Dolar 32,2733
%-0.2
Euro 34,8370
%0.08
Altın 2.412,570
%0.8
Bist-100 10.272,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da engeller dansla kalkıyor

Bornova’da engeller dansla kalkıyor

Bornova Belediyesi, engellilere yönelik çok özel ve sıradışı bir proje hayata geçirdi. Tekerlekli sandalye üzerinde de dans edilebileceğini gösteren “Yaratıcı Dans Eğitimi” Türk Kızılayı İzmir Şubesi iş birliği ile Bornova Belediyesi Engelliler Merkezi’nde başladı. Kursa katılan engelliler büyük mutluluk yaşarken, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, her zaman engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için sosyalleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2015 - 11:01
İZMİR - Engelli vatandaşlara yönelik pek çok proje, çalışma ve düzenleme gerçekleştiren Bornova Belediyesi, bu kez Türk Kızılayı İzmir Şubesi ile işbirliği yaptı. Buca Engelliler Derneği ve Konak Belediyesi’nin de dahil olduğu  “Yaratıcı Dans Eğitimi” projesi,  Bornova Belediyesi Engelliler Merkezi’nde başladı. Tekerlekli sandalye üzerinde de dans edilebileceğini gösteren kursiyerler, büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.


Uzman eğitmenler eşliğinde
Engelli vatandaşların yaratıcıklarını geliştirmeyi ve eğlenerek sosyalleşmelerine katkı sağlamayı hedefleyen dans kursuna İzmir’in çeşitli bölgelerinden 10 engelli katılıyor. Onlara 6 gönüllü eşlik ediyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen kursta, tekerlekli sandalye üzerinde de dans edilebileceği gösteren engelliler, kendilerine destek olan gönüllülerle uyum içerisinde çalışıyor. Hafta bir gün, 1.5 saat olarak gerçekleştirilen kurs Haziran Ayı’na kadar devam edecek.


 
Yüzler gülüyor
Bornova Belediyesi olarak, her zaman engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için sosyaleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Olgun Atila, “Türk Kızılay’ı İzmir Şubesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz proje büyük beğeni topladı. vatandaşlarımızın yüzlerinin gülmesi bizim için çok önemli” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.