Dolar 32,1092
%-0.17
Euro 35,0728
%-0.05
Altın 2.473,700
%0.24
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir, tek fireyle ilçe kongrelerini başlatacak!

AK Parti İzmir, tek fireyle ilçe kongrelerini başlatacak!

AK Parti İzmir’de, 29 ilçede delege seçimi tamamlandı. İlçe başkanı ataması yapılmayan Kiraz, olağan kongre takviminin dışında kaldı. Kiraz’da hem delege seçimi hem de ilçe kongresi 31 Ocak'taki il kongresi sonrasına ertelendi.Öte yandan ilçe kongrelerinin tarihleri belli oldu.İlçe kongreleri 5 Kasım'da Tire'yle başlıyor, 7 Aralık'ta Bayraklı'yla bitiyor.

  • Ege Postası
  • 27.10.2014 - 12:29
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -  Beşinci Olağan Kongre Takviminin işlediği AK Parti İzmir’de,  delege seçimleri 29 ilçede tamamlanırken, gözler Kasım ayında başlayacak ilçe kongrelerine çevrildi.

KİRAZ SÜREÇ DIŞI
Kiraz'da hem delege seçimi hem ilçe kongresi Ocak ayındaki il kongresi sonrasına bırakıldı. Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan," Kiraz takvim dışı kalacak. Oraya süreçte bir atama yapılacak. İl kongresi sonrası delege seçimi ve ilçe kongresi yapılacak" dedi.

DİRETTİ SÜREÇ ERTELENDİ
Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası il başkanlığının başlattığı revizyon kapsamında AK Parti Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz'ın istifası istenmiş, Yılmaz, "Kongreyle giderim" resti çekmişti. Kente gelen İl Koordinatörü, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Yılmaz'la görüşmüş ve istifasını almıştı. Kiraz'da yaşananlar sürecin ertelenmesine neden olmuştu.Kiraz’dan Mehmet Emin Avşar, Bilal Sevim ile İsmail Hancı geçtiğimiz günlerde genel merkeze çağrılmıştı. Yapılacak son çalışmanın ardından bu üç isimden biri ilçe başkanı olarak atanacak.

HER İLÇEDEN 400'ER DELEGE
AK Parti İzmir’de genel merkezin talimatıyla ilçelerde tek liste halinde 400’er delege seçildi.Genel Merkez'in açıkladığı prensip kararlarına göre her ilçeden seçilen 400 delegenin yüzde 40'ı mahalle teşkilatlarından, yüzde 50'si mevcut yönetim, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, eski belediye başkanları, eski milletvekilleri, İl Disiplin Kurulu, İl Hakem Kurulu üyelerinden, yüzde 10'u da o ilçedeki kanaat önderleri, STK temsilcileri ve muhtarlar, esnaf temsilcileri ve partinin üst yönetimi tarafından önerilecek isimlerden oluştu.Seçilen delegeler ilçe kongrelerinde oy kullanacak.AK Parti İzmir'de il kongresi 31 Ocak 2015'te yapılacak. Kongreye Genel Başkan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'da katılacak.

AK Parti İzmir’de Kasım ayında ilçe kongreleri start alacak.İlçe kongrelerinin tarihleri şöyle;

AK Parti İzmir'de 
ilçe başkanlarının yeni atanması nedeniyle delege seçimlerinin ertelendiği Urla, Gaziemir, Seferihisar, Narlıdere ve Güzelbahçe'de  gün içinde sandıklar kuruldu ve partililer ilçe kongresinde oy kullanacak delegeleri seçti.

YÜKSEL: KONGRELER TEK LİSTE YAPILACAK!
Seçimleri kente gelip talip eden AK Parti Denizli Milletvekili ve İzmir İl Koordinatörü Mehmet Yüksel 29 ilçede delege seçimlerinin tamamlanması sonrası şunları söyledi; “Delege seçimlerimizi sorunsuz tamamladık.Demokrasinin tüm güzelliğinin yaşandığı delege seçimlerimizi birlik ve beraberlik havasında gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Katılım gösteren tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Genel Merkezimiz tarafından ilçelerimizin kongre tarihleri belirlendi. İlçe kongrelerimizi tamamladıktan sonra 31 Ocak 2015 tarihinde Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla İzmir İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Delege seçimlerimizde olduğu gibi kongrelerimizde de birlik ve beraberlik kazanacak. Kongrelerde Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızın kararı gereği tek liste halinde seçimlere gidilecek. Bu karar, birlik ve bütünlüğü daha da perçinleyecek. Kongrelerimizde tüm partililerimizi kucaklayacak listelerin oluşumuna özen gösterilecek. Sürecin partimize, İzmir'imize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.”

DELİCAN:ŞÖLEN HAVASINDA YAPILACAK
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, “Delege seçimlerimizi tamamladık. Seçimler hassasiyetle yapıldı. İl danışma kurulumuz yoğun bir katılımla gerçekleşti. İl danışma kurulunda partililerimizin ne kadar istekli ve enerji dolu olduğunu gördük. İlçe kongrelerimizi şölen havasında yapıp seçimlere hazırlanacağız.Kasım ayıyla birlikte ilçe kongrelerimiz başlayacak ve tek adaylı yapılacak.İl kongremiz  31 Ocak’ta gerçekleşecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.