Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de İl Kongresi'nin tarihi belli oldu

CHP İzmir'de İl Kongresi'nin tarihi belli oldu

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu’nun yoğun gündemli toplantısında il kongre tarihi 7 Ocak 2018 olarak netleşti. Konak İlçe Kongresi itirazları gündeme alındı ve görüşülüp reddedildi. Ayrıca Karabağlar’da sağlanan sulh nedeniyle disiplin dosyaları da gündemden düşürüldü. Başkan Güven'den flaş açıklama

  • Ege Postası
  • 30.11.2017 - 16:19

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısı'nda flaş kararlar çıktı. İl kongre tarihi 7 Ocak 2018 olarak belirlendi. Toplantıda Konak Kongresi'ne yapılan itirazlar ise reddedildi.

CHP İzmir İl Yönetim Kurulul İl Başkanı Asuman Ali Güven Başkanlığında toplandı. Toplantıda Karabağlar’da mahalle delege seçimleri sürecinde yaşanan tartışmaların İl Başkanı Asuman Ali Güven'in araya girmesiyle sulha bağlanmasının ardından gündemde bulunan disiplin kurulu dosyaları düşürüldü.

İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Egepostası’na toplantı öncesi konuşan İl Başkanı Asuman Ali Güven, toplantıda görüşülecek konular arasında Konak İlçe Kongresi'ne muhaliflerin yaptığı itirazında gündeme alınacağını belirtti. “Son yapılan kongreye bir grup arkadaşın itirazı var. Aday olan Özgür Kaplan ve beraberindeki delege arkadaşların itirazlarını gündeme alacağız. O itirazı değerlendireceğiz” diyen Güven, toplantı sontrası yaptığı açıklamada itirazları görüştüklerini ve reddettiklerini söyledi..

İL KONGRESİ İÇİN SON TARİH 7 OCAK

Çiğli’de yaşanan kongre tarihi karmaşasını da yakından takip ettiklerini ve bu çerçevede il kongresi kesin tarihini 7 Ocak 2018 olarak netleştirdiklerini belirten Güven, “Çiğli İlçemiz 10 Aralık’ta yapması gereken kongresini maalesef yapamaz konuma düştü.  İhmal neticesinde 15 gün öncesinden Çiğli Seçim Kurulu’na müracaatlarını yapmaları gerekirken yapmamışlar.  Dün yaptılar. Bu 15 gün geciktirilerek yapıldığı için hakim bu başvuruyu reddetti. Dolayısıyla 10 Aralık’ta seçimi yapamaz duruma geldi. Çiğli Kongresi’nin bir sonraki pazar yapılması talimatını verdik. İlçe 17 Aralık’ta yapma kararı alıp gazeteye ilan verdi. Ben de kontrol ettim.  İlanları çıktı. Gerekli belgeleri İlçe Seçim kuruluna verdiler.  17’sinde yapacaklar. Biz de il kongremizi bu konuda değerlendirdiğimizde sadece Ocak ayının 7'sinde yapabiliyoruz. Şubatın 3-4’ünde kurultay yapılacağı için yapma şansımız olan tek gün 7 Ocak" dedi. 

İl Konresi ise Fuar Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.