Dolar 32,3353
%0.17
Euro 35,2116
%0.08
Altın 2.246,870
%0.15
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca'da aday adayları harıl harıl!

CHP Buca'da aday adayları harıl harıl!

CHP Buca'da belediye başkanlığına talip olan aday adayları saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Son zamanlarda ilçe örgütü belediye başkanı Ercan Tatı ve belediye meclis üyeleri üçgeninde yaşanan sıkıntılar nedeniyle CHP İzmir'in en tartışmalı ilçelerinin başında gelen Buca'da aday adayları vatandaşa ve örgüte projelerini anlatıyor.

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 10:11
İZMİR -   Son zamanlarda ilçe örgütü belediye başkanı Ercan Tatı ve beleidye meclis üyeleri üçgeninde yaşanan sıkıntılar nedeniyle CHP İzmir'in en tartışmalı ilçelerinin başında gelen Buca'da aday adayları sahada harıl harıl çalışıyor. Necati İmam, Mehmet Süne ve Ali Hıdır Uludağ gibi isimler aday adaylıklarını açıklarken saha çalışmalarına başladılar. 


İmam: Hedefim Buca’da toplumsal dönüşümü sağlamak

İmam, ekip ruhuyla hareket edeceğini, kentin ve vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik projeler üreterek seçmenin karşısına çıkacağını söyledi.2014`te yapılacak yerel seçimler öncesinde aday adaylığını açıklayan eski İl Başkan Yardımcısı Necati İmam, “Benim için reel olan Buca Belediye Başkan adaylığıdır. Bu konuda kendime güveniyorum; bugün aday olmam halinde seçim kaybetme kaygım yok, çünkü yaşamım boyunca halkın için de sosyal yaşamın bir parçası olarak yaşadım. Buca’da görev yaptığım Sivil Toplum Örgütlerindeki (Spor Kulübü, ADD, İş Adamları Derneği) çalışmalarım benim en büyük referansım" dedi. Kamuoyunun siyasetçilere bakış açısının değiştiğini, gelecekteki siyasetçi profilinin eskisi gibi olamayacağının altını çizen İmam, hiçbir zaman Milletvekilliğini düşünmediğini belediye başkanı olma amacının Buca’da toplumsal dönüşümü sağlamaya dönük bir çalışmayı hayata geçirmek olduğunu söyledi. İmam, “Ben Buca belediye başkanı olmuşsam eğer ilçeyi dönüştüremiyorsam, yapısal değişimler yaratarak insanların güzel yaşamasına yönelik alt yapıyı kuramıyorsam belediye başkanlığı benim için bir hiçtir. Benim belediye başkanlığına bakış açım çok daha farklı. Benim hedefimde kenti yaşanabilir, toplumsal dönüşümü sağlamaktır” şeklinde konuştu. İmam, aday olması halinde seçimi kazanmak için de dersini çok iyi çalıştığını iki dönemdir hazır olduğu ve projeleriyle Buca'yı dönüştüreceğini belirtti ve  ekip ruhuyla hareket edeceğini, kentin ve vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik projeler üreterek seçmenin karşısına çıkacağını söyledi.


Uludağ: Buca için göreve hazırım

Buca Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Uludağ Buca Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayarak, yerel yönetimlerin sadece hizmet üreten ya da günü geçiştiren yapılar olmadığını söyledi. Yerel yönetimlerin; değişen, dönüşen ve gelişen Yeni Cumhuriyet Halk Partisi paralelinde toplumcu ve katılımcı belediyecilik ilkeleri doğrultusunda yeniden dizayn edilmesi gerektiği belirten Uludağ, aklın ve bilimin önderliğinde, ezilenlerin birlikteliğini yeniden inşa etmenin, halkın somut sorunlarına sahip çıkmanın ve çözüm üretmenin “Genel İktidara” giden yolda önemli bir aşama olacağını söyledi.

Parti içi demokrasi sürecinin ilçe örgütlerine tam olarak yansımamasının, yerel seçim sürecinde sorun teşkil edebileceğini ifade eden Ali Hıdır Uludağ, “Kadroların yenilenmediği, gençliğin önünün açılmadığı, liyakatın göz ardı edildiği yapıların, değişen ve yenilenen Cumhuriyet Halk Partisi anlayışına uymadığı gibi, süreci tıkamakta ve partinin iktidar hedefini yavaşlatmaktadır. Cumhuriyet kazanımlarının ve demokratik değerlerin bu denli tehdit altında olduğu bu süreçte, her zamankinden daha fazla birlik olmalı ve çalışmalıyız.” diye konuştu.

Adaylardan seçim sürecinde sorunları başkalarına havale etmek yerine Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu gibi samimiyetle ortaya koymalarını isteyen Uludağ, yerel yönetim anlayışını; “Katılımcı, açık, çoğulcu, öz yönetimci, insan odaklı, çevreci, özgürlükçü, dezavantajlı gruplara duyarlı, eşitlikçi, hak ve hukuka saygılı, yerelden genele çözüm üreten, kollektif çalışan, dayanışmacı, farklılıklara ve çalışanların emeğine saygılı, gücünü halktan alan, hesap veren, şeffaf, adaletli ve kaliteli hizmet” kavramları ile özetledi. Aday adaylığıyla ilgili olarak konuşan Ali Hıdır Uludağ, kararın ve çözümün halkta olduğunu belirterek, “ her yönüyle daha sağlıklı yaşanabilir, daha güzel ve çağdaş bir Buca için her zaman olduğu gibi göreve hazırım. Aday gösterilirim ya da gösterilmem. Hiç farketmez partimizin başarısı için her şekilde çalışırım. Ben değil de başka parti emekçisi, Halk dostu arkadaşımız aday gösterilirse ona da destek olurum. CHP’liye yakışan tavır budur” diye konuştu.


Süne:Zaman bütünleşme zamanı!

Fırat, Seyhan, Göksu ve Yeşilbağlar Mahallerinde partililerin de katılımıyla gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde dükkan dükkan dolaşıp vatandaşlarla bir araya gelen Süne, mahallelerde ise her sokağa girip her eli sıkarak vatandaşlarda büyük bir sempati uyandırdı. Ziyaretler esnasında yaptığı konuşmalarda ülke gündemine ve yerel seçimlere dair önemli mesajlar veren Süne, ‘Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Bu süreçte işçinin, memurun, emeklinin, esnafın, sanatkarın, çiftçinin, öğrencinin, kadınların, yoksulun yani herkesin derdini bulup, çözüm üretmek ancak ve ancak CHP’nin yapacağı iştir. Çünkü CHP halkın partisidir. CHP’nin 2014 yerel seçimlerinde halkımız partisine sahip çıkacaktır. Bu yerel seçim halkın AKP’nin biletini keseceği seçim olacaktır’ dedi.

Sorunların Çözüm Reçetesini Biliyoruz

Mahallelerde vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılanan CHP PM eski Üyesi Mehmet Süne, İzmir’de halkla iç içe olmadan, onların sorunlarını dikkate almadan, halkın elini tutmadan, onların acılarına, sevinçlerine ortak olmadan siyaset yapmanın imkansız olduğunu dile getirerek görüşlerine şöyle sürdürdü:

Bizler CHP’ye gönülden bağlı neferleriz. Partimizin biz hangi görevi verirse aynı şevk aynı heyecanla yapmaya hazırız. Siyasi hayatımızda da iş hayatımızda halkımıza hep yüzümüz dönük olduk. Onlara hiç sırtımızı dönmedik. Bucalı vatandaşlarımızın, esnaf kardeşimin, işçi, memur, öğrenci kardeşimin yani halkımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Sorunların çözüm reçetesini de biliyoruz. Çünkü bizler dün olduğu gibi bugünde halkımızın mutluluğu için siyaset yapıyoruz. İlçe başkanlıklarım dönemimde Buca’da girmedim köy mahalle sokak, çalmadık kapı bırakmadık. Bu süreçte de CHP’nin başarısı için küskünlüklere, dargınlıklara, kişisel beklentilere izin vermeden omuz omuza çalışıp Buca’da sıkmadık el bırakmamalı ve CHP’yi gerçek anlamda önce yerelde sonra genelde halkla bütünleştirmeliyiz.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.