Dolar 32,2672
%0.02
Euro 34,9292
%-0.15
Altın 2.444,780
%-0.06
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP, 29 Ekim'de Gündoğduya

CHP, 29 Ekim'de Gündoğduya

29 Ekim’de 91. Kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İzmir’de gerçekleşecek olan Birlik Bütünlük mitingine CHP İzmir İl örgütü binlerce üyesiyle birlikte katılacak. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin organizasyona her İzmirlinin sahip çıkması gerektiğini belirterek , “ 7’den 70’e parti üyelerimizle orada olacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.10.2014 - 14:14
İZMİR - Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformunun, 29 Ekim'de Gündoğdu Meydanında gerçekleştireceği miting için harekete geçen ve aynı zamanda platform üyesi olan CHP İzmir’de mitinge katılım için hazırlıklar devam ediyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Türkiye için en önemli bayramların başında gelen Cumhuriyet bayramının hak ettiği değerde ve coşkuda kutlanabilmesi için, CHP olarak platforma tam destek verdiklerini” söyleyerek, şunları ifade etti.
29 Ekim cumhuriyet bayramının 91. Yıldönümünde üyesi olduğumuz Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu tarafından organize edilecek olan mitinge İzmir örgütü olarak tüm organlarımızla, 7’den 70’e tüm üyelerimizle katılacağız. Cumhuriyet bayramının kutlanması, aynı zamanda, çağdaş eğitimin, din özgürlüğünün, hukukun üstünlüğünün, kadın özgürlüğünün kutlanması ve sahip çıkılması demektir. Bu bayram aynı zamanda, bayrağımıza sahip çıkma, geleceğimize sahip çıkma bayramıdır. 29 Ekimde yaşanacak coşku tüm bu değerlere nasıl sahip çıktığımızın da göstergesi olacaktır.
 
ÇELENK SUMUNU YAPILACAK
30 İlçe başkanlığımızdan üyelerimizin, milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın katılımlarıyla CHP İzmir örgütü olarak binlerce kişiyle “Birlik ve Bütünlük” mitingine katılım sağlayacağız. Her dönem de  bu kutlamalara en yoğun katılımı sağlayan siyasi parti olmuşuzdur, yine öyle olacağına kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca CHP İzmir il örgütü olarak yine 29 Ekim’de saat 15.00 da cumhuriyet meydanında Atatürk heykeline çelenk sunum törenimizi gerçekleştireceğiz ve bu törenin ardında tüm üyelerimizle Gündoğdu meydanında saat 16.00 da başlayacak olan mitinge katılım sağlayacağız. Bu vesileyle her daim cumhuriyetine ve bayrağına sahip çıkmış, gönlü Atatürk sevdasıyla dolu tüm İzmirli hemşerilerimizi, 29 Ekim’de Gündoğdu meydanında düzenlenecek olan mitinge katılmaya davet ediyorum. Cumhuriyete ve Türk bayrağına nasıl sahip çıkılır herkese İzmir’den gösterelim.



İZMİR'DE COŞKULU KUTLAMA HAZIRLIĞI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak yarın (28 Ekim Salı) saat 13.00'te, İzmir Valiliği, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlağı tarafından, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak. Çelenk sunma töreni, okulların bayrak ve flama grupları ile öğrenciler, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürleri, siyasi parti il başkanları, meslek odaları başkanları, dernek başkanları ve temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla yapılacak. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasını ardındanTürk Bayrağı göndere çekilecek. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Anıt Şeref Defteri'ni imzalayacak.

29 Ekim Çarşamba günü ise ilk olarak Vali Toprak, saat 10.00'da Valilik makamında tebrikleri kabul edecek. Ardından saat 10.30'dan itibaren Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda devam edecek. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu halkın bayramını kutlayacak. Sonrasında İzmir Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu, modern halay gösterisi sunacak. İzmir Valisi Toprak'ın konuşmasının ardından öğrenciler, günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okuyacak. BORDER Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Halk Dansları Topluluğu zeybek gösterisi sunacak. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenler saat 12.30'da, resmi geçit töreniyle sona erecek. 

BANDO KONSERLERİ

Gün içinde Ege Ordusu Bölge Bandosu Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, Güney Deniz Saha Komutanlığı Bandosu Konak Meydanı'ndaki Saat Kulesi önünde, Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu Karşıyaka İskele'de, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu Kemeraltı Vakıflar Bankası önünde saat 15.30'da konser verecek. 

VALİ TOPRAK'TAN RESEPSİYON

Kutlamalar kapsamında İzmir Valisi Mustafa Toprak, Balçova termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda saat 19.30'da başlayacak bir resepsiyon verecek.

FENER ALAYI VE KONSER

İzmir Büyükşehir Belediyesi de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde saat 20.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar fener alayı düzenleyecek. Saat 21.00'de de ünlü sanatçı Edip Akbayram, Gündoğdu Meydanı'nda konser verecek.

MİTİNG YAPILACAK

İzmir'de, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu tarafından saat 16.00'da, Gündoğdu Meydanı'nda Birlik Bütünlük Mitingi düzenlenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.