Dolar 32,5497
%0.19
Euro 34,9355
%-0.1
Altın 2.442,300
%0.25
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den Sasalı'da dev yatırım hamlesi

Büyükşehir'den Sasalı'da dev yatırım hamlesi

Son dönemde hayata geçirdiği çevre yatırımlarına hız katan ve kent içindeki yeşil alanları arttırmaya devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk doğal yaşam parkı olma özelliğine sahip olan Sasalı’daki İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ikiye katlayarak büyütmeye hazırlanıyor. 2014 yılı içerisinde bu doğrultuda ilk adımı atacak olan Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in cazibe merkezi haline gelen Doğal Yaşam Parkı’nın büyütülmesi için ile birlikte birçok yeni canlı türünü de İzmirliler ile buluşturacak.

  • Ege Postası
  • 06.03.2014 - 14:46
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında hizmete açılarak İzmirlilerin kullanımına sunulan ve Türkiye çapında örnek proje olma özelliğine sahip Doğal Yaşam Parkı ikiye katlanıyor. Mevcut parkın büyütülmesi için proje hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, rezerv alanın da tesise dahil edilmesi ile birlikte Avrupa’da ilk olma özelliğine sahip Doğal Yaşam Parkı’nı yaklaşık 1000 dönüme çıkartacak.
 
 PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
425 bin metrekare alan üzerinde 125'ten fazla türde 1500'e yakın hayvanı ve 240'den fazla bitki türünü bünyesinde barındıran İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın büyütülmesi için çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılı içerisinde hayata geçireceği proje ile Sasalı’daki modern hayvanat bahçesini dünyanın en büyük tesislerinden biri haline getirecek. Parkın büyütülmesi için rezerv alan olarak belirlenen bölgeyi kullanacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Doğal Yaşam Parkı yanında yer alan dere ve Çocuk Hayvanat Bahçesi’nden itibaren park alanını genişletecek.
 
DEV AKVARYUM GELİYOR
Doğal Yaşam Parkı’nda kullanılan mevcut alana yakın büyüklükte bir bölgeyi daha tesisin bünyesine katacak olan belediye, bu doğrultuda hazırlanan projenin taslak aşamasını büyük anlamda tamamladı. Parkın ikinci etabı için etüd ve proje işlerinin tamamlanmasının ardından gerekli imar düzenlemesinin de yapılması ile birlikte inşaat ve imalat işleri de bu yıl içerisinde resmen başlayacak. Kentin nefes aldığı en büyük bölgelerden birisi olan Doğal Yaşam Parkı’nın eklenecek olan alanda dikkat çeken en büyük yenilik ise dev akvaryum olacak.
 
YENİ CANLI TÜRLERİ DE KATILACAK
Park içerisinde yer alan barınaklarının benzerlerinin yanı sıra, ikinci bir Afrika Savanı, tropik merkez ve yeni göletler de eklenecek olan tesise, yeni yollar açılacak ve yeni ahşap köprüler yapılacak. Sosyal anlamda hareketliliği arttıracak merkezlerin ve dinlenme noktalarının da düşünüldüğü proje kapsamında, İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın üyesi olduğu Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) bünyesindeki kardeş ülkelerden birçok yeni canlı türü alınarak habitat ve çeşitlilik de arttırılacak. Bugüne dek yaklaşık 4 milyon kişinin ziyaret ettiği parkın büyütülmesi ile birlikte, kentin gözde mekanlarından olan Doğal Yaşam Parkı’na gelecek ziyaretçi sayısının da aynı oranda artışa geçmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.