Dolar 32,4690
%0.28
Euro 34,6607
%0.21
Altın 2.396,730
%0.69
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Karşıyaka’dan tepki toplayan işsizlik mesajı

AK Parti Karşıyaka’dan tepki toplayan işsizlik mesajı

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’ndan Türkiye ortalamasının en az 5 puan üzerinde genç ve kadın işsizlik oranı olan İzmir’de işsizliğe çözüm getirmek isteyen mesajı tepki topladı. Binlerce İzmirli işsiz başvurdukları kurumlardan elleri boş dönerken, çoğu üniversite mezunu İzmirli işsizler büyük kentlere göç etmek zorunda kalırken, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı, sadece parti üyelerine yönelik bir iş başvurusu mesajı gönderdi. İlçe başkanı İsmail Çiftçioğlu’nun sözkonusu mesajda, lise ve üniversite mezunu olup asgari ücretle çalışmak isteyen işsizlerden parti üyesi olanların işe yerleştirileceği vaat ediliyor.

  • Ege Postası
  • 09.09.2018 - 12:15

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’de işsizlik oranını 2018 Nisan ayı verilerine göre Türkiye genelinde 3 milyon 86 bin kişi olarak açıkladı. Ülke genelinde artan işsizlik oranı İzmir’de yıllardır Türkiye ortalamasının üzerinde seyrediyor. Yıllara göre İzmir’deki işsizlik oranı yüzde 12-14 oranında değişiyor.

Çok sayıda üniversite mezunu, nitelikli İzmirli genç, iş bulamadıkları için Ankara, İstanbul gibi büyük kentlere giderek şanslarını burada değerlendiriyor. İşsizlik oranını azaltmak amacıyla hükümet İş Kur aracılığıyla çeşitli projeleri hayata geçiriyor.

İzmir’de Türkiye ortalamasının en az 5 puan üzerinde seyreden işsizliğe çözüm bulmak için birçok yol aranırken, başta gençler ve kadınlar, resmi ve özel kurumlara girip istihdama katılmak için kapı kapı dolaşıp CV bırakıyor.

Çoğu genç ve kadın iş bulmakta zorlandığı için İzmir’i terk edip büyük kentlere gitmek zorunda da kalırken, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın üyelerine mesaj yoluyla gönderdiği bir mesaj dikkat çekti.

LİSE/ÜNİVERSİTE MEZUNU, ASGARİ ÜCRETLİ, ‘PARTİ ÜYESİ İŞSİZLERE’ İŞ İMKANI

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nca, 9 Eylül Pazar günü (bugün) gönderilen sözkonusu mesajda, iş arayan lise ve üniversite mezunlarına iş fırsatı sunulacağı kaydediliyor. Büyük tepki çeken mesajda, asgari ücretle sunulacak iş imkanının AK Parti üyeleri arasından seçileceği belirtiliyor.

MESAJDA, ‘PARTİ ÜYELERİMİZDEN DEĞERLENDİRİLMEK ÜZERE’ PERSONEL ALIMI YAPILACAK DENİYOR

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu’nun gönderdiği söz konusu mesajda, “Lise ve üniversite mezunu, asgari ücret ve SGK pirimli (artı yemek olacak şekilde) parti üyelerimizden değerlendirilmek üzere personel alımı yapılacaktır. Bu işte çalışmak isteyenler, 10 Eylül Pazartesi günü, ilçe binamızda, saat 14.00-19.00 arası mutlaka gelmeleri önemle rica olunur. İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu” ifadeleri kullanıldı.

AK PARTİ ÜYESİ İŞSİZ ADAYLARININ YARIN MÜLAKAT İÇİN İLÇE BİNASINDA OLMASI GEREKİYOR

Mesaj tepki toplarken,  iş bulmak isteyenlerin AK Parti üyesi olması şeklinde bir zorunluluğun ortaya çıkmasının kabul edilemez olduğu belirtiliyor. İş arayanlardan sadece AK Parti üyesi olanların değerlendirileceğinin vurgulanması ise mesaja gelen tepkiyi arttırdı.

‘TEPKİ TOPLAYAN BİR ŞEY YOK’

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu ise, mesajı doğruladı ancak tepki toplayacak bir durum olmadığını söyledi. Çiftçioğlu, “Bir tepki falan yok yani. Bununla alakalı tepki toplayan bir şey yok. Onu siz nasıl öyle yazdınız bilmiyorum. Parti üyelerine mesaj atıyorsun, eğer normal başka derneklere mesaj atsan, onlara yönelik atarsınız. Ama zaten siz bir mesajı, eğer parti üyelerine atıyorsanız, o hususta kullanırsınız. Derneklere de gönderiyoruz, var mı diye. Kendi işadamlarımız olabiliyor, çalıştığımız kurumlar olabiliyor. Bununla alakalı bizler de bu noktada teşkilat olarak köprü olmak durumundayız. Onun dışında bir durum yok yani. Karşıyaka’daki sivil toplum kuruluşlarını arayın bakalım. Onlarla da bu şekilde çalışmalar ve diyaloglar kuruyoruz. Konuyla ilgili bir durum varsa yarın gelirsiniz konuşuruz. STK’larla görüşüyoruz. Bir iş yerine işe alırken ehliyete, liyakata bakarsınız yani. Yüzyüze konuşuruz yani” diye konuştu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.