Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı Belediyesi konservatuar kuruyor

Bayraklı Belediyesi konservatuar kuruyor

Bayraklı Belediyesi bünyesinde bir konservatuar kurmak üzere çalışma başlattı. Konservatuar, Türk Sanat ve Halk Müziği’nden batı müziğine, piyanodan tiyatroya kadar geniş bir yelpazede kursları içinde barındıracak. Mayıs ayında meclise sunulacak

  • Ege Postası
  • 19.04.2015 - 09:39
İZMİR - Bayraklı Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Halk Oyunları, batı müziği, piyano, şan, bando şefliği, tiyatro, resim, el sanatları, güzel sanatlar liseleri ve Devlet Konservatuarı sınavlarına hazırlık kursları, çocuk ve gençlik korosu gibi kursları içinde barındıracak. Böylece tüm sanat akımları tek bir çatı altında toplanmış olacak.  Öte yandan milli bayram kutlamalar ve törenler konservatuar bünyesinde kurulan birimler tarafından organize edilecek.



MAYIS AYINDA MECLİSE SUNULACAK

“İlçemizi ve ülkemizi gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında konservatuarımız bünyesinde kuracağımız sanat dalları ile tanıtacağız” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Vatandaşlarımız da da kurulacak bu konservatuar çatısı altında kültürden müziğe resimden halk oyunlarına kadar sanatın birçok dalıyla yakından ilgilenebilecekler. Her yaştan yetenekli vatandaşlarımızı bundan böyle tek çatı altında göreceğiz. Çok güzel organizasyonlara ve eserlere imza atacaklarını düşünüyorum” dedi. Önümüzdeki ay yönetmeliğin mecliste görüşülecek. Çalışmalar 2015-2016  dönemine yetiştirilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.