Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'da başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor

Bergama'da başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor

Bergama ilçesi Çakırlar köyü yakınlarında otluk alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle orman ve tarım alanlarına yayıldı.

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 15:35
İZMİR- Bergama ilçesi Çakırlar Köyü yakınlarında otluk alanda başlayan yangın, orman alınana ve tarım arazilerine yayıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çakırlar köyü yakınlarında otların tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Ormanlık alanının yanı sıra tarım arazilerinde etkili olan yangına, 3 uçak, 4 helikopter, 15 arazöz, 6 tanker, 6 dozer ve çok sayıda yangın söndürme personeli müdahele etti.
Rüzgarın etkisi ve arazinin sarp olması nedeniyle söndürme çalışmalarının güçlükle devam ettiği bildirildi.
İzmir’de üç ayrı yerde orman yangını çıktı. Bergama ilçesi ormanlık alanda bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarına köylüler de destek verdi. Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre yangın bölgesine 20 arazöz, dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda ekip sevk edildi. Yangın, yerleşim birimlerine sıçramadan kontrol altına alındı. Bu arada İzmir-Manisa karayolu Sabuncubeli mevkisiyle Menderes ilçesi Tahtalı Barajı’nda da orman yangını çıktığı bildirildi. Buralara da çok sayıda ekip ve araç sevk edildi.








Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.