Dolar 32,3196
%-0.06
Euro 34,7997
%-0.03
Altın 2.411,630
%0.76
Bist-100 10.236,00
%-0.39

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de ilçe başkanlarından Ankara'ya 'önseçim' mesajı!

CHP İzmir'de ilçe başkanlarından Ankara'ya 'önseçim' mesajı!

Genel seçim süreci start alırken, CHP’de gündem milletvekili adaylığı noktasında izlenecek yöntemde. CHP İzmir ilçe başkanları “önseçim” yapılması konusunda hemfikirler. İlçe başkanları genel merkeze, önseçim yapılması halinde örgütün daha fazla çalışacağı ve daha fazla milletvekili çıkarılacağı mesajını gönderdiler. Önseçimin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin ise başkanlar farklı görüşler ortaya attılar.

  • Ege Postası
  • 28.10.2014 - 13:06
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de genel seçim sürecinde “önseçim” sesleri iyice yükselmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Yerel Yönetimler Eğitim Toplantısı’nda “CHP’nin geleneğinde ve genlerinde ön seçim isteği ve talebi var. Buna ben de dahilim... Ön seçim yapılmasından yanayız” demiş ve süreçte “önseçim” ateşini yakmıştı. Kocaoğlu’ndan sonra Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’den “önseçim” çıkışı gelmiş, ilçe başkanları toplantısında konuşan Şahin, “Bana ‘önseçim’ için ne görev düşüyorsa yaparım. Parti içi demokrasi için kafam kopacaksa kopsun.Genel merkeze, ‘biz önseçim istiyoruz. Yapmazsanız basının önünde il başkanı ve 30 ilçe başkanı olarak görev bırakırız’ denmesi gerek. Genel merkez bunu göze alamaz. Tarihe geçersiniz. Sadece önseçim imzası götürmekle kalmayın” çıkışında bulunmuştu.

YÖNTEMDE FARKLILIK VAR
CHP İzmir’de ilçe başkanları Ege Postası’na yaptıkları açıklamayla “önseçim” istediklerini deklare ettiler. Başkanlar, önseçim yapılması gerektiğini, yapılması halinde örgütün daha fazla çalışacağını bu nedenle kazanılacak vekil sayısında artış olacağını ifade ettiler. İlçe başkanları önseçimin nasıl olması gerektiği  konusunda farklı görüşler ortaya attılar. 

Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül: Önseçim istiyoruz…Kongre ve önseçim delegeleriyle yapılmalı…Önseçim olursa vekil sayımız yükselir, örgüt daha fazla çalışır…

Konak İlçe Başkanı Şakir Başak: Önseçim kesinlikle olmalı. Örgüte hareketlilik gelir. Umut doğar,heyecan gelir. Aksi takdirde örgüt heyecanı olmaz, sorumluluğu almaz. Yılgınlık olur. Örgütün fikrinin alınması topluma da heyecan getirir.CHP’nin ivme kazanmasını istiyoruz. Bana göre üyelerin katılımıyla yapılmalı. En sağlıklısı üyelerin fikrinin sandığa yansıtılması.

Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü: Önseçim olmalı. Önseçim olursa her iki bölgeden de 8 veya 9 vekil çıkarırız.
 
Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz: Önceçim mutlaka yapılmalı. Örgütün beklentisi çok büyük. Eğer önseçim yapılmazsa ben bu konuyu parti yetkililerine de ilettim örgütte motivasyon kaybı olur. Örgütün aday belirleme sürecine katılması gerekir. Bütün üyelerle yapılabilir. İdeal olan odur bence…Çok büyük bir görüş olursa önseçim ve kongre delegeleriyle yapılabilir.

Foça İlçe Başkanı Günal Biçer: Sosyal demokrat partide önseçim olmalı. En çok sıkıntıyı örgüt çekiyor. Bayrak asan gençler, ev ev dolaşan kadınlar belirleme olduğunda haklarını kullanmak istiyorlar. Üye yapısına yönelik sıkıntı dile getiriliyor. Her üyenin aidat ödeme şartı aranmalı, genel merkez tarafından her üyeye bir eğitim verilmeli.O eğitime katılanlar ,aidatını ödeyenler hem seçme hem seçilme hakkına sahip olurlar. Örgütteki arkadaşlar belirleme konusunda söz sahibi olunca emin olun şevk artar heyecan artar.

Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege: Önseçim olmalı. Olursa iyi olur…Örgütü motive eder, hareketlendirir,canlandırır dolayısıyla her iki bölgeden de çıkacak vekil sayısı fazla olur.

Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı: Önseçim olmalı.Üyelerle olmalı. Partiye dinamizm gelir, motivasyon artar.

Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan: Önseçim olmalı. Partinin bundan sonraki bütün kurullarında önseçim olmalı. Tüzükte üyeyle yapılır diyor. Adaylık yoklaması olursa kongre ve önseçim delegesiyle yapılır. Bunlar tüzükte yazıyor. Doğrusu kongre ve önseçim delegesiyle olmalı. Az oy aldığımız yerde çok üye var. Çok oy aldığımız yerde az üye var. Adaletsiz olabilir sonuç. Bir siyasetçinin kaderi genel başkanın iki dudağı arasında olmamalı. Önseçim olursa aday sayısı da artar, örgüt daha fazla çalışır vekil sayımız artar. Önseçim olursa kimse de günah keçisi aramaz.Küslük dargınlık olmaz. Kimse hedef tahtasına oturtulmaz.

Bayraklı İlçe Başkanı Cemalaettin Alper: Önseçim istiyoruz. Önseçim ve kongre delegeleriyle sağlıklı olur. Üyelerle olursa sağlıksız olur. Önseçim yapılırsa tabana heyecan gelir, örgüte heyecan gelir. Delege kendi karar verirse eleştiri azalır.Yerel seçimde yaşanan sıkıntılar yaşanmaz. Öbür türlü sırf atama yaparsanız kırılma olur, çalışma oranı düşer.

Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru: Önseçim olmalı. Önseçim delegeleriyle olmalı. Örgüt önseçim istiyor. Taban istiyor. Örgüt daha fazla motive olur. 

Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz: Önseçim olmalı. Aktif üye pasif üye diye ayırmalıyız. Aktif üye çalışanı görüyor. Evinde oturan üye bunu bilmiyor. O yüzden sağlıklı olmaz.Şuan için delegelerle daha sağlıklı olur. Sadece aktif çalışanlar delege olur dersek çalışanlar artar. Süreç içinde bu sistemin oturtulması gerek.

Kınık İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu: Önseçimin olması gerekiyor. Olursa birlik beraberlik olur. Her türlü şartta önseçim olabilir. Tüm üyelerle de olabilir, kongre delegeleriyle de olabilir.

Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener: Biz Dikili ilçe örgütü olarak tüzükteki üyelik şartını yerine getiren üyelerin katılımıyla önseçim yapılmasını istiyoruz.Önseçim olursa CHP’de çıkacak vekil sayısı da artar. 

Beydağ İlçe Başkanı Ahmet Erürker:  Önseçim olmalı. Üyeyle yapılmalı. Örgüte iyi yansır. Çıkacak vekil sayısı artar.

Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan: Önseçimden yanayız. Kongre ve önseçim delegelerinin katılımıyla yapılmasından yanayım.Seçim olması tabanı hareketlendirir. Daha fazla aday olur. Örgüt daha çok çalışır.
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.