Dolar 32,4324
%0.16
Euro 34,5905
%0.01
Altın 2.384,030
%0.16
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu yalnız kaldı

Başkan Kocaoğlu yalnız kaldı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasındaki iyi ilişkinin kurultay toplanması tartışmaları sırasında fikir ayrılığına dönüşmesi İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinliklerine de damga vurdu. İl Başkanı Deniz Yücel, davet ettiği ilçe ve belediye başkanları ile Ankara’da partisinin 95’inci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova ve Çeşme belediye başkanları ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile kutlamalara katıldı. İl örgütü ve belediye başkanlarının neredeyse tamamı Ankara’ya gitti. İl başkanı ve örgütü Ankara’da...

  • Ege Postası
  • 09.09.2018 - 15:27

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) iki önemli etkinliği bir arada yaşıyor. CHP’nin 95’inci kuruluş, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıldönümü kutlama ve etkinlikleri CHP İzmir İl Örgütü’nü ikiye böldü.

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu için özel program hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 24 Haziran seçimlerinin ardından eleştiri oklarını partisinin genel merkez yöneticilerine yönelten ve olağanüstü kurultay toplanması yönündeki çağrının ilk açıklamalarını yapan kişi olarak 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü etkinliklerinde yalnız kaldı.

YÜCEL-KOCAOĞLU İLİŞKİSİ SARSILDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İzmir İl Kongresi’nde il başkanı seçilmesi için yoğun mesai harcadığı ve desteklediği CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel arasındaki ilişki, Yücel’in 24 Haziran seçimlerinden sonra başlayan kurultay toplanması için imza toplanması hareketine destek vermeyip genel merkezden yana tavır koyması ile değişti.

DENİZ YÜCEL, İKİ GÜN ÖNCEDEN ANKARA’YA GİTTİ VE..

İl Başkanı Deniz Yücel, kurultay toplanması taleplerinin yerel seçim öncesi gereksiz ve yerinde olmayan bir talep olduğunu belirterek, duruşunu genel merkezden yana gösterdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 24 Haziran ile ilgili İzmir raporunu sunmak, il başkanları toplantısı ve partisinin 95’inci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak için iki gün önceden Ankara’ya gitti.

YÜCEL’İN DAVET ETTİĞİ İLÇE BAŞKAN VE BELEDİYE BAŞKANLARI DA ANKARA’YA GİTTİ…

Yücel’in çağrısıyla çok sayıda ilçe başkanı ve belediye başkanı da CHP’nin 95’inci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak için Ankara’ya gitti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, bugün Zafer Yürüyüşü ile başlayan İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu etkinliklerine neredeyse bütün ilçe başkan ve belediye başkanlarının Yücel’in çağrısıyla Ankara’da bulunması nedeniyle, yanında Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile katıldı.

BAŞKAN KOCAOĞLU, BİRKAÇ BELEDİYE BAŞKANI, VEKİL VE İNCE İLE TÖRENLERE KATILDI

Bu durum CHP kulislerinde ‘Başkan Aziz Kocaoğlu yalnız bırakıldı’ şeklinde değerlendirildi. İzmir’deki kutlamalarda Başkan Kocaoğlu, yanında parti içi muhaliflerin desteklediği isim olan Muharrem İnce ve birkaç belediye başkanı ve milletvekili katılmak durumunda kaldı.

ÇAM DA ANKARA'YA GİTTİ

Öte yandan İmza sürecinde Muharrem İnce taraftarlarına imza veren ardından gelen baskıların ardından imzasını geri çeken Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam'ın da tercihini Ankara'dan yana kullandığı görüldü. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.