Dolar 32,5609
%0.15
Euro 34,8946
%0.67
Altın 2.428,060
%-0.2
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu devreye girdi kriz 30 dakikada çözüldü

Başkan Kocaoğlu devreye girdi kriz 30 dakikada çözüldü

Babasının cenazesi için 3 gündür Erbaa’da bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu’nun kente gelir gelmez ilk işi Çiğli’de yaşanan çöp krizini çözmek oldu. Maaş alacakları nedeniyle iş yavaşlatma eylemi yapan Çiğli Belediyesi temizlik işçilerini şantiyede ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, 30 dakika süren temasların ardından çöp sorununu çözüme kavuşturdu.

  • Ege Postası
  • 28.02.2014 - 18:17
İZMİR- Çiğli Belediyesi’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle bir süredir maaş alamayan temizlik işçilerinin iş yavaşlatma eylemi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çabalarıyla sona erdi. Babası İhsan Kocaoğlu’nu Erbaa’da toprağa verdikten sonra kente dönen Başkan Kocaoğlu, İzmirlilerin taziye ziyaretlerinin ardından vakit kaybetmeden Çiğli Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi’ne gitti. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Hasan Aslan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin de Başkan Kocaoğlu’na eşlik etti. Burada eylemdeki işçilere seslenen Başkan Kocaoğlu, Çiğli Belediyesi’ne ekonomik kaynak yaratacak bir formülü hızlı bir şekilde hayata geçirerek birikmiş maaşların ödenmesini sağlayacaklarını belirtti ve eylemi bir an önce sonlandırma çağrısı yaptı. Çiğli Belediyesi’nin elinde bulunan belediye hizmet alanı kapsamındaki bir gayrimenkulü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne satmasıyla ödeme krizinin aşılabileceğini, seçimlerin ardından da kalıcı bir çözüm formülü bulacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu şunları kaydetti:
“Sizlerden ricam İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerden alacağımız takviyeyle, biriken evsel atıkları hep beraber toplayalım. Seçimden sonra da Çiğli Belediyesi’nin ekonomik durumunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de gücüyle mutlaka düzeltmemiz lazım. Ben bugüne kadar sözümden caymadım. Allah bundan sonra da caydırmasın. Bu şekilde hem sizlerin, hem Çiğlili hemşehrilerimizin mağduriyetini giderelim.”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sorunun çözümü için şantiyeye giderek yaptığı açıklamaya işçilerin verdiği yanıt ise “Sizin buraya gelmeniz, bizim için sorunun çözümü anlamına geliyor. Sizin verdiğiniz güvenceye inanıyoruz” şeklinde oldu.
 
30 dakikada çözüldü

Çiğli Belediyesi’ne giderek Başkan Metin Solak’la çözüm formülü üzerine konuşmak üzere şantiyeden ayrılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, alkışlarla uğurlandı. Daha sonra Çiğli Belediyesi’nde Metin Solak, CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Hasan Aslan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin’in de katıldığı kısa bir toplantının ardından ilçedeki sorunu çözümü kavuşturacak mutabakat sağlandı. Saat 15.30’da Çiğli’ye giden Başkan Kocaoğlu toplam 30 dakika süren temaslarının ardından çöp sorununu çözerek ayrıldı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.