Dolar 32,3809
%0.07
Euro 34,7633
%-0.08
Altın 2.394,860
%-0.08
Bist-100 10.245,00
%0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de  Buca zirvesi!

CHP İzmir'de Buca zirvesi!

CHP’de olağanüstü ilçe kongresi için sancılı imza sürecinin yaşandığı Buca için il binasında mini bir zirve yaşandı. İl Başkanı Ali Engin, imza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu adına Erkut Tamay’la görüştü. Görüşmede İlçe Başkanı Bektaş Gül de hazır bulundu.Engin'in Tamay’a,son hazirun listesi hakkında sayı verdiği,bazı delegelerin imza çektiğini,delegeliği düşen iki partilinin imzasının da geçersiz olduğunu dile getirdiği bildirildi.Engin'in imzaların geri çekilmesi noktasında polemik yaşanmaması için Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı arayarak bilgi aldığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 29.09.2014 - 18:48
SERCAN AVCI/HBAER SERVİSİ – CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül’e karşı imza hareketini  yürüten Buca Değişim Grubu, yeter sayı çıkmazı ve teslim krizinin ardından olağanüstü ilçe kongresi için yeterli olduğunu öne sürdükleri 193 imzayı teslim süresinin dolmasının son gününde  ilçe başkanlığına teslim etmişti. Olağanüstü ilçe kongresi için karar sürecinin yaşandığı Buca için il binasında sürpriz bir zirve yaşandı.

ENGİN TAMAY’LA GÖRÜŞTÜ
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, imza sürecini yürüten isimler arasında olan Erkut Tamay’la il binasında bir araya geldi. Tamay’la birlikte il binasına Hasan Sağlam, Emre Aykut, Melih Özer  gibi isimlerde geldi. Bu isimlerde görüşmeye girmek istedi ancak bu talepleri kabul edilmedi.

GÜL DE KATILDI
Engin’in başkanlık makamında Tamay’la görüşmesinde İl Sekreteri Sevda Kılıç, Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ve ilçe yöneticileri hazır bulundu. 

16 DELEGE DÜŞTÜ
Yaklaşık yarım saat süren görüşmede süreç görüşüldü. İl Başkanı Ali Engin’in hazirun listesi ve imzalara yönelik yapılan incelemenin ardından 16 delegenin üyeliğinin düştüğünü 384 delegenin hazirun listesinde yer aldığını Tamay’a bildirdiği öğrenildi. Engin’in delegeliği düşenlerden iki tanesinin imza verdiğini bu yüzden iki imzanın geçersiz olduğunu dile getirdiği bildirildi.

İMZASINI ÇEKENLER VAR
Engin’in imza verenlerden bazı delegelerin imzasını geri çektiğini söylemesinin ardından, Tamay’ın 'imzaların geri çekilemeyeceğini' iddia ettiği öğrenildi. Engin, Tamay'ın itirazı üzerine  Seçim ve Hukuk İşleri Genel Başkan Yardımcısı  Bülent Tezcan’ı arayarak görüş aldığı, Tezcan’ın  15 gün içinde delegelerin imzalarını geri çekme hakkı olduğunu ilettiği öğrenildi.

SAĞDUYU ÇAĞRISI
Engin’in iki gün içinde  ilçe başkanlığının kararı il başkanlığına bildireceği ilttiği, Tamay’ı da karar sonrası sağduyulu olunması noktasında uyardığı belirtildi. Engin’in “İlçe başkanı bir karar alacak ve bize bildirecek.Karar tüzük doğrultusunda olacak.  Ne karar alınırsa alınsın sağduyulu olunmasını istiyorum. Partiyi yeteri kadar kamuoyunda tartıştırdınız” dediği ifade edildi.

KONGRE KARARI ÇIKMAYACAK
İmzasını geri çekenlerle birlikte delegeliği düşenlerin attığı imzaların geçersiz sayılmasının ardından 384 hazirun üzerinden teslim edilen imzaların yarıdan bir fazlayı karşılamıyor olması nedeniyle  ilçe başkanlığının  "imzalar yetersiz olağanüstü kongre yapılamaz” kararını alması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.