Dolar 32,5589
%0.06
Euro 35,0114
%0.52
Altın 2.436,250
%0.54
Bist-100 9.776,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu, temel atma töreninde İl Milli Eğitim Müdürü'nü hedef aldı!

Başkan Kocaoğlu, temel atma töreninde İl Milli Eğitim Müdürü'nü hedef aldı!

İzmir'in Narlıdere’de ilçesinde yapımına başlanan Beyaz Vadi Projesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı hakkındaki sözleri temel atma törenine damga vurdu. Başkan Kocaoğlu, “Bu müdür benden fazla, vekillerden fazla, il başkanlarından fazla siyaset yapmaktadır. Açıklamaları abesle iştigaldir” dedi. Kocaoğlu, parti örgütünün belediye başkanlarına sahip çıkmasını istedi. Başkan Kocaoğlu, temel atma töreninde İl Milli Eğitim Müdürü'nü

  • Ege Postası
  • 18.04.2015 - 12:56
EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Narlıdere Belediyesi ile ortak yapılan 2. İnönü Mahallesi'ndeki Narlıdere Beyaz Vadi Projesi’nin temeli atıldı. Narbel Toplu Konutları’nın olduğu alanda gerçekleştirilen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Prof. Dr. Oğuz Oyan, belediye başkanları, milletvekili adayları ve çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.



BÜYÜKŞEHİR'İN BİR LİRA BORCU YOKTUR
Temel Atma töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’ya sert bir dille tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde okullara yapılan yardımlarla ilgili Büyükşehir’in görevini yapmadığını ifade eden Bardakçı, Özel idarenin kapatılmasından sonra belediyenin okullara mali destekte bulunmadığını dile getirmişti. Bardakçı'nın bu sözlerine tepki gösteren Kocaoğlu, “Son günlerde ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi milli eğitime para vermedi. Toplam 58 milyon borcu var’ deniliyor. Büyükşehir’in değil milli eğitime hiçbir şahsa ve kuruma vadesi geçmiş bir lira borcu yoktur. Bu konu şudur. 6306 sayılı yasa ile özel idare kapatıldığı için daha önce bu kurum tarafından yapılan işler Büyükşehir’e geçmiştir. Yasa çıkarken de ‘o yıl olan işleri belediye tamamlar’ kararı vardır. Yasa çıkalı bir yılı geçmiştir.  Her sene para verecek, her gün para verecek diye bir şey yoktur. Projelerin başlıksız kalmaması için o dönem madde konulmuştur. Biz, valiliğe ‘eksikleri bildirin, sırasıyla gerekeni okullara yapalım’ diye yine de yazmışız. Oradan bir yanıt gelmedi. Onu da saklıyorlar. Üzerine sanki o para her sene verilecekmiş gibi parayı katlıyorlar. Belediye cemevlerine, camilere, okullara, sağlık kurumlarına her türlü gereken yardımı yapmaktadır. Ama Büyükşehir’i bunu göreviymiş gibi, ödevini yapmıyormuş gibi göstermek çok büyük bir hatadır. Hatadan da öte farklı boyutlar da taşır. Milli Eğitim Bakanlığı, camiası, okullar oraya bağlıdır. Büyükşehir’e bağlı değildir. Bir il müdürü bir gazeteye ‘Büyükşehir yapmadı biz yaptık’ diyor.  Açıklamalar da Onun nasıl müdür olduğunu ben zaten biliyorum. O ayrı bir konudur. Müdür, okulların bakımından, güvenliğinden sorumludur. İzmir İl Müdürü’nün böyle bir açıklama yapması abesle iştigaldir. Bu müdür müdürlük yapmamaktadır. Bu müdür benden fazla, vekillerden fazla, il başkanlarından fazla siyaset yapmaktadır. Bunun bilinmesinde çok büyük fayda vardır” dedi.
 


ÖRGÜT BELEDİYE BAŞKANINA SAHİP ÇIKSIN
Seçim dönemi yaklaştığı için herkesin kendilerine yüklenmeye başladığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “İzmir’de sabah kalkan Büyükşehir Belediyesi’ne ve başkanına laf söyleyecektir. Biz hatasız değiliz. Tabi ki hatamız var. Bilerek hata yapmıyoruz. Birbirimizi koruyacağız. Çıkıp ‘ya şu hatası var’ demeyeceği. Orayı yapmadı, yapılır. Büyükşehir Belediyesi 11 yıldır ekibi ile başkanlarda kente hizmet etmeye çalışmaktadır. Hemşerilerimiz bizi üç defa seçerek taçlandırdı. Efendim tanıtımı yapamıyorsunuz. Tanıtımı benim yapmam önemli değil. Diğer başkanlar önemli değil. Tanıtımı örgüt yapacak. Belediye başkanına örgütü sahip çıkacak, savunacak. Hepimiz geçiciyiz. Kalıcı olar Türkiye Cumhuriyeti ve CHP’dir. Kalıcı olan İzmir’dir. Türkiye’yi aydınlatacak olan İzmir’den ayna tutacağız. Onun için birlikte olma, kol kola olmak zorundayız” diye konuştu.



HEDEFİMİZ EFES VE BERGAMA'YI BİRLEŞTİRMEK
Üçkuyular’a kadar giden Metronun Narlıdere’ye uzatılması için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Kocaoğlu, “Metronun projesi hazırdı. Fizibilite raporunu almamız gerekiyor. Prosedür tamamlanınca inşaat ihalesine çıkıyoruz. Zemin olarak daha problemsiz. Aç kapa metodu ile yapılacak. Daha kısa sürede bitireceğimizi ve metroyu getireceğimize inanıyoruz. Yine, Narlıdere’den İstikam Okulu’na kadar dört kilometrenin daha projesini devam ettiriyoruz. Sonra da onun ihalesine çıkacağız. İZBAN’ı önümüzdeki günlerde Torbalı’da açıyoruz. Belediye, Selçuk’a kadar tüm ihalelerini tamamladı. Selçuk’a da uzanıyoruz.  Efes ile Bergama’yı birleştirmek gibi bir hedefimiz vardı. Aliağa-Bergama arasındaki çalışmaları TCDD bitirdi. Biz de oradaki istasyonları, alt ve üst geçitlerin ihalesine çıkacaktık. Bu ay bu hat yatırım programına alınmadı.  Projenin Çandarlı Limanı’na kadar olan bölümü yapılacak. Önümüzdeki günlerde bunun mücadelesini vereceğiz. Aynı zamanda bu İstanbul hızlı tren hattı projesine bağlanıyor. Yapılmasını isteyeceğiz” dedi.

TELEFERİKTE SONA GELDİK
Konuşmasında ayrım yapmadan çalıştıklarını ifade eden, Kocaoğlu "ayrıca uzun yıllar kapalı kalan Balçova’daki teleferik tesisleri için ise, “Teleferikte sona geldik. Mayıs ayı içinde açacağız. Yukarıdaki gazinolar ve kafelerdeki restorasyon çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor” açıklamasını yaptı.

"HERHALDE UZUN SÜREDİR İŞ YAPMADIK ŞUNUN PARASINI VERELİM" DEDİLER
Başkan Kocaoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genel seçim öncesi açıkladığı seçim beyannamesinde yer alan Konak ve Karşıyaka tramvayları ile ilgili de konuştu. Kocaoğlu, “Bizim ihalesine çıktığımız, yer teslimini yaptığımız, çalışmalarını sürdürdüğümüz tramvay çalışmaları AKP’nin seçim bildirgesinde yer alıyor. İzmir’e yapılacak projeler arasında geçmektedir. Ben de ‘her halde uzun süredir iş yapmadık şunun parasını verelim’ dediler. Biz, parayı verirlerse alırız. Bedeli de 382 milyon TL ediyor” diye konuştu.



PROJEYİ HAZIRLAYIP BABAMIZA GİDİYORUZ
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da yaptığı konuşmada projenin Narlıdere için öneminden bahsetti. Batur, “Özellikle dinlence, kültür ve sanat alanında proje hazırlama gereği duyduk. Proje Narlıdere’ye hayat verecek. Projenin keşif bedeli 6.8 milyon TL’yi buluyor. Bütçemiz yetmediği zaman projeyi hazırlayıp abimize, İzmir’in babasına (Aziz Kocaoğlu) gidiyoruz. Yine gittik ve desteği aldık. Biz meydanın bize yazdıkları ile değil halkımızın söyledikleri ile yoluna devam eden belediyeyiz. 2014 yerel seçimlerinde yüzde 60 üzerinde oy aldık. Seçim zamanı yine gelecek. Hodri meydan. Biz ders vermekten, onlar da ders almaktan bıkmadı. 7 Haziran’da derslerini yine alacaklar” dedi. Batur, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği projeleri anlattı. 
 
Batur, ilçede tarihi tescilli binaların restore edileceği “Yukarı Köy Projesi” için destek istedi.  Valiliğin kendilerine destek vermediğini de anlatan Batur, “Bizim borcumuz yok ama onlardan da bize hayır yok. Özel idare mallarının nerelere gittiği belli... Projemizi iki yıl önce valiliği sunduk ama bir işlem yapılmadı” diye konuştu.

Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı

Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi Rekreasyon alanı 80 bin m² alanda yapılacak. Körföz manzaralı vadideki proje alanı kapsamında; 400 kişilik düğün salonu, 500 Kişilik kafeterya, 1500 m² restoran ve kafeterya alanı, çeşitli spor ve aktivite alanları ile 1000 kişilik bir amfi tiyatro bulunuyor. Narlıderelilerin yürüyerek ulaşabileceği, kentin diğer bölgelerinden ise toplu taşımayla kolayca ulaşabileceği vadi, dört mevsim kullanıma uygun kapalı ve açık alanları barındırıyor. Yürüyüş parkurları ve parkları ile her yaştaki insana hitap etmesi planlanan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı'nda tüm mekan ve tüm dolaşım alanları engellilerin ulaşımına ve kullanımına uygun olarak tasarlandı.Projenin keşif bedeli 6 milyon 830 bin TL olan projenin maliyetini nyüzde 70'ni İzmir Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.