Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sadece Buca'nın değil, İzmir'in gözü bu heykelde

Sadece Buca'nın değil, İzmir'in gözü bu heykelde

Buca Belediyesi 2012 faaliyetlerini inceleyen Denetim Komisyonu'nun raporunda 'nerede olduğu bilinmemektedir'' ifadesiyle geçen 'Üzümcü Köylü Heykeli' ortaya çıktı. İşte kayıp heykelin başına gelenler...

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 14:36
Bünyamin DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ- Sadece İzmir'in değil belki de Türkiye'nin en ünlü heykellerinden biri haline gelen 'Üzümcü Köylü Heykeli' nihayet ortaya çıktı. Buca'nın simgesi olan üzümü konu alan, hala üzümcülük yapan birinin rol modelliği yaptığı heykeli bu kadar ünlü yapan gelişme, Buca Meclisi Denetim Komisyonu'nun hazırladığı rapor olmuştu. Buca Belediyesi'nin 2012 faaliyetlerinin mercek altına alındığı o dönemde CHP'den ihraç edilmemiş olan Osman Ergündoğar ve Emre Aykut'la, CHP'den istifa etmemiş olan Sevilay Dursun'un ve hala CHP'de olan Hasan Kurt ve AK Partili Gülay Sakartepe'nin imzasını taşıyan Denetim Komisyonu raporunda Üzümcü Köylü Heykeli için “Heykeltıraş Ali Yaldır tarafından yapılan 23 bin 600 TL ödenen NATO girişine konulması gereken heykel yerinde bulunmamaktadır. Bu heykel parasının ödenmiş olmasına rağmen nerede olduğu bilinmemektedir" ifadesine yer verilmişti.



HEYKEL BUCA'NIN GİRİŞİNE, NATO'NUN KARŞISINA
Denetim Komisyonu raporunda nerede olduğu bilinmemektedir denilen heykelin söz konusu dönemde heykeltraş Ali Yaldır ve ekibinin elinde olduğu öğrenildi. Heykelin hiç bir zaman kaybının söz konusu olmadığını vurgulayan Buca Belediyesi yetkilileri, 'sorunun kaynağı Büyükşehir Belediyesi'nden heykelin nereye konulacağına ilişkin iznin gelmemiş olmasıydı. Geçtiğimiz günlerde iznin çıkmasının ardından Üzümcü Köylü Heykeli'ni Buca'nın girişine Nato'nun karşısına koyduk. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz çevreyle ilgili son düzenlemeleri yapıyor. Önümüzdeki 3-5 gün içinde törenle heykeli açmayı düşünüyoruz' mesajı verdiler. Üzümcü Köylü Heykeli'nin dikimi için Heykeltraş Ali Yaldır ve ekibine 5 bin lira dikim parası ödeneceği, sözleşmede yer alan bu maddenin Denetim Komisyonu Raporu'nda belirtilen toplam ödeme rakamının içinde olduğu bildirildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.