Dolar 32,4629
%-0.07
Euro 34,6956
%-0.79
Altın 2.435,310
%-0.04
Bist-100 9.910,00
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir de kemer sıkacak

Büyükşehir de kemer sıkacak

Yerel seçimlerin ardından maddi sıkıntılar ile boğuşan birçok belediye yaşadığı ekonomik krize çare ararken, İzmir Büyükşehir Belediyesi de kemer sıkma kararı aldı. Artan personel giderleri ve zarar ettiği gerekçesiyle çeşitli eleştiriler alan belediye şirketlerinde gençleştirme operasyonu yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, aldığı ekstra tedbirler kapsamında tecrübeli personelini emekliliğe davet edecek.

  • Ege Postası
  • 16.04.2014 - 10:32
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Seçimlerden önce belediye bürokrasisinde revizyon sinyali veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ikinci büyük operasyon için de düğmeye bastı. Uygulanacak tasarruf tedbirleri kapsamında, personel giderleri nedeni ile zarar eden belediye şirketlerinde gençleştirme operasyonu yapılması için hazırlıklar başlarken, belediyenin tecrübeli personelleri emekliliğe davet edildi.

ÖNCELİK İZELMAN VE İZENERJİ’DE
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN, İZENERJİ, İZBETON, İZDENİZ, Ege Şehir Planlama, İZFAŞ gibi şirketlerde alınan yönetim kurulu kararları ile emeklilik koşullarına sahip ve yaşı gelen sözleşmeli personellerin emekliliği istendi. 2011 yılında da benzer bir operasyonun altına imza atan belediye yönetiminin, bağlı şirketlerde uyguladığı tasarruf tedbirleri kapsamında yaklaşık 500 personelin emekli olması planlanıyor. Şirketlere yapılan bu gençlik aşısı sonrasında işe yeni personel alıp alınmayacağı henüz kesinlik kazanmazken, belediyenin öncelikli olarak işçilik maliyetlerinden tasarruf etmesi bekleniyor.

KARAR İŞÇİYE PİYANGO OLDU
Başkan Aziz Kocaoğlu’nun isteği doğrultusunda şirketler tarafından alındığı öğrenilen yönetim kurulu kararları kapsamında, öncelik idarenin idari ve teknik personelinin ağırlıkta olduğu amiral şirketler İZELMAN ve İZENERJİ’de olacak. Söz konusu karar kapsamında emeklilik hakkı kazanan personele herhangi bir zorunluluk getirilmezken, emeklilik kararı alan sözleşmeli belediye personellerine ödenecek kıdem tazminatlarının yanı sıra teşvik kapsamında ihbar tazminatları da sunulacak. İşçiye piyango olarak nitelendirilen bu gelişme sonrasında, emekliliğe hak kazanan ve yaş durumu yeterli olan birçok personelin emekliliğini isteyerek önümüzdeki günlerde görevinden ayrılması bekleniyor. Normal şartlar altında ihbar tazminatı alamayan tecrübeli belediye personelinin, alacakları ikramiye tutarları nedeni ile karara sıcak baktığı öğrenilirken, yaşanacak değişim sonrasında özellikle idari personelin yaş ortalamasının da düşmesi ve kadroda gençleşme olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.