Dolar 32,3683
%-0.35
Euro 34,7001
%-0.3
Altın 2.393,100
%-1.22
Bist-100 10.168,00
%1.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de yeni ihale sürprizi

Büyükşehir'de yeni ihale sürprizi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde toplam 1170 kişiyi personeli kapsayan kent genelindeki park ve bahçelerin bakım ve temizlik hizmet alım ihalesinde teklifler alındı. Toplam üç ayı kapsayan kritik hizmet alım ihalesinde mevcut personeli istihdam eden belediye şirketi İZENERJİ A.Ş. ile taşeron firma Denmar Temizlik aynı teklifi verdi.

  • Ege Postası
  • 22.07.2014 - 19:12
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin genelinde yer alan park, bahçe ve yeşil alanların bakımında çalıştırılacak personel hizmet alımı ihalesinde isteklilerden gelen teklifler alındı. Belediyenin Park ve Bahçeler biriminde çalışan personelin sonucunu merakla beklediği ihalede toplam üç firma teklif dosyasını idareye sunarken, kritik ihalede “eş teklif” sürprizi yaşandı.

TOPLAM 3 FİRMA KATILDI
Geçtiğimiz hafta içerisinde kritik ihale virajına giren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, yeşil alanların bakım ve temizliğinde çalışan toplam 1170 personeli yakından ilgilendiren hizmet alım ihalesi gerçekleşti. 1 Ekim 2014 ile 31 Aralık 2014 arasında toplam 3 aylık süreyi kapsayan ihalede istekli firmalar idareye teklif dosyasını sundu. Yaklaşık maliyeti 9 milyon 280 bin 425 TL olarak belirlenen ihale kapsamında üç firma kıyasıya yarışırken iki firmadan aynı teklif gelmesi ise sürpriz yarattı.

BELEDİYE ŞİRKETİ İLE TAŞERON FİRMA AYNI TEKLİFİ VERDİ
Kentteki mevcut parkların ve yeşil alanların bakımı ile temizliğine dayalı hizmetlerde mevcut personeli çalıştıran belediye şirketi İZENERJİ A.Ş. ile taşeron firma Denmar Temizlik Nakliyat Ltd. Şti.’nin 7 milyon 733 bin 688 TL’lik eşdeğer teklifler sunduğu ihalede, yine taşeron firmalardan Umman İnsan Kaynakları Ltd. Şti.-Riva Sosyal Hizmetler Ortaklığı 7 milyon 707 bin 152 TL’lik teklif verdi. İhale komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında, kesin sonuç 15 gün içerisinde açıklanacak. Verilen eş değer tekliflerde firmaların iş bitirme, iş yeterliliği, vergi matrahı, kar zarar oranları gibi birçok kıstası değerlendirmeye alacak olan ihale komisyonu tarafından yapılacak inceleme neticesinde, çalışanların esas merakla beklediği konu olan hizmetlerin taşeron firmaya verilip verilmeyeceği de belli olacak.  



ÇALIŞANLAR MEVCUT KOŞULLARDA İŞLERİNE DEVAM EDECEK Mİ'
Öte yandan, ihaleyi belediye şirketi İZENERJİ A.Ş. aldığı takdirde bir sonraki hizmet alım ihalesine dek işlerine kayıpsız şekilde devam edecek olan belediye personeli, belediye şirketi ile eşdeğer teklif sunan taşeron firma ihaleyi kazandığı takdirde ise geçmiş dönemde yaşanan ihale krizlerinde olduğu gibi işlerini kaybetme ya da güvencesiz çalışma tehlikesi ile karşı karşıya gelecek.

BELEDİYEDEN 3+3 FORMÜLÜ
Hükümetin hizmet alım ihalelerini üç yıla çıkartan düzenlemesinin ardından geçtiğimiz aylarda belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda hizmet alım ihaleleri için süre artışına giden Büyükşehir Belediyesi, diğer hizmetlerde olduğu gibi bu ihale kapsamında da 3+3 formülü uygulayacak. 2015 yılının başından itibaren personel alımı için üç yıllık ihaleye çıkacak olan belediye yönetimi, gerçekleşen ihale doğrultuda hizmet alım süresi dolan birimlerden olan park ve bahçelerde önce 2-3 aylık süreçleri kapsayan ihaleye, ardından da 3 yıllık asıl ihaleye çıkma kararı almıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.