Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa'nın filleri göreve başladı

Kemalpaşa'nın filleri göreve başladı

Kemalpaşa'daki çöp toplama sorununa alternatif çözüm getirmek amacıyla kolları sıvayan Kemalpaşa Belediyesi, yüksek teknoloji ürünü temizlik araçlarını devreye aldı. Tek bir personelin rahatlıkla kullanabildiği ve uzun hortumu nedeniyle fil olarak adlandırılan bu araçlar, şehir trafiğini aksatmadan hızlı şekilde çöplerin toplanmasını sağlıyor.

  • Ege Postası
  • 22.07.2014 - 15:22
İZMİR-Kentin temizlik ve çöp sorununa hızlı ve pratik çözümler üretmek için kolları sıvayan Kemalpaşa Belediyesi, tek personelin rahatlıkla kullanabildiği ve uzun hortumu nedeniyle fili andıran temizlik araçlarını devreye aldı. Şehir trafiğini aksatmadan hızlı şekilde çöplerin toplanmasını sağlayan araçlar, her gün ilçenin birçok noktasında aralıksız çalışıyor. Göreve geldiklerinden bu yana, daha güzel bir Kemalpaşa oluşturmak için çalıştıklarını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Belediye olarak, ilçemizin daha temiz olmasını sağlayacak projelere öncelik verdik. Bu amaçla çöp temizliğinde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracak 10 adet yüksek teknoloji ürünü temizlik aracını hizmete aldık. Uzun burnu nedeniyle fili andıran bu araçlar, özellikle trafiğin yoğun olduğu noktalarda temizlik yapacak" diye konuştu. Çöp sorununun kentin en önemli konularından birisi olduğuna işaret eden Uğurlu, "Bu halletmemiz gereken en büyük sorunların başında geliyordu. Özellikle şehir merkezindeki yoğun trafik ve buna bağlı olarak uygun olmayan yerlere park edilen araçlar nedeniyle kimi zaman sıkıntılar yaşanıyordu. Belediye bünyesindeki büyük araçlar ise bu nedenle tam olarak hizmet veremiyordu. Aldığımız fil temizlik araçları sayesinde, bu soruna alternatif bir çözüm üretmiş olduk" dedi.
 
HAŞERELERE GEÇİT YOK
Yaz ayı olması sebebiyle, toplum sağlığını da tehdit eden zararlı haşereleri etkisiz hale getirmek için belediye olarak özel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Uğurlu, "Bu bağlamda yine ileri teknoloji ürünü üç adet ilaçlama makinemizi devreye aldık. Kullandığı ilacın miktarını bile kendisi ayarlayan bu makineler sayesinde sinekleri hem larva hem de olgunluk döneminde etkisiz hale getiriyoruz. Böylece hem çevreye duyarlı hem de temiz formüller üretiyoruz" şeklinde konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.