Dolar 32,2340
%-0.32
Euro 34,7940
%-0.05
Altın 2.417,700
%1.01
Bist-100 10.284,00
%0.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK'ten büyük çıkarma

DİSK'ten büyük çıkarma

​İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Luna Sayaç Fabrikası’nda çalışan 106 sendikalı işçinin işten çıkartılmaları sonrasında başlayan kriz artarak devam ederken, DİSK Genel Merkezi fabrikaya çıkarma yapma kararı aldı. Yaklaşık bir haftadır direnişe devam eden Birleşik Metal-İş üyesi emekçiler ile buluşacak olan DİSK Genel Başkanı Kani Beko önderliğindeki heyet, 3 bin kişinin katılması beklenen eylem ile dev bir protesto mitingi gerçekleştirecek.

  • Ege Postası
  • 05.03.2014 - 18:29
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yarın sabah saatlerinde AOSB yetkilileri ile görüşecek olan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve DİSK Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet yarın sabah saatlerinde fabrika yönetimi ile yapacakları toplantını ardından işten çıkartılan DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş çalışanlarına destek vermek amacı ile demokratik kitle örgütleri ve bağlı sendikaların katılımı ile fabrika önünde dev bir miting düzenleyecek.
 
106 ÇALIŞANA GENEL MERKEZ DESTEĞİ
LUNA markalı sayaç üretiminin yapıldığı ve aynı adreste faaliyet gösteren LUNA Elektrik, AR Elektronik ve MEPA Mühendislik şirketleri bünyesinde çalışan 106 emekçinin işten çıkartılması sonrasında yaşanan kriz giderek artarken, DİSK Genel Merkezi konuya el attı. Anayasal haklarını kullanarak sendikalı oldukları gerekçesi ile iş akitlerine son verilen ve 25 Şubat’tan bu yana direnen işçiler, DİSK Genel Merkezi’nin de desteği ile yarın işverene seslenecek. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Birleşik Metal-İş İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek’in sabah saatlerinde AOSB yönetimi ile yapacağı görüşmenin ardından DİSK’e bağlı sendikalar, KESK, TMMOB, TTB ve diğer demokratik kitle örgütlerinin de desteği ile saat 15:00’da fabrika önünde dev bir miting düzenlenecek.
 
“ANAYASAL SUÇ İŞLENİYOR”
Yapılacak eylem hakkında bilgi veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, işten atılan son çalışan işe geri alınana kadar direnişe devam edeceklerini duyurarak, “İşveren anayasal bir suç işlemektedir. Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Biz orada örgütlenme çalışmalarımızı tamamladık ve bakanlığa başvurumuzu yaptık. Ancak işçiler sendikalı olduktan sonra işten çıkartıldılar. Arkadaşlarımız bu haksızlığa karşı bir haftadır direniyor.  45 tane kadın emekçi de olan toplam 106 işçiye hem kendi sendikalarımızdan, hem de halktan büyük bir destek geldi. İşverenin yaptığı Türk Ceza Kanunu’nu açıkça ihlal etmektir. Yasalardan öte, çoluk çocuğunun rızkı için gece gündüz çalışan evlerine ekmek götürmeye çalışan işçilerimize bu reva görülmemeliydi. Üreten ve vergi veren vatandaşlar olarak çalışanlarımız bu denli büyük bir haksızlığı hak etmiyor” dedi.



TÜM İŞÇİLER GERİ ALINANA KADAR DİRENİŞ DEVAM EDECEK
Çalışanların bağlı bulundukları iş yeri yönetimine seslenen Sarı, “Bu hukuksuzluktan vazgeçin. Sendikal örgütlenme hakkımızı gasp etmeyin. Gelin toplu sözleşme masasına, üretim ilişkilerini birlikte düzenleyelim, daha verimli daha sağlıklı bir toplum yaratma peşinde olduğumuzu ve iş cinayetlerinin önüne geçebilmek için de sendikal olmanın koşullarını birlikte yaratalım, birlikte üretelim. Yapacağımız görüşmenin ardından arkadaşlarımıza destek vermek ve mücadelelerinde yalnız olmadıklarını göstermek amacıyla düzenleyeceğimiz kitlesel eyleme ve basın açıklamasına tüm demokratik kitle örgütlerini davet ediyoruz. Konfederasyonumuzun bu konuda duyarlı tavrını yarın Luna direnişçileri ile birlikte göstereceğiz. Düzenleyeceğimiz eyleme 3 bine yakın emekçinin katılmasını ve destek vermesini bekliyoruz. İşveren toplu sözleşme masasında sendikal haklarımızı tanıyana kadar direnişimiz devam edecek” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.