Dolar 32,1986
%-0.03
Euro 34,7217
%-0.4
Altın 2.443,770
%-0.03
Bist-100 10.219,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu İzmir Ticaret Odası'nda konuştu: Körfezi temizleyecek biziz

Bakan Eroğlu İzmir Ticaret Odası'nda konuştu: Körfezi temizleyecek biziz

İzmir Ticaret Odası'nın Özel Meclis Toplantısı'nda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, İzmir'de körfez kirliliğinin en büyük problemlerden biri olduğunu belirterek, "Körfez temizliği konusunda kafa yormaya başladım. Ekip kurdum. Onu temizleyecek olan da biziz. Büyük düşünelim. Biz yapabileceğimizin sözünü veriyoruz" dedi. Kafa yormaya başladım... Onu temizleyecek biziz

  • Ege Postası
  • 30.04.2015 - 12:52
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, İzmir Ticaret Odası'nın Özel Meclis Toplantısı'na katılarak iş dünyası temsilcileriyle buluştu. İTO Meclisi'nde yapılan toplantıya, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ile oda üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ilk önce Bakan Eroğlu'na taleplerini iletti. Bakan Eroğlu, Demirtaş'ın ilettiği projeleri tek tek inceleyeceklerinin sözünü verdi. İzmir'i turizmin merkezi haline getireceklerini ifade eden Eroğlu, bölgenin bakanı olduğunu söyleyerek, "Hakikat kıvılcımlarını İzmir'de yakalım, İzmir için meşaleleri yakalım" ifadelerini kullandı. 


DEMİRTAŞ DESTEK İSTEDİ
Binali Yıldırım'ın 35 projesine Bakan Eroğlu'nun da eklediği projelerle birlikte 501 proje yükseldiğini ifade eden İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir için çıtanın  yükseldiğini ifade etti. İzmir'de hayati projeler için Bakan Eroğlu'ndan destek isteyen Demirtaş, "Hepimizin amacı İzmir'İ marka kent haline getirmek. Bunun için hayal ve proje üretiyoruz. Bunun için sizden destek bekliyoruz. İzmir Körfezi'nin ve Alsancak Limanı'nın yaklaşım kanalı taramasının yapıldığını, tarama ve rahalitasyon projesinde ise ÇED sorunu yaşandığı vurgulayan Demirtaş, Bakan Eroğlu'ndan tüm projelerle ilgili şöyle destek istedi: "ÇED sorunu bakanlığınızı ilgilendiriyor. Bu konuda destek istiyoruz. Körfez Tüp Geçit Projesi, Kruvaziyer limanı, Pasaport limanı dalgakıranı ve Pasaport kıyısı birlikte planlanması, kentsel dönüşüm çalışmaları, modern çarşı ve siteler için arsa üretilmesi, Agora-Kale arasında Ege Medeniyetleri Müzesi yapılması, sağlık turizminin teşvik edilmesi İzmir için büyük önem taşıyor" dedi. 
SORUNLARI ANLATTI 
Bakan Eroğlu'na seslenen Demirtaş, "Sadece milletvekili olmanızı istemiyoruz, aynı zamanda bakanımız olmanızı istiyoruz. yarışta başarılar diliyorum" dedi. İzmir'de yaşanılan sorunlarla ilgili konuşan Demiştaş şunları söyledi: "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Bakırçay, Gediz, Nif Çayı ve Küçük Menderes tarım havzalarıyla ilgili çalışmaları bölge ve ülke için önem taşıyor.  İzmir'de kanalizasyon, katı atıklar ile sanayi atıklarından kaynaklanan kirlenme nedeniyle tarım havzalarında tehlike sinyalleri veriyor. Yanlış ve bilinçsiz sulama nedeniyle yeraltı su kaynaklarımızı tükenirken topraklarımız verimini yitiriyor. Havzalarımızda baraj, gölet ve sulama projeleri bir an önce hayata geçirilmeli." 

BÜYÜK DÜŞÜNELİM 
İzmir Körfezi'nin temizliği için ekip kurduklarını belirten Bakan Eroğlu, "Körfez temizliği en büyük problemlerden biri. Kafa yormaya başladım. Ekip kurdum. Onu temizleyecek olan da biziz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Ben bütün alternatifleri düşünen bir kişiyim. Büyük düşünelim. Biz yapabileceğimizin sözünü veriyoruz. Başarabileceğimizi inanıyoruz. 5-6 alternatif hazırlayacağız. DSİ, Orman Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nü de devreye sokarak arkadaşlarımız çalışıyor" dedi. 
BÖLGENİN BAKANIYIM 
Bakan Eroğlu İTO'nun fikir üreten bir oda olduğuna dikkat çekti. Hükümete önerilerde bulunduklarını ifade eden Bakan Eroğlu, "Bölgenin bakanıyım. İzmir'in evladı olarak buraya hizmet etmek bizim için mutluluk vesilesi. İbadettir. İzmir potansiyeli çok yüksek ama istediği ölçüde değerlendirememiş bir ilimiz. İzmir'i dünyanın incisi, muhteşem şehir haline getirmek için gayret edeceğiz" dedi. Başbakanlık Ofisi için yer tespiti yapıldığını belirten Eroğlu, "İzmir'e geldiği zaman hem kendisinin hem bakanlığın kolu burada olacak" dedi. 
İZMİR'DE HAKİKAT KIVILCIMLARINI YAKALIM
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın ilettiği projeleri teker teker inceleyeceklerini  kaydeden Eroğlu, "Sizlerinde teklifleriyle güzel hizmetler yapacağız. Ekrem Bey'in ifade ettiği projeleri teker teker  inceleyeceğiz. Tenkit, tavsiye varsa söyleyiniz. Hakikat kıvılcımlarını İzmir'de yakalım, İzmir için meşaleleri yakalım. İzmir Türkiye'de potansiyeli en yüksek olan il. Turimz, sanaiy turizmde çok daha ileri taşımak gerek, İzmir Egenin dünyay açılan kapısı. Çok iyi kullanmak gerekiyor. Hükümet İzmir'e büyük önem verdi. İş yapmaktan anlatamıyoruz. Burada bir eksiklik var. 
ÖZEL İDARENİN PARASI ORAYA AKIYOR AMA... 
Ulaştırma Bakanlığı tarafından İzmir'de önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Bakan Eroğlu, "Hava yolu halkın yolu oldu. İstanbul otobanı bitince İzmir daha da gelişecek" dedi. "Yakın bir gelecekte güvenli gıda arzı olacak. Türkiye'de bütün sulamaları bitireceğiz. Hedefimiz 8 buçuk milyon arazinin tamınını sulayacağız. Gıda üreten bir Türkiye olacak ve ihraç edecek" diye Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken işi yaptıklarını belirterek, "Dere ıslahlarını yapıyoruz. Mevzuata göre Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gerekiyor. Özel idarenin parası şuan oraya akıyor ama Büyükşehir Belediyesi yapmıyor. Derenin haline canım sıkıldı. İçme suyu meselesini hallettik ama İzmir'de Tahtalı Barajı var. Yeterli değil" şeklinde konuştu.  
İZMİR'DE BİRİNCİ HEDEF TURİZM 
İzmir'de turizmin gelişmesi ne mevzuat varsa takip edeceklerini belirterek, doğa turizmi master planının hazır olduğuna dikkat çeken Eroğlu, "İzmir'de diğer sağlık ve doğa turizm merkezi haline getireceğiz" dedi.  Turizmin İzmir'de gelişmesi için çeşitli projelerin olduğunu belirtirken, İtalya'daki Serbest Turizm Merkezi örneğini veren Bakan Eroğlu, ticaret odasıyla birlikte bir çalışma başlatabileceklerinin altını çizdi. Bakan Eroğlu, "İzmir'de turizm birinci hedefimiz. Bizim yapacağımız turizm çok para bırakacak. Bu konuda ticaret odamız bir çalışma yapsın. Orman Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü'yle konuşarak bu tür çalışmalara başlayabilir. Doğa turizmini geliştirme imkanımız var. Master planı hazır. İlgili taraflarla özel bir toplantı yapılır. Orman Genel Müdürlüğü'nden uygun bir alan seçilirse orman köşkleriyle mesirelik alanlar yapabiliriz. Manisa'da Spil Dağı uygulamasını yaptık. Orman köşkleri yerleştirdik. Otel projemiz var. Her şeyin alt yapısı hazır" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.