performans çıkarmak” demişti. Kurultay tarihi  Pazar günkü MYK toplantısında 5-6 Eylül olarak netlik kazandı.

İZMİR SANAT’TA KURULTAY İSTİŞARESİ
CHP'de yaşanan gelişmelerin ardından İzmir örgütü de hareketlendi. Sürece CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu’na destek açıklaması yaparak müdahil olmak isteyen ilçe başkanları, İzmir Sanat’ta bir araya geldi. Basına kapalı toplantıya Konak, Gaziemir, Karabağlar, Buca, Bayraklı, Karşıyaka, Güzelbahçe, Çiğli, Menemen, Seferihisar, Foça, Menderes, Balçova,Çeşme, Kemalpaşa ve Narlıdere ilçe başkanları katıldı.Toplantıya katılamayan ilçe başkanlarının mazeret bildirdiği, toplantıdan çıkacak kararın altına imza atacakları öğrenildi.

DEĞERLENDİRME YAPMAK İSTEDİK
İlçe başkanları adına açıklama yapan Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, ‘’Bu toplantı farklı algılanmasın. İlk etapta 4-5 arkadaş yan yana gelerek, 30 İlçe başkanımızı aradık. Bir değerlendirme yapmak için, tüm ilçe başkanı arkadaşlarımızı bu toplantıya çağırdık. 30 ilçe başkanımızdan uzak ilçelerde olan arkadaşlarımız ve bazı mazeretli arkadaşlarımız katılamadı. Bugün  gerçekleşecek toplantının amacı, malumunuz kurultay öncesi bir değerlendirme toplantısı yapmak istedik. Bu toplantının sonucunu önümüzdeki günlerde yapacağımız açıklama ile kamuoyuna duyuracağız’’ dedi.

PARTİ MECLİSİ SORUNU
Basına kapalı toplantıda 
, partide Genel Başkan değil Parti Meclisi sorunu olduğu vurgulandı, örgütün içinden gelen ve milletvekili olmayanların Parti Meclisi için önerilmesi, ilçe başkanlarının süreçte etkin rol alması kararlaştırıldı.

ENGİN NEVŞEHİR'DE 
CHP İzmir İl  Başkanı Ali Engin ise Nevşehir'e gitti.Türkiye genelindeki 81 ilin CHP il başkanları,  Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ndeki Kartal otelinde bir araya gelecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na olağanüstü kurultay öncesi destek amacı taşıdığı belirtilen toplantı sonrası basın açıklaması yapılacak.

VEKİLLER NE DİYOR'
Öte yandan CHP İzmir Milletvekillerinden kurultay yorumları da geldi. Vekiller kurultaydan partinin güçlenerek çıkacağını savunurken, Genel Başkanlık probleminin olmadığını ifade ettiler.

Aytun Çıray: “ İzmir örgütü sağduyulu davranıyor. Türkiye örgütlerinin tümü de böyle davranacak.Yapılacak olan genel seçimler hiç olmadığı kadar tarihi önem taşlıyor. Bu seçimlere birlik beraberlik ve kardeşlik içinde gitmeliyiz. Bu kurultay bunu sağlayacaktır. Bu tür kurultaylar tam aksine CHP’de demokrasinin gelişmesini sağlar. Hayırlısı olsun diyorum”

Mustafa Moroğlu: “Bizim desteğimiz partiye. Partinin genel başkanlık sorunu yok. Sorun yaratmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Genel Başkan Kurultayla tartışmaları bitirmek için doğru karar aldı. Bu kurultay dilerim partinin kısır tartışmalardan kurtulduğu, AKP’ye karşı siyasal mücadelenin yükseldiği bir dönemi başlatır.”

Musa Çam:  “Ben kurultayın önümüzdeki süreçte partimize yön ve yol gösterecek seçim sonuçlarının konuşulması açısında önemli olduğunu düşünüyorum. Partide şuan bir genel başkanlık sorunun olduğunu düşünmüyorum.Yeni bir PM ve merkez yürütme kurulunun oluşmasının faydalı  olduğunu düşünüyorum.”

Oğuz Oyan : “Genel başkanlık problemi yok partimizde. PM’de değişiklik olacağı kesin. Benim gönlümde geçen olağan kurultay sürecinin yaşanmasıydı. Delege seçimleriyle birlikte kurultay delegeleri de yenilenecekti. Bu fırsatı kaçırdık. Olağan kurultay genel seçimler sonrasına kaldı. Hayıflanmıyor değilim bu yüzden.”

Mehmet Ali Susam: “Genel başkanla ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum. Kurultayla ilgili değerlendirmeyi 5-6 Eylül’de yapacağız. Hem parti politikaları hem de yetili organlarıyla ilgili değerlendirme orada yapılacak.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.