Dolar 32,3435
%-0.05
Euro 34,8455
%0.16
Altın 2.377,410
%-0.81
Bist-100 10.257,00
%0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ, o eleştirilere yanıt verdi

Başkan Karabağ, o eleştirilere yanıt verdi

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ‘Bayraklı Belediyesinin borcu var’ diyen muhalefete cevap verdi. Başkan Karabağ, “Bayraklı Belediyesinin 17-18 milyon lira borcu var, buna karşılıkta 7-8 milyon lira daire satışından ve 8 milyon lira da piyasadan emlak geliri alacağımız var” dedi

  • Ege Postası
  • 23.08.2013 - 12:31
HALİT UMUTOĞULLARI- HABER SERVİSİ- Simav Yaykın Beldesi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden Bayraklı Belediye Başkanı hasan Karabağ, “Belediyenin borcu çok” eleştirisi yapan muhalefete cevap verdi. Başkan Karabağ, “Bayraklı Belediyesi borçlandı diye dedikodu yapanları ilk defa cevap vereceğim.Bizim piyasaya 17-18 milyon lira borcumuz var, buna karşılıkta 7-8 milyon daire satışından gelecek para var. Ayrıca 8 milyon lira da piyasadan emlak geliri alacağımız var. Yani borcumuzun karşılığında alacağımızda var Bunlarla borcumuz zaten kapanıyor. Türkiye’nin en büyük bütçesi bende diyen Büyükşehir bile kredi alıyor. Kredi almakta bir sorun yok. Bu bölgede belediye hizmet binası ve kentsel dönüşümün başlamasıyla Bayraklı İzmir’in ve Türkiye’nin konuşulan yeri olacaktır. Herkes buraya gelmeye başladı” dedi.



“EMLAK GELİRLEMİZ DİĞER BELEDİYELERE GÖRE AZ”

Bayraklı’nın emlak gelirinin Karşıyaka’ya göre yarı yarıya olduğunu ifade eden Karabağ, “ Karşıyaka’nın 38 milyon, Bornova’nın 46 milyon bizim gelirimiz ise 22 milyon... Kaçak yapılarımız olduğu için gelirlerimiz az. Bayraklı Belediyesi zaman isteyen bir belediye… Yatırıma da aç bir belediye. Kilit parke ve kaldırımlardan para almıyoruz. Vatandaş bunu bilsin. Birçok işi yapıyoruz belediye bundan para almıyor. Geri dönüşü yok. Park bahçe işlerinden belediye para mı alaca? Bu yüzden belediyemizin devlet ve emlak gelirlerinin iyi olması lazım. Bunlar biraz zaman alacak. Bayraklı geliştikçe durumumuz iyi olacak” ifadelerini kullandı.

“BAYGEM’DE BÜYÜK BAŞARI KAZANDIK”

Eğitime önemli hizmetler verdiklerinin altını çizen Karabağ, “BAYGEM’i kurduk.188 öğrenciden 154’ü üniversite kazandı. SBS’de de öyle.239 çocuktan 223’ü Anadolu Liselerini kazandı. Bunların hepsi fakir fukara çocuğu, servislerle öğrencileri Postacılara götürdük. Bu yüzden diyorum ki Emniyet Müdürlüğü’ne binanı yap da o arsaya büyük bir dershane yapayım. Çocukları servisle taşımak zorunda kalmadan dershane yapayım.Devlete dair yatırımlarının hızlandırılması lazım, Bayraklı’nın hastane projesinin bitmesi lazım, Projleri hazır, Bayraklı’nın mutlaka hastaneye ihtiyacı var hastanesiz bir ilçeyiz.Okul eksikliklerimiz var. Belediye kendi imkanlarıyla bir yere kadar yetişebiliyor. Devletin daha fazla destek vermesi gerekir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.