Dolar 32,2603
%-0.24
Euro 34,7562
%-0.16
Altın 2.416,280
%0.95
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu kez tırmanmaya değil okul boyamaya gittiler

Bu kez tırmanmaya değil okul boyamaya gittiler

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi bir grup dağcı sosyal sorumluluk projesi kapsamında İzmir’in en uzak ilçelerinden biri olan Kiraz’a bağlı Sarısu köyünde bulunan ilkokulu tepeden tırnağa yeniledi. “Bizim okullarımız bizim çocuklarımız” sloganıyla yola çıkan eğitim gönüllüsü dağcılar, bin 200 rakımlı bir dağ köyü olan Sarısu köyünün 3 derslikli ilkokulunu bakım-onarımdan geçirdi, eksiklerini tamamladı.

  • Ege Postası
  • 03.06.2015 - 16:05
İZMİR- Köyde iki gün kamp kuran dağcılar okulun boya badana işlerini yaptılar, kırık camlarını değiştirdiler, bayrak direği ve merdiven korkuluklarını boyadılar, tuvaletlerdeki kırık lavaboları değiştirip, temizliğini yaptılar.   
 
Dağcı abla ve ağabeylerinin çalışmalarını ilgiyle izleyen öğrenciler zaman zaman boya rulolarını alarak eğitim öğretim gördükleri okullarını kendi elleriyle boyamanın mutluluğunu yaşadılar. Eğitim gönüllüsü dağcılar yanlarından getirdikleri ayakkabı, tişört, oyuncak, kitap, kırtasiye malzemesi gibi  hediyeleri öğrencilere dağıttılar, 13 öğrencisi bulunan okulun kitaplığına 150’ye yakın kitap hediye ettiler. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu güzel çalışmaya destek vererek kışın çamur, yazın toz içinde kalan okulun bahçe düzenlemesine başladı. Toprak halindeki bahçeye parke taşı döşeyecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için bir de oyun parkı da yapacak. Belediye ayrıca dağcılar aracılığıyla öğrencilere yazlık ve kışlık olmak üzere ayakkabılar, kıyafetler ve kırtasiye malzemeleri de gönderdi.
            
Gerek yüksek dağ faaliyetleri sırasında, gerekse doğa yürüyüşleri sırasında köylerden geçtiklerini ve köy yaşantısıyla iç içe olduklarını belirten proje sorumlusu emekli öğretmen Mustafa Kızılca, “Her defasında ihmal edilmiş köy okullarını, ulaşılamamış öğrencileri görünce biz de bir şeyler yapmak istedik.


İhtiyacı olan bir köy okulu tespit edip, eksiklerini gidermek, boya ve tamirat işlerini yapmak, çocuklarımıza kitaplar götürmek için yola çıktık. “Bizim okullarımız bizim çocuklarımız” sloganıyla başlattığımız çalışmamızda çevremizden büyük destek gördük. Eğitim gönüllüsü dostlarımız boya vererek, kitaplar alarak, oyuncaklar göndererek destek oldular bize. Bizler de iki gün Sarısu köyünde kamp kurarak öğrencilerimizle birlikte okulu boyadık, onarımını yaptık. Emekli bir öğretmen olarak, eğitime yapılan yatırımın, istikbalimize yapılan yatırım olduğunu düşünüyorum. Bir nebze de olsa bu öğrencilerimizin daha rahat bir ortamda eğitim öğretim görmelerini sağlayabilirsek ne mutlu bizlere” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.