Dolar 32,1966
%-0.02
Euro 35,0115
%0.01
Altın 2.520,520
%0.79
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nevzat Kavalar'la dobra dobra

Nevzat Kavalar'la dobra dobra

CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nı iki yıldır yürüten deneyimli siyasetçi Nevzat Kavalar, Gün Ortası Programının konuğu oldu. Gazeteciler Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı’nın sorularını içtenlikle yanıtlayan Nevzat Kavalar, il başkanlığı adaylığını düşünüp düşünmediğinden, milletvekili adayı olup olmayacağına kadar bir dizi sorunun yanıtını Radyo Egepostası aracılığıyla duyurdu.

  • Ege Postası
  • 30.11.2017 - 12:32

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Radyo Ege Postası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ile Gerçek Haberi İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı’nın sorularını yanıtlayan CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, 3 Aralık’taki ilçe kongresinde başkanlığa yeniden aday olarak örgütün desteğini beklediğini söyledi.

İL BAŞKANLIĞINA ADAY DEĞİLİM KESİNLİKLE

Bir önceki dönem il kongresinde İl Başkan Adayı olan, seçimi az bir farkla kaybeden Başkan Nevzat Kavalar, yeniden il başkanlığı adaylığını düşünmediğini “İl başkanlığına aday değilim kesinlikle” sözleriyle kesin bir dille belirtti.

BEN İLÇE BAŞKANIYIM, TABİKİ RAKİP ARKADAŞLARIN YANINDA DURMALIYIM

Yeniden ilçe başkan adayı olmasına karşın rakiplerinin yanında durması takdirle karşılanan Bornova CHP İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, “Ben ilçe başkanıyım. Tabiî ki onların yanında durmalıyım. Ayıp etmiş olurum yoksa. Aday arkadaşların yanında durmaya ve birlikte mücadele edeceğiz diğer siyasi yapılara karşı. Mücadelemiz kol kola omuz omuza birlikte olacak. Benim parti yaşam tarzım böyle. Biz parti içinde uzlaşı sağlayamazsak zaten başarılı olmamız mümkün değil. Bizim hasımlarımız diğer partiler, düşmanlık anlamında söylemiyorum, rakiplerimiz diğer siyasi partiler. Bunlar parti içi meseleler” dedikten sonra, ilçe başkanlığı görevi kendisine verilmese de kırgınlık ya da küskünlük içine girmeyeceğinin sözünü verdi.

GÖREV VERİLMEZSE DE HEMEN GİDER YENİ İLÇE BAŞKANINA GÖREVE HAZIRIZ DER, YOLA DEVAM EDERİM

Başkan Nevzat Kavalar, “Delege seçimlerimizi, kongrelerimizi yapıyoruz. Ve sonrasında da kurultayımızı yapıyoruz. Hal böyle olunca hep benim söylediğim bir şey var, parti içi seçimlerde kazanan kaybeden yok. Sadece ve sadece parti içi seçimlerden CHP kazançlı çıkar. Hep ön seçim diye bağırmış bir insanım. Görev verilmediğinde küsüp kırılmak söz konusu değil. CHP benim yaşam biçimim. Hemen gider ilçe başkanına, göreve hazırız derim. Ve yola devam ederim, çalışmaya devam ederiz” diye konuştu.

AZİZ BEYDEN KONRGEYE KARIŞMAMA SÖZÜ ALDIM, ‘KARIŞMAYACAĞIM’ DEDİ

Kendisi de uzun yıllar Bornova’da oturan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Bornova Kongresi’ne müdahil olmayacağı sözünü aldığını da anlatan CHP Bornova İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Nevzat Kavalar, Başkan Kocaoğlu ile arasında geçen konuşmayı anlatarak, şöyle konuştu:

“Geçenlerde görüştük. Nasıl gidiyor dedi. Bir sorun yok abi dedim. Her hangi bir problem yok. Konuştuk sohbet ettik kendisiyle. Dedim ‘abi aman gözünüzü seveyim, karışmayın’ dedim. ‘Karışmayacağım’ dedi. Asla karışmıyor. Hiçbir şekilde müdahale etmiyor. Urla’ya taşındı. Urla ilçemizin üyesi oldu. Ama Aziz Beyin Bornovalılığını unutamayız. Bornova’da yıllarca yaşamış, işyerleri orada, birçok dostu olan bir ağabeyimiz. Bornovalılıktan kendisini çıkardık deme hakkına sahip değiliz. Karışmayacağını söyledi. ‘Kongrede sıkıntımız olmaz, karşımanızı doğru bulmuyorum’ dedim. ‘Niye karışayım ki’ dedi. ‘Siz orada  kendi problemlerinizi çözersiniz’ dedi. Şu ana kadar en ufak müdahalesi olmadı. Kendisini ilçe kongresine davet ettim. Bekliyoruz kendisini.”

ARKADAŞLARIMIZ, ‘SEN ADAY OLMA BİZ SENİ VEKİL YAPALIM’ DEDİ, HOŞ DEĞİL

Kendisine yapılan ‘ilçe başkanı olduktan sonra istifa edip milletvekili olacak’ eleştirilerini de yanıtladı. Başkan Kavalar, Milletvekilliği adaylığı için rakiplerinin kendisine yaptığı öneriyi anlatarak başladı  sözlerine, “Arkadaşlarımız orada bunu siyaseten kullanıyorlar. Bu beni üzüyor. Sen aday olma gel biz seni milletvekili yapalım. Milletvekili olmak için bir mücadelenin içinde neden oylayım da sen beni milletvekili yapacaksın. Adnan Hocaoğlu da Osman Koçalı da söylüyor. Böyle bir söylem hoş değil.”

BENİ ÖRGÜT GETİERCEK, BEN KENDİMİ TAŞIRIM, ÖRGÜT BENİ TAŞIR

CHP Bornova İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Nevzat Kavalar, bu açıklamasının ardından, Milletvekili adayı olup olmayacağına dair şu açıklamayı yaptı:

“Arkadaşlarımızın bu söylemini doğru bulmuyorum. Yönetimde görev alan arkadaşlarımıza büyük bir saygısızlık yapıyorlar. Sen aday olma biz seni milletvekili yapalım. Yıllarca ben önseçim diye bağırmış bir insanım. Bundan da asla vazgeçmem. Parti içi demokrasinin işleyişi partiyi büyütürÖnseçime girdim ben en son. Kemal Bey’in de katıldığı. O önseçimde çalışma fırsatım olmadı. Yapılacağını beklemiyordum. Aday bile olmayı düşünmezken üyelerle ön seçim kararı alınınca, 35 günde örgüt beni 11’inci sıraya getirdi. Kontenjanlarımız geldi 14’e kaydım. Atila Sertel’in düşürülmesiyle 13’üncü sıradan milletvekili adayı oldum. Beni örgüt getirecek. Ben kendimi taşırım. Örgüt beni taşır. Bizden oy alamazsın gibi bir  tehdit sözleri beni üzdü. Kırılmadım ama. Biz kendi aramızda telafi ederiz.

Son ana kadar belediye başkan adayı bendim. Sonra genel merkez merkez yoklamasıyla Kamil Hoca’yı getirdi. Ertesi gün gittim kendisiyle çalıştım. Üzülmüyor mu insan. Ama kırılma ve küsme lüksümüz yok. Olmadık diye. Asla kırılmadık küsmedik. Ulusal televizyonlar bile Bornova Belediye Başkan adayı diye yayın yapmaya başladı, son anda burulduk, olsun siyasetin doğasında var bunlar. Arkadaşlar diyor ki, iki yıl var arkadaşlar, erken genel seçim olma olasılığı, ben böyle bir şey görmüyorum, mart ayına kadar belediye başkanlığı seçimlerine örgütü iyi hazırlamamız lazım. 2019 Kasım ayında yapılacak seçimlerde ben iki ay önce istifa edeceğim. Yönetimden bir arkadaşımız ilçe başkanı olacak. Zaten iki yılımızı doldurmuş olacağız. Kurultay  takvimimiz başlayacak sonrasında. İki yılda bir kongreler yapılıyor çünkü. Arkadaşlar bunu düşünemiyorlar, böyle bir teklifle geldiler. Canları sağ olsun napalım.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Nevzat Kavalar ismi uzun yıllardır var. Partinin önemli isimlerinden birisiniz. Hiçbir şey beklemeden siyaset yapan ender isimlerden birisiniz. Bu çok önemli. Bu dönem alkışlanması gereken bir şey; rakiplerinizin yanında durdunuz. Şık bir hareketti.

Nevzat Kavalar: Biz bu camianın mensubuyuz. Bizim geleneklerimiz var bir de. Yazılı çizili olmayan. Ben o geleneklere çok dikkat eden bir insanım. Ben ilçe başkanıyım. Tabiî ki onların yanında durmalıyım. Ayıp etmiş olurum yoksa. Aday arkadaşların yanında durmaya ve birlikte mücadele edeceğiz diğer siyasi yapılara karşı. Mücadelemiz kol kola omuz omuza birlikte olacak. Benim parti yaşam tarzım böyle. Ben bir dava adamıyım. Son nefesimize kadar bu davanın yolcusu olacağız. İnanıyorum ki CHP 2019 seçimlerinde başarılı bir performans sergileyecek. Ülke yönetmeye talibiz.

Mithat Umutoğulları: Bir gerginlik var. Sizin tavrınız bu gerginliği ortadan kaldırdı. Herkes delegasyona gidip kendini anlatıyor. Bornova zor bir ilçe. Büyükşehir belediye başkanı, genel sekreter orada.

Nevzat Kavalar: Genel başkanımız 25 gün Ankara’dan İstanbul’a yürüdü. Hak hukuk adalet dedi. İlçe başkanları olarak örgütün tamamına bu anlayışla davranmamız gerekiyor. Bu delege seçimleri başlamadan önce tüm mahallelerimizde küçükleri bir araya getirerek, örgütümüzle toplantılar yaptık. Delege seçimleri var önümüzde. Ülkenin bu kadar  sıkıntılı döneminde gerçekleştireceğiz bunu. Sonunda da büyük kurultayımız olacak. Hiç kimseden birbirini kıracak davranışlarda bulunmasını beklemiyorum, kırmayalım üzmeyelim dedim. Hısımız hasım değiliz dedim. Telkinlerde bulundum. Ve buna müsaade etmeyeceğimi söyledim. Şükür 45 mahallede en ufak bir kırgınlık olmadan, bir itiraz bile olmadan bunların sonuçlarını aldık. Arkadaşlarıma tavsiyem, Bornova örgütünün siyaset yapma anlayışı doğrultusunda tamamladık. 3 Aralık’ta kongremizi yapacağız. Kongrede de arkadaşlarımla birlikte yarışacağız. Olgun davranışlarından dolayı tüm örgütüme teşekkür ediyorum sizlerin aracılığıyla.

Mithat Umutoğulları: İlçe başkanlığınızı ilginç bir hikayesi var. Fair play ruhu var Bornova’nın. Bu geleneği devam ettiriryor.

Nevzat Kavalar: 10 yıl görev yaptım. Bu görev sürem içerisinde çeşitli görevlerde bulundum. Üç dönem ilçe başkanlığı yaptım. Biz o günlerden bugünlere parti içinde kırgınlık olmaması için parti içi demokrasinin işleyişi için çalıştık.Delege seçimlerimizi, kongrelerimizi yapıyoruz. Ve sonrasında da kurultayımızı yapıyoruz. Hal böyle olunca hep benim söylediğim bir şey var, parti içi seçimlerde kazanan kaybeden yok. Sadece ve sadece parti içi seçimlerden CHP kazançlı çıkar. Hep ön seçim diye bağırmış bir insanım. Görev verilmediğinde küsüp kırılmak söz konusu değil. CHP benim yaşam biçimim. Hemen gider ilçe başkanına, göreve hazırız derim. Ve yola devam ederiz, çalışmaya devam ederiz.

Mithat Umutoğulları: İl başkanlığı adaylığınız vardı. Beş oyla kaybettiniz. İl başkanlığına aday oldu niye ilçe başkanlığına geldi. Geri adım mı siyasi kariyeriniz açınızdan.

Nevzat Kavalar: İl başkanlığına aday değilim kesinlikle. Geçen dönem ilçe başkanı adayı olmadan önce direkt il başkanlığı adaylığımı açıklamıştım. O süreçte bizim Bornova’da beş altı arkadaşımız ilçe başkanlığı adaylığını düşünüyordu. Birtakım gelişmeler o kadar ani oldu ki ben de şaşırdım. Sanki Bornova örgütü üstüme çöktü. Aday olan arkadaşlar arasında birtakım kırgınlıklar olabileceğini örgüt görmüş. Atatürk, Kazım Dirik, Erzene mahallelerinden birtakım arkadaşlar geldi. Sonrasında da beş aday arkadaşımızdan, Ahmet Tokem, Adnan Hocaoğlu, Ali Yaşar Çalışkan geldiler.  Biz aday olmaktan vazgeçtik, senin ilçe başkanı olmanı istiyoruz dediler. Ben il başkanı adayıyım dedim. Olsun ağabeylik yapman gerekiyor, senden ağabeylik bekliyoruz dediler. Örgüt üzerime gelince çökmek zorunda kaldım. Kudret Yiğit, şu anda bize destek oluyor kongre sürecindi, gel birleşelim, tek aday olalım, örgüt bunu istiyor. Ben il başkanlığına yine aday olacağım, gel seninle yönetimde çalışalım, il başkanlığını kazanamazsam seninle birlikte çalışırız dedim. Abi ben çok arkadaşa ulaştım, benden bunu isteme dedi. Tamam dedim yarışacağız o zaman. Yarıştık, kardeşçe, güzel bir kongre oldu. Çıktığım yoldan da geri adım atmadım. Şöyle böyle olacak, geri çekilecek dediler. Bir yola çıktığım zaman benim için geriye dönüş yok. Baskılardan ve üzerime gelinmesinden ve ağabeylik istendiğinden o görevi kabul ettim. Öncelikle ilçe başkanlığını kabul ettim.

Adem Nakçı: Uzlaşı çok önemli. Birçok yerde gerginlik varken üç adaylık Bornova’da uzlaşı var. Bunu nasıl sağladınız.

Nevzat Kavalar: Biz parti içinde uzlaşı sağlayamazsak zaten başarılı olmamız mümkün değil. Bizim hasımlarımız diğer partiler, düşmanlık anlamında söylemiyorum, rakiplerimiz diğer siyasi partiler. Bunlar parti içi meseleler. Bunu örgütümüze iyi anlatırsak zaten sorun yaşanmıyor. İki yılı tamamladık. Hiçbir zaman partinin kapısından içeri giren arkadaşa niye geldin denmez. Neden geldin, seni kim gönderdi demeyeceksiniz bu kapıdan içeri gelene. Bu hoşnutluktan dolayı akın akın geliyor. Kapı hiçbir zaman kapalı olmadı. Yapım gereği ben insanları kırmayı, üzmeyi sevmiyorum. Düşman edinmeyi kendime hiç istemedim. Bu bizim partinin geneline de yayılmak zorunda. Yayıldığı zaman birlik ve beraberlik içinde diğer partilere karşı mücadele ederiz. Güler yüzlü biriyim. İyilik yap at arkana, geriye bakma derdi babam. Bu vasiyetini unutmam.

Mithat Umutoğulları: Bir oyum var Aziz Kocaoğlu, sana dedi. Sonra Alaattin Yüksel’e destek verdi.

Nevzat Kavalar: 2002 yılına kadar Aziz Başkanımızla çalıştık. Örgütten sorumlu başkan yardımcısı idi. Birlikte çalıştığımız bir ağabeyimiz büyüğümüz bizim. Şaşırdım. Sadece şaşırdım. Neden olduğunu da bilmiyorum. Kendisinin açıklamaları var. İzmir’i Aziz Başkan mı dizayn edecek şeklinde söylemler oldu. Bundan dolayı da Aziz Başkanım da madem, ben İzmir’i dizayn etmeyeceğim, siz Nevzat’a sahip çıkıyorsanız ben de Alaattin Yüksel’i çıkarıyorum diye düşünmüş olabilir. Alaattin Bey de büyüğümüz. Yarıştık kendisiyle. Kocaman kocaman insanlar burada örgütte bu tartışmalara sebebiyet vermemeli. Yarın basında kongrede şunlar oldu diye çıkar. Dikkat etmeliyiz. Kendi içimizde sıkıntıları gideremezsek kavga ederek hiç çözemeyiz. Bir araya gelmek zor olur. Hepimiz bir mücadelenin saflarında yer alıyoruz. Başka bir şey olabilir m? Yarışacağız. Bu bir görev alma yarışı. Hiçbir kongrede ben seçilip kazandım demem demedim. Bana bir görev verildi. İki yıldır bu göreve ve örgüte layık olmak için çalıştım. Partililik bunu gerektirir. Kırgınlığım asla olmadı Aziz Başkan’a. Oyunu da bana atmıştır.

Mithat Umutoğulları: O gün çok dışınızda gelişen olaylar oldu.

Nevzat Kavalar: Hiç yakışmadı. Kocaman kocaman insanlar partiyi kamuoyunda bu kadar küçük düşürmeye kimsenin hakkı yok. İsimler önemli değil.

Mithat Umutoğulları: Dışarıdan atamayla gelenler gelip İzmir’de siyaseti dizayn etmesin şeklinde bir lafı var Aziz Beyin. Siz buna katılıyor musunu? İzmir’in kendi iç dinamikleri var diyor.

Nevzat Kavalar: Tabiî ki beni de rahatsız eder. Ne Tuncay Özkan ne bir başkasıyla, ne milletvekilleriyle görüştüm. 6 Aralık’ta ilçe kongresinden çıktım il kongresine geçtim 20 Aralık’ta. Bir tane ilçeyi ziyaret edemedim. Milletvekillerinden beni destekleyin demedim. Sürem olsaydı tüm ilçeleri dolaşıp kendimi ifade etmem gerekiyordu il delegelerine. Hiçbirini yapamadım. Ancak ulaşabildiğimiz kadarına telefonla ulaşarak, basın yoluyla ulaştık. Partimizin tüzüğünde yazıyor; milletvekili adayı olarak kontenjan gelebilir. Genel başkan görevlendirdi arkadaşlarımızı. Onlar da İzmir’in milletvekili. Aziz Bey’e biraz yanlış bilgi aktarmışlar. O nedenle yanlış çıkış yaptı. Keşke bana sorsaydı. Ya da kendilerini çağırıp nedir alıp veremediniz deseydi bu problemler basına yansımadan, partiye zarar vermeden halledilmiş olurdu diye düşünüyorum.

Mithat Umutoğulları: Kongreyi kazanan Alaattin Yüksel il başkanlığını bıraktı.

Nevzat Kavalar: Ben aday olmayacağım dedi Alaattin Bey. Genç bir arkadaşımızın bu görevi yapması lazım dedi. O süreçte ben aday olacağımı açıkladım. Sonradan nasıl bir gelişme olduysa, o süreçte ilçe kongresiyle uğraşıyorum, gençlik ve kadın kollarının kongresini yapıyorum, Alaattin Bey çıkıp adayım dedi. Yedi sekiz ay sonra il başkanlığını bırakıyorum dedi. Bırakmasını çok hoş karşılamadım açıkça. Bırakacaktın niye il başkanı adayı oldun. Gelip o zaman bize destek ve yardımcı olsaydı, birlikte mükemmel bir yönetim yapsaydık, ben enerjimi hiçbir zaman kaybetmedim. Çalışmayı ve siyaset yapmayı çok seviyorum. İstifa etmesi de hoş olmadı. Bizim il başkanlığımız boş kalır m? İl yönetimi içerisinden Asuman Başkan göreve geldi. Onunla bugünlere kadar geldik.

Mithat Umutoğulları: Bornova’da Aziz Bey’in, bir ağırlığı olur mu'

Nevzat Kavalar: Geçenlerde görüştük. ‘Nasıl gidiyor'’ dedi. ‘Bir sorun yok abi’ dedim. Her hangi bir problem yok. Konuştuk sohbet ettik kendisiyle. Dedim ‘Abi aman gözünüzü seveyim, karışmayın’. ‘Karışmayacağım’ dedi. Asla karışmıyor. Hiçbir şekilde müdahale etmiyor. Urla’ya taşındı. Urla ilçemizin üyesi oldu. Ama Aziz Beyin Bornovalılığını unutamayız. Bornova’da yıllarca yaşamış, işyerleri orada, birçok dostu olan bir ağabeyimiz. Bornovalılıktan kendisini çıkardık deme hakkına sahip değiliz. Karışmayacağını söyledi. ‘Kongrede sıkıntımız olmaz, karşımanızı doğru bulmuyorum’ dedim. ‘Niye karışayım ki'’ dedi. ‘Siz orada  kendi problemlerinizi çözersiniz’ dedi. Şu ana kadar en ufak müdahalesi olmadı. Kendisini ilçe kongresine davet ettim. Bekliyoruz kendisini.

Mithat Umutoğulları: Bir taraftan adaysınız bir taraftan kongreyi yürütme göreviniz var. Konak’taki tartışmalar söz konusu. Genel sekreter, büyükşehir başkanının olması başka sorumluluk veriyor size. Ne yapacaksınız'

Nevzat Kavalar: Bornova İzmir siyasetine yön veren bir ilçedir. Bülent Baratalı döneminden beri. Biz öncelikle kongrede herhangi bir tartışmanın yaşanmasını düşünemiyorum bile, aklımın ucuna bile gelmiyor. Kesinlikle böyle bir şey yaşanmaz bizim kongrede. Kongrelerde sadece ve sadece CHP kazançlı çıkar. Bana görev verirler, arkadaşlarımıza görev verirler. Hiç önemli değil. Önemli olan o görevi layıkıyla yapabilmek. Tekrar görev verilirse seçimlere kadar, 2019 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kadar bu çalışmalarımızı çok programlı bir şekilde yürütmek durumundayız. Bunu başaracağız. AKP iktidarını mutlaka indireceğiz. Onu Cumhurbaşkanı seçtirmeyeceğiz. Bunu çalışarak başaracağız başka çaremiz yok.

Mithat Umutoğulları: Aday olmanız konusunda bir sıkıntı olsaydı aday olmayacağınızı düşünüyoruz. Eleştirilerden bir tanesi şu, ki ben buna katılmıyorum, milletvekili adayınız olmanızda sıkıntı yok- ilçe başkanı olduktan sonra milletvekili adayı olmak için istifa edeceğiniz şekilde.

Nevzat Kavalar: Arkadaşlarımız orada bunu siyaseten kullanıyorlar. Bu beni üzüyor. Sen aday olma gel biz seni milletvekili yapalım. Milletvekili olmak için bir mücadelenin içinde neden oylayım da sen beni milletvekili yapacaksın. Adnan Hocaoğlu da Osman Koçalı da söylüyor. Böyle bir söylem hoş değil. Ben böyle bir çalışmayı yürütürüm dedim. Partide en ufak bir kırgınlık yaşatmadık. Örgütümüzü toparladık. Herkesin bir yoğurt yiyişi var. Örgütün tamamını kucaklayarak, kimseyi ayırt etmeden yapıyorum ben bunu. Geçmiş dönemde üç dönem ilçe başkanlığı yaptım. İki yıldır da görevdeyim. Önümüzde zorlu bir süreç var. 2019’da  yerel seçimler ve 2019’un Kasım ayında yani iki yıl sonra Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri. Madem milletvekili olacak. O seçimlere iki yıl var arkadaşlar. Biz eğer bu çalışmaları süratle ve programlı bir şekilde yürütmezsek o zaman bizim belediye başkanlığı seçimlerinde başarılı olma şansımız olmaz. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde de başarılı olamayız. 2019’un 3 Kasım’ında başarılı olacaksak biz yerel yönetimlerde partimizin oy seviyesini en yüksek seviyeye çıkarmak zorundayız. Bunu da yapacağımız çalışmalarla yapacağız. Mahalleleri taramaya başladık. Eğitimler vermeye başladık. Alan çalışmalarını kapı kapı ev ev esnaf esnaf gezmeye. İnsanlar da şaşırıyor seçim mi var diyorlar. Hayır sizlerle sohbet etmeye, sıkıntılarınızı dinlemeye çare olmaya geldik diyoruz. Kısa vadede yapılacakları hemen belediye başkanımıza bildirdik.  Topluma biz eğer o kalkışması olmasaydı şu iki yıl boyunca Bornova’yı dört kez tavaf edecektik. Sıkılmadık el çalınmadık kapı bırakmamak gibi bir programdı bu.

Adem Nakçı: Bu anlayış kadük değil m? Delegenin ve parti üyesinin oyuna ipotek koymak değil m? Sen aday olma seni milletvekilliğine taşıyalım anlayışı kadük ve yanlış değil mi'

Nevzat Kavalar: Arkadaşlarımızın bu söylemini doğru bulmuyorum. Yönetimde görev alan arkadaşlarımıza büyük bir saygısızlık yapıyorlar. Sen aday olma biz seni milletvekili yapalım. Yıllarca ben önseçim diye bağırmış bir insanım. Bundan da asla vazgeçmem. Parti içi demokrasinin işleyişi partiyi büyütürÖnseçime girdim ben en son. Kemal Bey’in de katıldığı. O önseçimde çalışma fırsatım olmadı. Yapılacağını beklemiyordum. Aday bile olmayı düşünmezken üyelerle ön seçim kararı alınınca, 35 günde örgüt beni 11’inci sıraya getirdi. Kontenjanlarımız geldi 14’e kaydım. Atila Sertel’in düşürülmesiyle 13’üncü sıradan milletvekili adayı oldum. Beni örgüt getirecek. Ben kendimi taşırım. Örgüt beni taşır. Bizden oy alamazsın gibi bir  tehdit sözleri beni üzdü. Kırılmadım ama. Biz kendi aramızda telafi ederim.

Mithat Umutoğulları: Genç bir belediye başkanı var. Çok uyumlusunuz belediye başkanıyla. Bu sizin fıtratınızla alakalı.

Nevzat Kavalar: Son ana kadar belediye başkan adayı bendim. Sonra genel merkez merkez yoklamasıyla Kamil Hoca’yı getirdi. Ertesi gün gittim kendisiyle çalıştım. Üzülmüyor mu insan. Ama kırılma ve küsme lüksümüz yok. Olmadık diye. Asla kırılmadık küsmedik. Ulusal televizyonlar bile Bornova Belediye Başkan adayı diye yayın yapmaya başladı, son anda burulduk, olsun siyasetin doğasında var bunlar. Arkadaşlar diyor ki, iki yıl var arkadaşlar, erken genel seçim olma olasılığı, ben böyle bir şey görmüyorum, mart ayına kadar belediye başkanlığı seçimlerine örgütü iyi hazırlamamız lazım. 2019 Kasım ayında yapılacak seçimlerde ben iki ay önce istifa edeceğim. Yönetimden bir arkadaşımız ilçe başkanı olacak. Zaten iki yılımızı doldurmuş olacağız. Kurultay  takvimimiz başlayacak sonrasında. İki yılda bir kongreler yapılıyor çünkü. Arkadaşlar bunu düşünemiyorlar, böyle bir teklifle geldiler. Canları sağ olsun napalım.

Mithat Umutoğulları: Bornova delegasyonunu geziyorsunuz. Ahbap çavuş ilişkileri yok. Kavalar ne yapaca? Üç seçim geçirdiniz. İki yıl içerisinde ne yapacaksını? Niçin aday olacaksınız ve ne yapacaksınız'

Nevzat Kavalar: Bizim bir programımız vardı 2015’ten bize görev verildikten sonra, 15 Temmuz kalkışmasından sonra 20 Temmuz’da bir darbe daha oldu. OHAL ilan edildi. Halen sürüyor OHAL. OHAL’in olağanüstü durumları var. Ülkemizin bir an önce kurtulması lazım bundan. Sandıklarda çalamadıkları oyları YSK’da bir şekilde hayırdan evete dönüştürdüler. AYM’ye itiraz edildi. Hiçbirini kabul etmediler. Hatta biz Bornova’da 830 sandıkta, saat onda, ıslak imzalı sonuçları almıştık. Ama birileri saat altıda seçimin sonucunu ilan etti. YSK’daki hakimler de maalesef uymak durumunda kaldı. Böyle bir ülke yönetimine müsaade etmek mümkün değil. Göreve geldikten sonra arkadaşlarımızla oturup önce bir yıllık program yapacağız.  Bunu yapmıştık aslında, FETÖ kalkışması olmasaydı, zaten yapacaktık. Örgütle mahalleyi tarıyoruz. Her mahallede iki üç dört gün çalışıyoruz. Haziran sonuna kadar planlamıştık. Büyük bütün mahalleleri taramıştık. Bu kalkışma olmasaydı eylül’de devam edecektik, yaz için iki ay ara vermiştik. Bu programı yürüteceğiz. Biz halkın içinde olmazsak nasıl oy alacağı? Bir taraftan da eylemse eylem, etkinlikse etkinlik. Bunların hepsini gerçekleştirmeliyiz. Kandı kollarımızın hakkı ödenmez. Mümkün değil. Ters davranışlarla karşılaştı arkadaşlarımız. Hakarete varan davranışlarla karşılaştılar evlerde. Bornova’da 68.4 oy oranına çıktık. Beklentim 70’ti. Son bir haftada Başbakan ve on tane Bakanın harıl harıl çalışması biraz etkiledi sanırım. Hükümetin taahhütlerini dikkate aldı sanırım. Kadınlarımızın büyük emeği var. İyi görev yaptı. Bir evin kapısını kadın daha iyi çalışır. AKP’nin kadın kollarını iyi çalıştırdıkları için bu kadar oy alıyor.

Ben belediye başkanından memnunum. Vatandaş da memnunum. Sokağa çıktığımızda insanlar başkana selam veriyor, konuşuyor. Şikayet yok diyemeyiz. Su patlağı sorunu çok yaşadık. Özellikle yaz döneminde çoğalıyor. Öyle olunca asfalt da bozuluyor. Biz çalışacağız daha çok çalışacağız.

Mithat Umutoğulları: Delegasyona mesajlarınız nedir'

Nevzat Kavalar: 1974 yılından bu yana partideyim. Nasıl çalıştığımı tüm arkadaşlarımız biliyor. Yaptıklaımızı yapacaklarımızın garantisi. Bundan sonra daha fazla çalışacağız. 2002’de görevi bıraktım AKP geldi, 2015’te göreve geldiğimde bundan sonra da AKP’yi göndermek benim boynumun borcu olsun diyeceğim. Bilgim, becerim, özel çalışmalarımızla birlikte CHP yerelde iktidar olacak. 2019 Kasım seçimlerinde de bizim bileşenlerle birlikte, Hayır cephesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimlerini alıp parlamenter sisteme dönmeyi sağlamalıyız. Aksi durumda ülke yönetimi bir kişinin iki dudağı arasında olacak. Şu anda bile öyle. Bu yasaları şu anda bile uyguluyor Cumhurbaşkanı. Ülke insanı ve ülkemiz bunu hak etmiyor. Çevrede komşumuz kalmadı. Avrupa’da dostumuz kalmadı. Almanya, ABD ile kavgalıyız. Böyle ülke yönetimi olmaz. Elinizi vicdanınıza koyun, il kongresinde de bunu söylemiştim, oyunuzu kullanın diyeceğim.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.