Dolar 32,2090
%0.02
Euro 35,0195
%0.04
Altın 2.512,160
%0.46
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki Berkin Elvan Davası'ndan ne sonuç çıktı'

İzmir'deki Berkin Elvan Davası'ndan ne sonuç çıktı'

13 Mart 2014 tarihinde Konak’ta gerçekleşen eylemler sonrasında haklarında dava açılan üç sendikacının yargılandığı Berkin Elvan Davası’nın ilk duruşması bugün Bayraklı Adliyesi’nde görüldü. Kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla üç yıla kadar hapsi istenen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK Eski Dönem Sözcüsü Abdullah Tunalı, Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Yöneticisi Ali Rıza Duran 39’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşına çıktı. İzmir'deki Berkin Elvan Davası'ndan

  • Ege Postası
  • 30.04.2015 - 11:06
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Sabah saatlerinde gerçekleşen davanın ilk duruşması öncesinde Bayraklı Adliyesi önünde toplanan DİSK, KESK, TMMOB, çeşitli sivil toplum örgütleri ve sendika yöneticilerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir milletvekilleri de destek verdi. “Susmayacağız” pankartı ve “Susma, sustukça sıra sana gelecek”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atan sendika yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yaptıkları açıklamada sürece dair tepkilerini dile getirdi.  
 
 
“350’Yİ AŞKIN VATANDAŞA DAVA AÇILDI”
Duruşma öncesinde açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı şunları söyledi: “Dayanışma olmadığı takdirde bu baskılar bizi sindirecektir. Ancak ülkenin son 12 yılda geldiği durum bunu göstermektedir. Biz bugüne kadar çok cumhurbaşkanı gördük. Kaçak saraylarda yaşayan padişahları da gördük. Tarih boyunca bu baskılardan ötürü pes etmedik. Halkı ile bu kadar uğraşan bir cumhurbaşkanı görmedik. Bir yılda 350’yi aşkın vatandaşa dava açıldı. Baskılar bizi yıldırmayacak. Biz duymuyoruz, görmüyoruz, işitmiyoruz demeyeceğiz. Susmayacağız diyoruz…”


 
“YILMAYACAĞIZ, SUSMAYACAĞIZ”
Adliye önünde yapılan basın açıklamasında son dönemde artan dava ve soruşturma vakalarına dikkat çeken KESK Dönem Sözcüsü Ümit Akıncı ise, toplumsal muhalefetin baskı yolu ile susturulmaya çalışıldığını savundu. “Emek ve demokrasi güçleri olarak susmayacağız” diyen KESK Dönem Sözcüsü Akıncı, “Bizler yaptıklarımızla zerre kadar suç unsuru olmadığını biliyoruz. Sadece üç arkadaşımız değil, binlerle birlikte hepimiz oradaydık. Bu mesnetsiz iddialar bizleri yıldırmayacak. Dün nasıl emek ve demokrasiden yana, barıştan yana olduysak, bugün de aynı noktadayız ve yarın da emeği, demokrasiyi, barışı savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
MAHKEMEDEN ERTELEME KARARI ÇIKTI
Geçtiğimiz yıl gerçekleşen aynı eylemde toplantı ve  yürüyüşler kanununa muhalefet suçlamasıyla yargılandıkları davadan da beraat kararı çıkan sendikacıların duruşması sonrasında mahkemeden erteleme kararı çıktı. Buna göre, beraat talep eden üç sendikacı 9 Temmuz 2015 tarihinde bir kez daha hakim karşısına çıkacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.