Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray'dan bedelli çıkışı

Çıray'dan bedelli çıkışı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, son günlerde tartışılan bedelli askerlik konusunu Meclis gündemine taşıdı. Çıray, Recep Tayyip Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasından sonra ilk ele alacağı konulardan biri olduğu iddia edilen yeni bedelli askerlik yasasıyla ilgili bir çıkış yaptı. Çıray, yeterli parası olmayanların da bedelli askerlikten yararlanması gerektiğini bildirdi ve CHP’nin geçmişte Meclis’e bu konuyla ilgili verdiği kanun teklifini hatırlattı.

  • Ege Postası
  • 18.08.2014 - 10:45
İZMİR- CHP’li Çıray, Milli Savunma Bakanı Yılmaz’ın 8 Temmuz 2014’te gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili soruları üzerine “Tek kelimeyle yok böyle bir şey” dediğini hatırlattı ve sordu:“Bedelli askerlik uygulamasının çıkıp çıkmamasının Sayın Erdoğan’ın kararına bağlı olduğunu açıkladığınıza göre, size göre müstakbel başbakanın kıymeti harbiyesi yok mu'” 

KAMU VİCDANINA SIĞMAZ
CHP’li Çıray, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Medyada yer alan haberlere göre, yeni bir bedelli askerlik uygulamasının gündeme geldiğini belirten CHP’li Aytun Çıray, “Ancak çıkması beklenen bu yasal düzenlemede adaletsizlik olacağı anlaşılıyor. Parası olan parasını bastırıp askerlikten kurtulacak. Parası olmayan ise askere gidecek” dedi.
“Bu yönüyle çıkarılacak yasal düzenleme adil olmaktan uzak kalır” diyen Çıray, “Bu, kamu vicdanına da sığmaz. O halde yapılması gereken, yoksul ve belirli bir gelirin altında yaşayan yurttaşlarımızın da bedelli askerlikten yararlanabilmesidir” görüşünü savundu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.