Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Girişimciler Menemen'i tercih etti

Girişimciler Menemen'i tercih etti

Menemen Belediyesi, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde 18 Mart-14 Haziran tarihleri arasında 4 dönem olarak gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan 96 kursiyer, Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

  • Ege Postası
  • 23.08.2013 - 11:47
İZMİR- Menemen Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde Ocak 2012’den bugüne 6 farklı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” düzenlendiğini ve İŞKUR’un da dahil olduğu son 4 eğitim programı ile birlikte toplam 268 kişiye girişimcilik sertifikası verildiğini açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Eğitimlere sadece Menemen’den değil, İzmir’in dört bir yanından vatandaşlarımız katılıyor. Eğitim için Menemen’in tercih edilmesi bizleri mutlu ediyor” dedi. 

KURSİYERLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BAYAN…

Menemen Belediyesi’nin ortak olduğu ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri”ne katılanların büyük çoğunluğunun bayan olmasından da ayrıca mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Tahir Şahin; “Bugüne kadar 268 kişi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamladı ve bunlardan 171’i bayan kursiyerdi. Bayanların girişimcilik ruhuna sahip olmasını çok önemsiyorum çünkü; Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatük’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi çıkarabilmemiz için, şüphesiz bayanların da tüketen değil, üreten konumuna gelmesi gerekmektedir” dedi.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN…
Türkiye’nin en önemli sorunlardan birisinin işsizlik olduğuna dikkat çeken Başkan Tahir Şahin açıklamalarına şöyle devam etti; “Bu tür kurslarla ülkemizde her geçen gün artan işsizlik sorununa bir nebze de olsa çözüm üretmeye çalışıyoruz. Yeni girişimciler yaratmak için çıktığımız bu yolda gördük ki; eğitimlerini başarıyla tamamlamış kursiyerlerimiz kendi işlerini kurmuş ve iş ararken istihdam sağlayan konuma gelmiş. Bu tablodan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını alan kursiyerlere iş hayatında başarılar dileyen Başkan Şahin; Türkiye’nin aydınlık geleceği için bu gibi eğitim programlarına desteklerinin süreceğini de belirtti.

KOSGEB’DEN TAM DESTEK

Ülke ekonominse katkı sağlayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin Menemen’de yoğun bir şekilde uygulanmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Oğuz Kılınç; sertifika alan kursiyerlerin KOSGEB’in 30.000 TL’lik hibe ve 70.000 TL’lik banka teminatlı komisyonsuz ve faizsiz krediyi de içeren Yeni Girişimci Desteği’ne başvurma hakkı kazandığını açıklayarak; “İşletmelerini kurduktan sonraki süreçte de kursiyer arkadaşlarımızın yanında olacağız” dedi.

HAYALLERİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTILAR…

Tüm kursiyerler adına sertifika töreninde konuşan Elif Gök ise konuşmasında şunları söyledi, “Hayallerimizi gerçekleştirmemizi mümkün kılan Menemen Belediyesi, KOSGEB ve İŞKUR’a ve değerli hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Bornova’dan gelen biri olarak, çoğu belediyenin sağlayamadığı olanakların burada sağlandığını gördüm. Bunun için, bize çok iyi eğitim alanı sağlayan Menemen Belediye Başkanımız Sayın Tahir Şahin’e içten teşekkürlerimizi sunarız.”

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan 96 kursiyere sertifikalarının sunulması ile tören sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.