Dolar 32,2593
%0.06
Euro 34,7381
%-0.1
Altın 2.409,690
%0.02
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartan ve Yıldırım o afişleri kaldıracak!

Tartan ve Yıldırım o afişleri kaldıracak!

Konak 1. No’lu Seçim Kurulu DSP Konak Belediye Başkan adayı Hakan Tartan’ın eski Yapı Kredi Bankası’na astığı dev afişin kaldırılmasına karar verildi. Konak Belediye Meclis CHP’li Üyesi Avukat Ali Büyükkayıkçı, aynı kararda AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın 1. Onur Elektrik Çarşısı’na 37 metre uzunluğunda 17 metre genişliğindeki dev afişin kaldırılması gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 05.03.2014 - 20:53
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – Konak 1. No’lu Seçim Kurulu, DSP’li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı üzecek bir karar verdi. Tartan,  Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) hemen yanındaki eski Yapıkredi Bankası’nın bulunduğu binanın dış cephesini dev bir afişle giydirmişti. Bu giydirmenin ertesi günü Tartan, afişin üzerinde bulunduğu fotoğrafın gözlerinin oyulduğunu, daha sonra da kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından kurşunlandığını açıklamıştı.

İTİRAZ GELDİ
Konak Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Ali Büyükkayıkçı, asılan bu afişin Yüksek Seçim Kurulu kararlarına aykırı olduğunu öne sürüp itirazda bulundu. Dün toplanan Konak 1 No’lu Seçim Kurulu, afişin kaldırılmasına karar verdi. Kararda şu ifadelere yer verildi:
“Kurul başkanlığımızca yapılan emniyet araştırması sonucu 03.03.2014 tarih 1543 sayılı ve ekindeki Hakan Tartan’nın posterinin asılı bulunduğu binanın boş olduğu, yıkılmak için bir firmaya verildiği ve inşaat halinde olduğu, içinde hiç kimsenin oturmadığı anlaşıldığından talebin kabulü ile Konak ilçesi 1. Kordon no:66’da bulunan Hakan Tartan’a ait büyük boy afişin kaldırılmasına; kurulumuzun 22.02.2014 tarih 2014-3 sayılı kararında belirlenen yerler haricinde bayrak flamaların siyasi parti ve bağımsız adaylar tarafından asıldığı, şikayet dilekçesi de ilçe Emniyet Müdürlüğü’nün 03.03.2014 tarih 1543 sayılı yazısı ve ekindeki tutanaktan anlaşıldığı için daha önceki kararımızda belirtilen yerler dışına asılan tüm partilere ait bayrak ve flamaların kaldırılmasına oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

YILDIRIM DA KALDIRACAK
Konak Belediye Meclis CHP’li Üyesi Avukat Ali Büyükkayıkçı, bu kararın emsal olduğunu belirterek, “Gazi Osman Paşa Bulvarı üzerindeki 1. Onur Elektrik Çarşısı’nda yer alan Binali Yıldırım’ın afişi de kaldırılacak. Çünkü onların seçim ofisi çarşının girişinde. Onun cephesini aşmayacak şekilde afiş asabilirler ancak o afiş iş hanının tüm cephesini kaplıyor. Gerekli araştırmayı yaptık. Seçim kurulunun kararı açık. Siyasi partilerin adayları il, ilçe başkanlıkları ile seçim ofislerine afiş, pankart asabilir. Koca binaya afişlerini asamazlar. Orada bütün binayı kiralama yok. Eğer kaldırmazlarsa o da ayrıca itiraz ederiz” dedi.
 
CHP ŞİKAYET ETMİŞTİ
 
CHP, Yıldırım’ın fotoğrafının bulunduğu Onur Elektrik Çarşısı’ndaki afişin  seçim yasaklarına aykırı olduğunu öne sürerek İl Emniyet Müdürlüğü’ne şikayette bulunmuştu. CHP İzmir İl Sekreteri Sevda Kılıç’ın imzası ile emniyete gönderilen yazıda şu görüşlere yer verilmişti:
“Yüksek Seçim Kurulu’nun Resmi Gazete Yayımlanan 554 sayılı kararının, seçim yasakları maddeleri gereğince, 28 Şubat 2014 tarihine kadar  siyasi partilerin veya adayların propaganda amaçlı olarak bina ve duvar giydirme, billboard ilanı kullanmaları kesinlikle yasaklanmıştır. Bu yasağa rağmen Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının propagandasını yapmak amacıyla Çankaya bulunan binanın duvarına giydirme yaparak yasalara ve YSK koyduğu yasaklara rağmen yasa dışı ve rekabeti engelleyecek biçimde propaganda yapmaktadır. Yapılan hukuka aykırı bu reklam çalışmasının devam ettiği her saniye, YSK kararının çiğnenmesi ve diğer siyasi partilerin propaganda haklarının yok sayılması anlamına gelmektedir. Binadaki AKP İzmir İl Başkanlığı tarafından yapılmış ve propaganda içeren bina giydirilmesinin acilen kaldırılmasını rica ederiz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.