Dolar 32,2644
%0.07
Euro 34,8010
%0
Altın 2.431,370
%1.59
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükelçiler İzmir'de buluşacak

Büyükelçiler İzmir'de buluşacak

İZMİR Kalkınma Ajansı (İZKA) ev sahipliğinde Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “İzmir Büyükelçiler Organizasyonu" kapsamında 72 ülkenin büyükelçisi İzmir'e gelecek.

  • Ege Postası
  • 30.04.2015 - 15:53
8 Mayıs 2015 Cuma günü, Ankara'da yerleşik misyon şeflerine yönelik olarak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılacağı, Swissotel'de gerçekleşecek olan etkinlik çerçevesinde, İzmir'in tarihi, turistik ve kültürel değerleri ile ticaret, ekonomi ve yatırım olanakları açısından sunduğu imkanlar tanıtılacak. İkili ve çok yönlü ilişkilerin geliştirilmesi sağlanarak yeni işbirlikleri imkanları için zemin oluşturulacak. Toplam 2 gün sürecek İzmir Büyükelçiler Organizasyonu kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci açılış konuşmalarını gerçekleştirecek. Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'ın moderatörlüğünü yapacağı "İzmir'in Kültürel Zenginliği ve Ekonomisine Bakış" oturumunda ise, Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Eldor Yönetim Kurulu Başkanı Pasquale Forte ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli konuşmacı olarak yer alacak. Programın ikinci gününde İzmir'in tarihi ve turistik bölgeleri ziyaret edilecek. 

Büyükelçiler organizasyonunun İzmir'in tanıtımına önemli bir katkı yapacağına dikkat çeken İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, İzmir'in Türkiye'nin kalkınmasında öncü rolünü sürdürdüğünü belirtti. İzmir'in yatırımcılar ve turistler için önemli bir çekim merkezi olduğuna değinen Toprak, gelişmiş ulaşım altyapısı, ekonomik çeşitliliği, yetişmiş insan gücü ve coğrafi konumunun yarattığı uygun ortamın sonucunda İzmir Türkiye'nin üçüncü en büyük şehri konumundadır. Yatırımcılar ve turistler için önemli bir çekim merkezi olan şehrimiz, "Akdeniz'in Çekim Merkezi; Bilgi, Tasarım ve Yeniliğin Yaratıcısı" vizyonuyla geleceğe güçlü adımlarla ilerlemektedir" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.