Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de gündem terör operasyonları

CHP İzmir’de gündem terör operasyonları

CHP İzmir Milletvekilleri, il binasında basın toplantısı düzenledi. Milletvekilleri adına konuşan Mustafa Balbay'ın gündeminde emniyet güçlerinin İzmir’in de aralarında olduğu çeşitli illerde yaptığı terör operasyonları vardı. Balbay, operasyonlar çerçevesinde AK Parti’yi hedef aldı. Emniyetin yaptığı terör operasyonlarını Aziz Nesin’in Fil Hamdi öyküsüne benzeten Balbay, AK Parti’nin terörle gerçek bir mücadele yapmadığını öne sürdü. Balbay, CHP olarak hükümetin kurulmasını istediklerini ifade etti. CHP İzmir’den operasyonlara

  • Ege Postası
  • 28.07.2015 - 14:01
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir Milletvekilleri partinin İzmir il binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında İzmir milletvekillerinden Mustafa Balbay, Ali Yiğit, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır ve Zeynep Altıok Akatlı ile İl Başkanı Bedri Serter hazır bulundu.
Milletvekilleri adına konuşan Mustafa Balbay, ülkedeki terör olayları ve emniyet güçlerinin İzmir’in de aralarında yer aldığı çeşitli illerde yaptığı terör operasyonları hakkında konuştu. Balbay, AK Parti’yi hedef aldı.

SOLU YASA DIŞILIKLA ÖZDEŞLEŞTİRİYORLAR
“Ülkeyi terör olayları sardı. İzmir’de de vahim olaylar yaşanıyor” diyen Balbay, şunları söyledi;
“İzmir’de 24 Temmuz’dan bu yana operasyonlarda 100’ü aşkın gözaltı var. 5 ayrı örgüte yapılmış. Emniyetin ifadesiyle bu örgütler  IŞİD, paralel yapı, sol örgütler, PKK ve PKK’nın gençlik yapılanması… CHP olarak terör kim yaparsa yapsın her türlüsüne hayır diyoruz. O terörist onu yenerse iyi olur hesabımız yok. Somut bulgulara dayalı operasyonlara diyecek bir şeyimiz olmaz ancak Çiğli’de yaşadığım bir olay var. Pazar günü Çiğli İlçe Başkanımız ile birlikte Şirintepe mahallesine gittik. Ziyaret sonra polisler geldi semte. Sabahı Çiğli’de 6 kişi gözaltına alınmış. 5’i CHP üyesi…Suçları nedir. Bilme hakkımız var. Emniyet sol örgütler operasyonu diyor. Solu terörle özdeşleştirmek 12 Eylül ürüdüydü. Solu yasa dışılıkla özdeşleştiriyorlar.  Amaçları topal ördek hükümetin iktidarını uzatmak. Bu operasyonlardan bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Hangi eylemleri yapacaktılar. Nerede yapacaklardı. İzmir iç barışı olan bir kenttir. Yaşam biçimine kimse karışmaz. Burada kimi semtleri potansiyel suçlu gibi göstermek İzmir’de iç huzuru bozar. Çiğli’deki operasyonu protesto eden 3 kişi Valiliğin önünde emniyeti protesto etti. Polisin müdahalesini sert bulan vatandaşta gözaltına alındı. Siz terörle mi yoksa toplumla mücadele ediyorsunuz.”



FİL HAMDİ BENZETMESİ
Operasyonları Aziz Nesin’in Fil Hamdi öyküsüne benzeten Balbay, “ Emniyet güçleri, Fil Hamdi’nin yakalanmasını istiyordu. İllere talimat verilmişti. Saçları dökülmüş biraz kiloluydu diye tarif edildi. Bir ilde kiloluları topladılar. Başka bir ilde saçları dökülenler toplandı. Bu operasyonlarda Fil Hamdi operasyonuna döndü. Türkiye’de bu süreçte binden fazla gözaltı oldu. IŞİD’i sınırımızda görmek istemiyoruz dediler. İllerde yaptığınız operasyonlar IŞİD’e değil mi.  3 yıllık icraatının sonucunu sergiliyorlar. Hükümet uzatmaları oynuyor. Bugün terör örgütleri TL kullanıyor. Türkiye’ye eşya götürüp getirmek kolay. TL terör örgütlerinin kullandığı para birimi oldu” dedi.

CHP VARSA UMUT VE ÇÖZÜM VARDIR
“Terörle toplumun huzuru için mücadele yapılmalı ama AKP’nin yaptığı gerçek bir mücadele değil” diyen Balbay, AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerini tanımadığını milli iradeyi yok saydığını öne sürdü. AK Parti’nin Meclis’te hükümet kuracak çoğunluğu olmadığını ifade eden Balbay, “ Bakanlar Kurulu 26 kişilik. 12’si vekil değildir. Enerji Bakanı milletvekili değil Parlamento dışı bir hükümet var. Bunlar ara rejimlerde olur. Parlamento toplanacak CHP’nin çağrısı üzerine…CHP olarak aktardığımız karamsar tablo çerçevesinde her şey kötüye gidiyor deme hakkımız yok. CHP varsa bu ülkede umut ve çözüm vardır. AK Parti parlamentonun arkasına sığınmaya çalışacak. Gelmişken terörü kınayan açıklama yapalım denecek. AKP parlamentoya sığınma yeri olarak değil hesap vermek için gelmeli. Son 15 günde 300’den fazla terör olayı gerçekleştirildi. AKP parlamentoda bunların hesabını vermeli. Aynı anda operasyonlar yaptınız yerleri biliyordunuz neden zamanında yapmadınız. İstikrar barış dediniz. 34 ilde terör operasyonu yapıldı. Geldiğimiz noktada her mahallesinde terörün cirit attığı bir ülke haline mi geldi. Parlamentoda terör olaylarını araştırma komisyonu kurulmasını isteyeceğiz” diye konuştu.



İZLENİMİM ERKEN SEÇİM
Gazeteci olarak Ankara’da edindiği izlenim doğrultusunda AK Parti’nin erken seçim hazırlığında olduğunu söyleyen Balbay, “ AKP,  HDP’yi barajın altına itecek bir toplumsal gerginlik yaratıp, CHP’yi çözüm üretmeyen bir pozisyona itip, MHP’yi de birebir yamacında tutacağı bir zemine çekip tek başına iktidar olmak istiyor. Bu halkın iradesine karşı suçtur. Yeni bir yönlendirme içine girdiler. Erdoğan başkanlık çılgınlığıyla her şeyi yapmaktadır” dedi.

HÜKÜMETİN KURULMASINI İSTİYORUZ
CHP olarak hükümetin kurulmasını istediklerini ifade eden Balbay, “ Biz koalisyon görüşmelerini sürdürüyoruz. Aşağı yukarı 45 günün yarısı kullanıldı. Biz parlamentodan bir hükümetin çıkmasını istiyoruz. Sayın Erdoğan şunu demeye hazırlanıyor. Erken seçime gideceğiz. CHP çözümsüzlüğü isteyen parti ilan edilecek. Erdoğan meydanlarda ben parlamenter sistem bitmiştir demiştim diyecek. Biz bunu dedirtmeyeceğiz. CHP için yıpratıcı bir süreç. Kimle yüz yüze olduğumuzu biliyoruz. Bu süreç içinde AKP’ye halkı aldatma fırsatını vermeyeceğiz. Erdoğan’ın özellikle koalisyon istemediğini görüyoruz. Başka hükümet seçenekleri var. Biraz zemin değişse konuşulacak. AKP bunu engellemeye çalışıyor. CHP’nin çözümsüz bir parti gösterilmesine izin vermeyeceğiz. AKP, gecekondusunu yıktırmamak için elinde çocuğunun boğazına bıçak dayayan baba gibi. AKP de adeta 'bu iktidarı vermem yoksa bu ülke çok kötüye gider' algısını dayatmaya çalışıyor.  Terör olayları oy arttırdı diye AKP çevreleri yaymaya çalışıyorlar. Kafalarının arkasındakini ortaya koyuyorlar aslında. AKP çırpınmakta. Çırpınırken her türlü yolu deniyorlar. Korkunun ecele faydası yok. Bizi seçimle korkutamazlar. Seçim olursa da hodri meydan” diye konuştu.

“KANDAN GÖZYAŞINDAN BESLENİYORLAR"
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Halk bizden erken seçim değil güçlü bir hükümet kurmamızı bekliyor. Erken seçim olsa ne değişece? Kimin hangi kararı değişecek'" dedi. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, “Kandan, gözyaşından beslendiler yine ondan besleniyorlar. Ne oldu da bir hafta içinde terör patlad? İçler acısı. Bunlar 7 Haziran'da alamadıklarını gözyaşıyla, terörle almaya çalışıyorlar. MHP'nin oylarına ve Doğu'da HDP'nin oylarına göz dikiyorlar. Bu terörü yaratan şu anki hükümet m? Bu benim kendi düşüncem" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.