Dolar 32,2705
%0.1
Euro 34,7663
%-0.02
Altın 2.410,000
%0.03
Bist-100 10.267,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla villalarına 'Yeşil İsyan'

Urla villalarına "Yeşil İsyan"

25 Aralık soruşturmasında adı geçen işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İzmir’in Urla ilçesinin Zeytineli köyünde yaptırdığı iddia edilen villalara İl Genel Meclisi’nden ve meslek odalarından sonra sivil toplum örgütlerinden de sert tepki geldi. Yapılan imar düzenlemesi ile bölgenin 1’inci derece sit alanı statüsünden çıkarılarak imara açılmasına karşı çıkan sivil toplum örgütleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na imzalı itirazlarını göndermek için Cuma günü İzmir Valiliği önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 06.03.2014 - 14:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Urla Zeytineli Köyü’nde yer alan ve 17 Aralık sonrasında ortaya çıkan tapelerde sıkça adı geçen “hayalet” villalara karşı imza kampanyası başlatan ve sosyal medya üzerinden örgütlenen Yeşil İzmir Dayanışması Platformu önderliğindeki sivil toplum örgütleri İzmir Valiliği önünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na seslerini duyuracak. Bornova Ağaçlıyol’da yer alan  Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait kamu arazilerini satışına gösterdikleri yeşil tepki ile kamuoyunda büyük ses getiren Yeşil İzmir Dayanışması, Urla Zeytineli’ndeki villaların bulunduğu bölgenin 1’inci derece sit alanından çıkartılarak, 3’üncü derece sit alanı kapsamına alınmasına itiraz edecek. Platform temsilcileri, Cuma günü gerçekleştirilecek eylem kapsamında düzenlemenin iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmek üzere toplanan imzalı dilekçeleri İzmir Valiliği’ne iletecek.

İMZALAR ANKARA’YA GÖNDERİLECEK

17 Aralık sonrasında ortaya çıkan ses kayıtlarında adı sıkça geçen Urla’nın Zeytineli köyündeki villalara Yeşil İzmir Dayanışması’ndan tepki geldi. Villaların yer aldığı alanın sit derecesinin 1’den 3’e düşürülmesine karşı itiraz kararı alan çevre gönüllüsü sivil toplum örgütü, İzmirlilerden toplanan binlerce imzayı Ankara’ya gönderecek.

 İPTAL DAVASI AÇACAKLAR

Cuma günü itiraz dilekçeleriyle birlikte İzmir Valiliği önünde kitlesel bir eylem yapacaklarını duyuran Yeşil İzmir Dayanışması Sözcüsü Kayhan Kantarlı, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmek üzere hazırladığımız dilekçeleri Valilik’e teslim edeceğiz. Kaçak villaların sahibine özel "Sit derecesi değişikliğine itiraz hakkına sahip tek kurum olan Valilik ve Çevre İl Müdürlüğü itiraz etmedi ama doğa varlıklarımız sahipsiz değildir. Onların sahibi ve koruyucusu halktır. Bakanlığın çıkardığı yönetmelikler istediği kadar itiraz hakkı tanımamış olsun. İzmir halkı rüşvet, bilimsel sahtecilik ve ayrımcılık içerdiği ortaya çıkan bu şaibeli ve hukuk dışı sit derecesi değişikliğine Anayasa’dan kaynaklanan dilekçe verme hakkını kullanarak itirazını yapacak ve itiraz reddedildiği takdirde de iptal davasını açacaktır. Demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve İzmir milletvekillerini de bizlere destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.