Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnciraltı arsa mağdurlarının son çaresi Yıldırım

İnciraltı arsa mağdurlarının son çaresi Yıldırım

İnciraltı'nda parselasyon planlarındaki değişikliğin kabulü için yıllardır bekleyen arsa mağdurları, Binali Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün kendilerine sahip çıkmasını talep etti

  • Ege Postası
  • 28.09.2014 - 13:39
İZMİR- İnciraltı'ndaki parselasyon sorununun giderilmesi için uzun yıllardı uğraş veren ve kamuoyunda "İnciraltı arsa mağdurları" olarak bilinen vatandaşlar, avukat Mustafa Kemal Turan ve İnciraltı-Bahçelerarası Tabiatını Güzelleştirme Derneği Başkanı Ekrem Şen ile düzenledikleri toplantıda kendilerine sahip çıkılmasını istedi. Avukat Turan, 2005 yılında şekillenmeye başlayan parselasyon planlarının iptali için dava açan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, Balçova'daki bir AVM içerisindeki dükkanının değerini kaybetmemesi için bunu yaptığını iddia etti. Turan, "Bu sıkıntıyı artık Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çözecek. Bu mağdurlara müdürlük sahip çıkmalı. 644 sayılı kararnameyi kullanmalı" dedi.
 
Aziz Kocaoğlu'nun, İnciraltı için hazırlanan parselasyon planlarına trafik sıkışıklığı yaratacak gerekçesiyle karşı çıktığını söyleyen Dernek Başkanı Ekrem Şen, "Bu bölge zaten köy yollarından oluşuyor. Kendisi buraya hizmet getirmediği gibi bir de karşı çıkıyor. Sanki yol yaptı da, şimdi trafik sıkışır diyor. Asıl trafik AVM'lerin bulunduğu Mithatpaşa Caddesi'nde. Sayın Kocaoğlu, Balçova'daki AVM'lerin 70 dönüm alan üzerine oturduğunu iddia ediyor. Ama bahçeleriyle birlikte asıl 250 dönüm alan yapıyor. Bizim parselasyon planlarındaki ticaret alanı 288 dönüm arazi olarak belirlendi. Kocaoğlu'nun söylediği gibi AVM'lerin sadece binasını hesap ederek 70 dönüm alana oturuyor diyorsa o zaman bizim arsalarımızdaki ticaret alanı 43 dönüm olarak belirlendi" diye konuştu. Arsa sahiplerinden Doç. Dr. Ferah Özkan, "Seçim döneminde hepimizin derdini dinlemişti.Tek umudumuz Sayın Binali Yıldırım" dedi. Sacide Erülgen de "61 yıldır bekliyoruz, bu davaların çözülmesini istiyorum. Artık yeter" diyerek isyan etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.